Written by 13:34 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

ΔΗΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ: ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ (Δασκάλων & Ειδικοτήτων για το Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ)

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Αιρετού ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας Δ. Πολυχρονιάδη

 

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ (Δασκάλων & Ειδικοτήτων για το Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ)

 

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την ανάλγητη – αντιλαϊκή πολιτική του ΥΠΑΙΘ και της διορισμένης από αυτό διοίκησης της εκπαίδευσης αναφορικά με τις προσλήψεις και τοποθετήσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών ΕΣΠΑ (Δασκάλων & Ειδικοτήτων) που θα καλύψουν τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ.

Εκτός από την απαράδεκτη και βαθιά αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζοντας τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των σχολείων όχι με σύσταση οργανικών θέσεων και με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά με προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ απογειώνοντας την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων και επιφέροντας συνεχώς αλλεπάλληλα χτυπήματα στις σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, η ανικανότητα του ΥΠΑΙΘ οδήγησε στην ανακοινοποίηση  για δεύτερη φορά των πινάκων με τους αναπληρωτές ειδικοτήτων που θα προσληφθούν αλλάζοντας τις περιοχές και τα ονόματα, σε πολλές περιπτώσεις, όσων επρόκειτο να προσληφθούν, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους και στις Διευθύνσεις Π. Ε. της χώρας.

Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε για την περίπτωση αυτή είναι ότι  η ανικανότητα των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΙΘ αφήνει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία κατάπληκτη και οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμα ότι ο μοναδικός στόχος του ΥΠΑΙΘ είναι να διαλύσει πλήρως το δημόσιο σχολείο απαξιώνοντας το στα μάτια της κοινωνίας.

Καταγγέλλουμε ακόμα την απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΑΙΘ να εξουσιοδοτήσει τους Δ/ντες Εκπ/σης των Διευθύνσεων Π. Ε. της χώρας για την τοποθέτηση των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ παρακάμπτοντας πλήρως τα Π. Υ. Σ. Π. Ε. οδηγώντας έτσι να γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών ΕΣΠΑ υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Σε πολλές περιπτώσεις (Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας) δεν εμφανίστηκαν τα κενά καθόλου (για τους δασκάλους – αναπληρωτές ΕΣΠΑ της Ειδικής Αγωγής και της Παράλληλης Στήριξης) ή μερικώς μόνο (για τις ειδικότητες – αναπληρωτές ΕΣΠΑ) και στις διαμαρτυρίες τους οι συνάδελφοι μας και τα μέλη των Δ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε. της περιοχής έλαβαν την κατηγορηματική απάντηση από την πλευρά του κου Δ/ντή Εκπ/σης Β΄Αθήνας ότι θα πράξει όπως αυτός νομίζει, αφού του δίνει το περιθώριο ο νόμος.

Καταγγέλλουμε τον κο Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας διότι ποτέ δεν έφερε στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας για συζήτηση και έγκριση τον πίνακα λειτουργικών κενών των ειδικοτήτων – αναπληρωτών ΕΣΠΑ, αλλά με δική του πρωτοβουλία συνέταξε και ανακοίνωσε τον πίνακα αυτόν αποκρύπτοντας δεκάδες λειτουργικά κενά με ότι αυτό σημαίνει για την τοποθέτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών ΕΣΠΑ.  Επίσης καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κου Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας απέναντι σε εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» (αναπληρώτρια ΕΣΠΑ – Θεατρικής Αγωγής), η οποία μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους διεκδικούσε τα αυτονόητα από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, δηλ. τη σωστή ανάρτηση των κενών και τη δίκαιη τοποθέτηση με βάση τα μόρια τους των συναδέλφων και για το λόγο αυτό δέχτηκε σφοδρή λεκτική επίθεση και αποπέμφθηκε από τον κο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Σε ό, τι μας αφορά δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας και την ψήφο μας στο ΠΥΣΠΕ οποιαδήποτε παρανομία, η οποία στρέφεται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του κλάδου μας. 

 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

 

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

 

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com

 

Last modified: 2 Οκτωβρίου 2013

Close