Written by 15:29 Αποφάσεις Δ.Σ.

Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στο Καρπενήσι – Συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας – Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Αγ. Παρασκευή 4-3-2006
Αρ. Πρωτ.: 14
Προς: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα 1ο:Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας, Καρπενήσι 18-19/3
Το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε τη διοργάνωση διήμερης εκδρομής στο Καρπενήσι, για τις 18-19 Μαρτίου. Τιμή συμμετοχής: 50 ευρώ (Περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο με πρωινό στο ξενοδοχείο Lecadin).
Ενδεικτικό πρόγραμμα:
Σάββατο: αναχώρηση πρωί, ώρα 8.00, στάση για καφέ (Λεβέντης), άφιξη Καρπενήσι, Κεφαλόβρυσο (μνημείο Μπότσαρη), (ή χιονοδρομικό κέντρο, ανάλογα με τον καιρό), φαγητό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, απόγευμα ελεύθερο.
Κυριακή: πρωινό, αναχώρηση για Προυσό, Μικρό και Μεγάλο Χωριό, Κορυσχάδες (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), μεσημεριανό γεύμα, αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ και Σταμούλη Βασιλική (2106832929)
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν εγκαίρως γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
 (Mουσείο Eθνικής Aντίστασης στις Kορυσχάδες Στο σχολείο του χωριού, το Mάϊο του 1944, συνήλθε το Eθνικό Συμβούλιο, το οποίο προήλθε από τις Πρώτες Ελεύθερες Εκλογές. Aπό τότε, το σχολικό κτίριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο και σε αυτό λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου της Eθνικής Aντίστασης Σπύρου Mελετζή. Απέχει 6χλμ από το Καρπενήσι.
Λαογραφικό μουσείο Mεγάλου Xωριού 
Tο μουσείο φιλοξενεί παραδοσιακές στολές, είδη οικιακής χρήσης, έργα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Απέχει 14χλμ από το Καρπενήσι.
Mουσείο στο Παλαιό Mικρό Xωριό 
Διαθέτει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την κατολίσθηση του χωριού το 1963, φωτογραφικό υλικό και εκθέματα σχετικά με την αντίσταση, κομμάτια από το τυπογραφείο που υπήρχε, παραδοσιακές στολές, καθώς και αρχαία εκθέματα, κεραμικά, βιβλιοθήκη κλπ. Απέχει 16χλμ από το Καρπενήσι.
Mουσείο μοναστηρίου Προυσού 
Στο μοναστήρι λειτουργεί ενδιαφέρον μουσείο με πολλά ιστορικά και θρησκευτικά εκθέματα, όπως βιβλία του 15ου και 16ου αιώνα, χειρόγραφοι κώδικες, τυπογραφημένα βιβλία, ένα σπαθί του 1821 που μπορεί να ήταν του Καραϊσκάκη, καθώς και πολλά άμφια. Απέχει 33χλμ από το Καρπενήσι.
Το Mοναστήρι του Προυσσού. 
Σύμφωνα με την παράδοση η ίδρυση τοποθετείται στα χρόνια του εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου 829-842 μ.χ. και συνδέεται με τις περιπέτειες και την εμφάνιση της ιεράς εικόνας της Παναγίας από την Προύσα της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας στο σπήλαιο της Ευρυτανίας. Το μοναστήρι υπέστη πολλές καταστροφές και πυρπολήθηκε από πολλούς επιδρομείς με τελευταίους τους Γερμανούς στις 16 Αυγούστου 1944. Αξιόλογα είναι το ρολόι του μοναστηριού που βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λοφίσκο, το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που βρίσκεται απέναντι από το μοναστήρι και είναι χτισμένο το 1754. Νότια των Αγίων Πάντων σώζεται ως σήμερα το περίφημο «Σχολείο των Ελληνικών Γραμμάτων», σχολή Ανωτέρων Γραμμάτων. Στο Μοναστήρι λειτουργεί ενδιαφέρον μουσείο με πολλά εκθέματα, όπως χειρόγραφοι κώδικες, τυπογραφημένα βιβλία, ένα σπαθί του 1821 που μπορεί να ανήκε στον Καραϊσκάκη καθώς και πολλά παλιά άμφια.)

Θέμα 2ο :Συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι κινητοποιήσεις που έγιναν το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη (απεργίες, συλλαλητήρια κλπ.) δεν είχαν την αναμενόμενη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.
Η έλλειψη μαζικότητας στις κινητοποιήσεις του κλάδου, μπορεί να οφείλεται στην απαξίωση της συλλογικής δράσης που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία μας ή στα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας, και που κάνει δυσβάσταχτο το κόστος των απεργιακών κινητοποιήσεων για τους συναδέλφους. Ίσως οι συνάδελφοι να νιώθουν ότι αυτές οι κινητοποιήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα, κατά συνέπεια τις βλέπουν ως άσκοπη οικονομική αιμορραγία που ως αποτέλεσμα έχει μόνο την ενίσχυση του κρατικού κορβανά.
Έχουμε ανάγκη από νικηφόρους αγώνες. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση για να τους πετύχουμε είναι ο πανεκπαιδευτικός συντονισμός της δράσης μας. Βασικός μοχλός ενός τέτοιου αγώνα πρέπει να είναι τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της χώρας, οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων και ο κάθε συνάδελφος. Είναι ανάγκη να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στον κλάδο σχετικά με τα προβλήματα και τους όποιους, άλλους, επιπλέον, τρόπους αντιμετώπισής τους. Τα αιτήματα, το ίδιο το περιεχόμενο του αγώνα αλλά και οι μορφές πάλης πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης από την ίδια τη βάση, να γίνουν υπόθεση των συναδέλφων. Το κάθε σχολείο πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα και ενημέρωσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συνεδριάσετε σε κάθε σχολείο μέσα στην εβδομάδα 7/3 ως 10/3 με τα εξής θέματα:

  • Ορισμός συνδικαλιστικού αντιπροσώπου (για όσα σχολεία δεν έχουν ορίσει)
  • Αιτίες μειωμένης συμμετοχής στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.
  • Προτάσεις για την παραπέρα πορεία του κλάδου(κινητοποιήσεις, ποιες, πώς, πότε)
  • Προτάσεις για τη λειτουργία του Συλλόγου μας.

Τις προτάσεις αυτές παρακαλούμε να τις στείλετε στο Δ.Σ του Συλλόγου (fax: 6399318, 6832929,6527551, 6083000)
Το Δ.Σ θα τις κωδικοποιήσει και αυτές θα συζητηθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου μας.

Θέμα 3ο:Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, Πέμπτη 16/3, ώρα 18.30, στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου.
Καλούμε τα μέλη μας σε έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 18.30, στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου για να αποφασίσουμε τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις της συνέλευσης θα προωθηθούν στην ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων της χώρας στις 19/3.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Ο πρόεδρος
Ο Γεν Γραμματέας
 Γιάννης Μπέλεσης
Γιώργος Φράγκος

 

Last modified: 4 Μαρτίου 2006

Close