Written by 14:04 Αρχική Σελίδα

Διευθύντρια Σχολείου μήνυσε όλο το Δ.Σ. και την αιρετό!

Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015 εκδικάζεται στο Η΄ Μονομελές  Πλημ/κείο  Αθηνών η υπόθεση της μήνυσης της πρώην διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων Ρόρρη Αναστασίας κατά των μελών του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ και της τότε αιρετού του ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας.

Η μήνυση αφορούσε την παρέμβαση  του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ στο σχολείο ( 2ο ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων), μετά από επίμονες προσκλήσεις του συλλόγου διδασκόντων, για την αντισυναδελφική –αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά της τότε διευθύντριας. Το ΔΣ αφού επισκέφτηκε το σχολείο και συζήτησε με το σύλλογο διδασκόντων, όχι όμως με τη διευθύντρια που αρνήθηκε να παραστεί και να συζητήσει, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας, κοινοποιώντας την στο σύλλογο διδασκόντων και τις αρμόδιες διοικητικές αρχές. Μετά την παρέλευση ενός και πλέον χρόνου, η διευθύντρια αποφάσισε να μηνύσει το ΔΣ και την αιρετό του κλάδου. Πιστεύουμε απόλυτα ότι η συγκεκριμένη δίωξη εντάσσεται στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, στερεί το δικαίωμα ουσιαστικής ύπαρξης των σωματείων και στέλνει το μήνυμα πειθάρχησης και υποταγής στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Το ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ κηρύσσει την Πέμπτη 19/2 3ωρη ( διευκολυντική ) στάση εργασίας

από 11.30μμ και μετά) για να παραστούν οι συνάδελφοι στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων ( κτίριο προκατ ) και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους που διώκονται.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μας.

ΟΧΙ στην πειθάρχηση και υποταγή.

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                        Η γραμματέας