Written by 17:52 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: ακυρώσαμε τα σεμινάρια της αξιολόγησης. Θα ακυρώσουμε και την αξιολόγηση!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  16 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 126Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

Φωτογραφία0179

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ  ΝΤΡΟΠΗΣ  ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας  καταγράφει  μια ακόμα συντριπτική ήττα στον απολογισμό των ενεργειών του  για την εφαρμογή της Αξιολόγησης.

Tο σχέδιο του Υπουργείου, ήταν να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της ντροπής σε 57 διαφορετικά σημεία της Αττικής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε σωματείο είχε τουλάχιστον τρία κέντρα να αποκλείσει μια και εκεί καλούνταν διευθυντές από σχολεία του. Πίστευαν ότι  λόγω της μεγάλης διασποράς τα σωματεία δε θα μπορέσουν να οργανώσουν και να συντονίσουν την αγωνιστική τους αντίδραση. Απέτυχε ο σχεδιασμός τους.

Στο σύλλογο μας

Με τη μαζικότατη και αποφασιστική μας παρουσία έξω από τα τρία σχολεία – ‘’επιμορφωτικά’’ κέντρα,  του Χολαργού, της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου  οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου μας ακύρωσαν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων αποκλείοντας  από πολύ νωρίς τις εισόδους των σχολείων. Στα μπλόκα του Συλλόγου μας συμμετείχαν πάνω από 250 συνάδελφοι μέλη μας. Τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση θα  περάσουν στην ιστορία του κινήματος ως το «Βατερλώ» του υπουργείου Παιδείας.

Το σύνολο των Διευθυντών που  κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια απάντησε με δυναμικό ΟΧΙ ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αυτών  ήταν παρόντες στην κινητοποίηση παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και δηλώνοντας απεργοί. Μοναδική θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Ν. Ιωνίας (είχε κληθεί στο «επιμορφωτικό» κέντρο του Χολαργού)  ο οποίος προκλητικά εκδήλωσε την πρόθεσή του να ‘’επιμορφωθεί’’ και φυσικά βρέθηκε αντιμέτωπος με την απεργιακή φρουρά οπότε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Μελανή εικόνα στο τοπίο η παρουσία των Σχολικών Συμβούλων – επιμορφωτών – επίδοξων αξιολογητών οι οποίοι καλούμενοι μετά από αίτησή τους να παίξουν το ρόλο του ΄΄επιμορφωτή΄΄ αρνήθηκαν να συνταχθούν με τους εκπαιδευτικούς. Εννοείται ότι είχαν και το δικαίωμα να δηλώσουν απεργοί. Η πρόθεσή τους όμως να συνταχθούν με τη διοικητική πυραμίδα αποδεικνύει ότι διαλέγουν όχθη!

Υποχρεώθηκαν ωστόσο σε άτακτη υποχώρηση καθώς πλέον είναι φανερό ότι ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο!

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων που με τη μαζική, δυναμική παρουσία τους ανατρέπουν  το κλίμα του φόβου και της υποταγής.

Χαιρετίζουμε την παρουσία και τη συμπαράσταση των συναδέλφων εκπροσώπων  σωματείων, εκπροσώπων Ενώσεων και Συλλόγων γονέων, τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι συνάδελφοι μας μέλη της εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Παύλος Αντωνόπουλος και Γρηγόρης Καλομοίρης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, της Ένωσης γονέων Χαλανδρίου και μέλη Συλλόγων Γονέων.

akyrosansem2

Στα απεργιακά μπλόκα περιφρούρησης  παραβρέθηκαν επίσης:

ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος,

εκπρόσωποι  δημοτικών παρατάξεων , όπως  του Δικτύου Πολιτών Χολαργού- Παπάγου, της Λαϊκής Συσπείρωσης Χολαργού – Παπάγου, της Δημοτικής Κίνησης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή  και του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού – Παπάγου που στάθηκαν στο πλευρό μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας για συμπαράσταση και κάνοντας πράξη το μέτωπο αγώνα.

Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων μας Διευθυντών που δηλώνουν απεργία και απέχουν από το σεμινάριο τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου μας.  Επιμένουμε σε αυτή την επιλογή και τους καλούμε να δηλώνουν και στο Σύλλογο τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Την Πέμπτη 19/4 το πρωί ανανεώνουμε τα αγωνιστικά μας ραντεβού έξω από τα σχολεία επιμορφωτικά κέντρα.

Οι Διευθυντές των Σχολείων μας αποποιούμενοι το ρόλο του αξιολογητή, διαλέγοντας το ρόλο του μαχόμενου εκπαιδευτικού απεργούν και μαζί με τους εκπαιδευτικούς αποκλείουμε και πάλι τα σχολεία που έχουν οριστεί ως κέντρα προώθησης της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ακόμα πιο μαζικά!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ  ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας