Written by 01:02 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου των συλλόγων Β΄ Αθήνας στη Δ/νση Π.Ε.Β΄ Αθήνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και ενάντια στην αξιολόγηση

Δελτίο τύπου των ΣΕΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ-ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Τρίτη 7/11

για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και ενάντια στην αξιολόγηση

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β΄ Αθήνας “Αμαρουσίου”,  “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”  και “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ”   συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας  την Τρίτη 7/11 σχετικά με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Για άλλη μία φορά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  έλειπε από την έδρα της Διεύθυνσης για την  προγραμματισμένη συνάντηση που είχε οριστεί εδώ και μία εβδομάδα . Προβλέπουμε ότι κατέχει πανελλήνια πρωτιά(!)  η συνεχής απουσία του από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Καταγγέλλουμε ότι η στάση του απέναντι στα σωματεία όσες φορές έχουμε επιχειρήσει να συναντηθούμε είναι απαξιωτική και προσβλητική όχι μόνο απέναντι στα μέλη των ΔΣ αλλά και προς όλους τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούμε.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συναντηθήκαμε με την Προϊσταμένη Προσωπικού στην οποία καταθέσαμε τα αιτήματά μας που αφορούν τη μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση η διοίκηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου και τις εγκυκλίους, ενώ παρανομεί αυθαίρετα  απέναντι στους νόμους , προσπαθώντας να «καλύψει» την έως τώρα παράνομη μη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.  Απαιτήσαμε επίσης να μπει ένα  φρένο στην προπαγάνδα τρομοκράτησης και τις πιέσεις των συναδέλφων  από Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές να δεχθούν την ατομική αξιολόγηση και στην προσπάθεια να επιβληθούν οι μέντορες και οι συντονιστές παρά την Απεργία Αποχή της ΔΟΕ και τις αποφάσεις των σωματείων.

Συνάδελφοι

Τα σωματεία μας με τις αποφάσεις τους και την πλούσια δράση τους είναι μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα!

Οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και αρνούμαστε να περάσουν στις πλάτες μας τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν στο Σωματείο μας, για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την αξιολόγηση, για περισσότερη και έγκυρη ενημέρωση, στήριξη και αλληλεγγύη. Επιμένουμε στην άμεση έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης με αφορμή και την εκδίκαση της προσφυγής που ζητήσαμε και έκανε η ΔΟΕ στο διοικητικό εφετείο Αθηνών στις 15/11!

Απαιτούμε:

1. Εδώ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.
  2. Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων.
  3. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Το σχέδιο υποταγής των εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο που συνθλίβει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας δε θα περάσει!

Last modified: 10 Νοεμβρίου 2023