Written by 14:30 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: O αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες του Διευθυντή Π.Ε. Β’ Αθήνας δε θα περάσουν

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.:136

Προς:

Τους συναδέλφους ,μέλη του συλλόγου μας, ΔΟΕ

Κοιν:

Διεύθυνση Π.Ε. Β Άθήνας,

Θέμα: Αυταρχισμός και αυθαιρεσίες του Διευθυντή Π.Ε. Β’ Αθήνας

Συναδέλφισσες/οι,

Την Τρίτη 1/10/2013 από νωρίς το πρωί γίναμε μάρτυρες της αυταρχικής συμπεριφοράς του Διευθυντή  Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. Μια συμπεριφοράς βέβαια που  ταιριάζει «γάντι» στην προώθηση του  «Νέου Σχολείου», του σχολείου της ημιμάθειας, των επιχειρήσεων ,της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Την ανακοινοποίηση στο ορθό των πινάκων τοποθέτησης αναπληρωτών ειδικοτήτων  από το ΥΠΑΙΘ με όλες τις ανωμαλίες που δημιούργησε, ακολούθησε η απόκρυψη των πραγματικών κενών ειδικοτήτων και η παντελής απουσία των κενών σε ανάγκες ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης αλλά και των  αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ δασκάλων και νηπιαγωγών που το Υπουργείο τοποθέτησε στη Διεύθυνσή μας αφού πρώτα είχε διώξει 62 συναδέλφους εκτός Διεύθυνσης και χωρίς φυσικά συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ!

Στις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των δεκάδων εκπαιδευτικών όσο και της Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας για άνοιγμα όλων των κενών για όλες τις παραπάνω κατηγορίες συναδέλφων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, ακολούθησε η παραίνεση για απομάκρυνσή της από τον χώρο της Διεύθυνσης οικειοθελώς και έπειτα η απειλή για απομάκρυνση με άλλους τρόπους!

Όταν λίγο αργότερα ομάδα συναδέλφων επισκέφτηκε το γραφείο του Διευθυντή Εκπαίδευσης και πάλι ο προϊστάμενος αρνήθηκε να ενημερώσει αν παρέμενε στο γραφείο η Αντιπρόεδρος και «συνέστησε» να την ενημερώσει προσωπικά. Οι έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων που επιθυμούσαν την παρουσία του Συλλόγου αλλά και η παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Περικλής «έκαμψαν» για να το θέσουμε κομψά τις αντιρρήσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Συνάδελφισσες/οι,

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας επικαλέστηκε ψευδώς ότι υπάρχει απόφαση του ΠΥΣΠΕ για τα κενά που ‘έχει επιλέξει να εμφανίσει. Παραδέχτηκε επίσης ότι τα κενά για ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη δεν ήταν «έτοιμα ακόμα».

Στις διαμαρτυρίες συναδέλφων για τον περιορισμένο αριθμό επιλογών στη δήλωση τοποθέτησης που καλεί η διεύθυνση να υποβληθεί ηλεκτρονικά, αλλά και τη μη εμφάνιση των πραγματικών κενών, αρχικώς αντέτεινε ότι το ανυπόγραφο δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ του δίνει την δυνατότητα να  τοποθετήσει όπως ο ίδιος κρίνει. Το οποίο βέβαια δεν ισχύει.

Έπειτα δεσμεύτηκε ότι στην β’ φάση αναπληρωτών  θα προσθέσει και τα κενά που τώρα αποκρύπτει και θα καλέσει όλους τους συναδέλφους να ξανακάνουν δήλωση τοποθέτησης (!) και επίσης ότι θα σκεφτεί να δίνεται δυνατότητα και πέραν των είκοσι επιλογών.

Συναδέλφισσες/οι,

Καταγγέλουμε τις αυθαιρεσίες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσει εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας «ΠΕΡΙΚΛΗΣ».

Ζητούμε άνοιγμα όλων των κενών ειδικοτήτων, ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης και κενών για την λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν περιστατικά αυθαιρεσίας στο σύλλογο.

Απαιτούμε από την διοίκηση να αντιμετωπίζει όλους τους συναδέλφους ισότιμα.

Διεκδικούμε  μόνιμη ,πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους

Διεκδικούμε  μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών.

.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                           Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος  Παπασπύρος                                              Άννα Μάγια Σταυροπούλου