Written by 22:37 Εκπ/κή Συσπείρωση

Εκατοντάδες σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πανελλαδικά δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας, δε συναινούν στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δευτέρα 3/3/14

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια από τις πιο κρίσιμες και ιστορικές μάχες του ενάντια σε μια αντιεκπαιδευτική πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό. Κομβικό επεισόδιο αυτού του αγώνα είναι η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση που αυτή την περίοδο προωθείται με την ΑΕΕ και την αυτοαξιολόγηση.

Μάχη σκληρή αλλά και αναγκαία:

Για να μη δημιουργηθούν νέες δεξαμενές κινητικότητας-απόλυσης και μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης.

Για να μη προωθηθεί το φτηνό σχολείο της αγοράς στο οποίο θα επικρατεί η χορηγία η εμπλοκή επιχειρηματικών φορέων, η χρηματοδότηση από τους γονείς, η διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων, ο άκρατος ανταγωνισμός.

Για να μην ελέγξουν και  χειραγωγήσουν τη διδακτική – μαθησιακή διαδικασία, μετατρέποντάς την σε ένα σύνολο προκατασκευασμένων, τυποποιημένων και ποσοτικών κριτηρίων.

Στη μάχη αυτή, ήδη έχουν μπει εκατοντάδες σχολεία σ’ όλες τις περιοχές της χώρας  κι έχουν πάρει ΟΜΟΦΩΝΑ ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Περισσότερα από 50 σχολεία στο Ηράκλειο της Κρήτης, σχεδόν όλα στην Ιεράπετρα. Στην Κέρκυρα, στην Άνδρο, στη Σάμο….. όλα τα σχολεία αποφασίζουν και δε συγκροτούν τις ομάδες. Στις μεγάλες πόλεις η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη. Στην Αθήνα δεκάδες σχολεία αρκετών συλλόγων έχουν πάρει αποφάσεις και έχουν συντάξει τα πρακτικά απόρριψης.  Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη που τα πρώτα σχολεία που συνεδρίασαν αυτή τη βδομάδα αποφάσισαν σχεδόν ομόφωνα τη μη συγκρότηση των «ομάδων εργασίας», ανοίγοντας τον χορό των συνεδριάσεων που οργανωμένα με απόφαση όλων των συλλόγων θα γίνουν αυτή τη βδομάδα σε όλα τα σχολεία.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων όλες και όλους τους συναδέλφους να συναισθανθούν την κρισιμότητα της στιγμής και να πράξουν ανάλογα.

Καλούμε να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων σε όλες τις σχολικές μονάδες και να αποφασίσουν τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

Με την πιο μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα η μαχόμενη εκπαίδευση  συνεχίζει έναν σημαντικό αγώνα που θα καθορίσει το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και δε θα επιτρέψει στην πολιτική της αξιολόγησης και των περικοπών να οργανώσει τη «σφαγή των αμνών» και την προώθηση των σχεδίων της αδίστακτης κυβέρνησης των μνημονίων.

Σε αυτή τη μάχη ο καθένας οφείλει να πάρει θέση. Καθαρά και ξάστερα. Δημόσια και ανοιχτά.

Last modified: 3 Μαρτίου 2014