Written by 11:58 Αρχική Σελίδα

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση των Δ.Σ. των συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και «Ο Περικλής» με το Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2013
Αρ. Πρωτ.:120Προς:

Τους εκπαιδευτικούς , μέλη του συλλόγου μας

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Κοινή Συνάντηση των  Δ.Σ. των  συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και «Ο Περικλής» με το Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Τα  Δ.Σ. των  συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και «Ο Περικλής» με πρωτοβουλία τους, συναντήθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 με τον Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας με τη συμμετοχή του αιρετού εκπροσώπου μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, Δημήτρη Πολυχρονιάδη.

Στη συνάντηση ετέθησαν τα εξής θέματα:

1. Αναστολή λειτουργίας του Ζαννείου Δημοτικού σχολείου Εκάλης.

2. Εγγραφές νηπίων και προνηπίων.

3. Μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

4. Διορισμοί αναπληρωτών.

Η  εφαρμοζόμενη  από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μνημονιακή πολιτική έχει μεταξύ άλλων και ως συνέπεια τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την κατάργηση κοινωνικών υποδομών και στο πλαίσιο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Το  γεγονός αυτό  αναδεικνύεται και αποδεικνύεται καθημερινά από το σχεδιασμό πρακτικών εκ μέρους των στελεχών της Διοίκησης οι οποίες συνιστούν « φιλότιμες » προσπάθειες εξυπηρέτησης των  επιταγών και των συμφερόντων αυτής της πολιτικής.

Για του λόγου το αληθές:

1.Βρίσκεται «επί θύραις» η προταθείσα αναστολή λειτουργίας του Ζαννείου Δημοτικού σχολείου Εκάλης.  Το σχολείο αυτό στεγάζεται εντός του Ζαννείου Ιδρύματος και εξυπηρετεί τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών του ομώνυμου ιδρύματος, το οποίο έκλεισε μετά τη μεταφορά των παιδιών του ιδρύματος στο ίδρυμα Χατζηκώνστα.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εξέφρασε  την αντίθεσή του στην αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου και απαίτησε να ρυθμιστεί το θέμα ως εξής:

Να δρομολογηθεί μέσα στους θερινούς μήνες η μεταστέγαση του συγκεκριμένου σχολείου σε κτήριο εκτός του ιδρύματος, στο πρώην Γυμνάσιο Εκάλης, αφού ενοικιαστεί από την πολιτεία, ώστε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο ως 2ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης  ικανοποιώντας πάγιο αίτημα του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και των κατοίκων της περιοχής.

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται παράλληλα οι  αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για παροχή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως είναι γνωστό, το Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο είχε ήδη μετονομαστεί σε 2ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης με απόφαση του ΥΠΑΙΘΠΑ και εκκρεμούσε η μεταστέγασή του.

Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  τονίστηκε η αναγκαιότητα της μεταστέγασης και λειτουργίας του 2ου Δημ. Σχ. Εκάλης  για την οποία ο Σύλλογος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Ο διοικητικός Προϊστάμενος δεν ανέλαβε καμία δέσμευση ως προς το θέμα. Επιβεβαίωσε την απόφαση περί  αναστολής λειτουργίας του σχολείου και μας  πληροφόρησε ότι οι εκπαιδευτικοί θα χαρακτηριστούν ως υπεράριθμοι. Η Διευθύντρια ειδικότερα θα τοποθετηθεί  κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

2. Ως προς το δεύτερο θέμα, το Δ.Σ. του Συλλόγου « ο Περικλής» έθεσε εκ νέου το θέμα της απορρόφησης των εγγραφέντων νηπίων και προνηπίων καθώς υπάρχει σημαντικός αριθμός πλεοναζόντων σε αρκετά Νηπιαγωγεία. Απαίτησε να εφαρμοστούν τα οριζόμενα από τη νομοθεσία περί ίδρυσης παραρτημάτων στα Νηπιαγωγεία όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να λειτουργήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να μην παρουσιαστεί πάλι το φαινόμενο των « άστεγων » νηπίων και προνηπίων το Σεπτέμβρη.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  μετέφερε την ευθύνη  της ίδρυσης παραρτημάτων στο Δήμο αρνούμενος, εμμέσως πλην σαφώς και επί της ουσίας, να δρομολογήσει τη διαδικασία ως όφειλε, όντας ο κατ’ αρχήν αρμόδιος.

Σε ερώτησή μας εάν προτίθεται να προχωρήσει στη διαδικασία διαμόρφωσης  αιθουσών σε άλλους υπάρχοντες χώρους των διδακτηρίων, όπως πρόσφατα είχε δηλώσει για τη μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, απάντησε ότι για τους διαμορφωμένους χώρους την αστική ευθύνη έχουν οι προϊσταμένες/οι  των σχολικών μονάδων!!!!
     Κατέστησε  δε σαφές ότι θα προχωρήσει ακόμα και στην ακύρωση των εγγραφών προνηπίων ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις τους με πλεονάζοντα νήπια.

Σχετικά με την απορρόφηση των νηπιαγωγών που έμειναν λειτουργικά υπεράριθμες, 26 στον αριθμό μετά την κάλυψη όλων των οργανικών κενών, ο Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι αυτές θα καλύψουν όλα τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν και που θα προκύψουν από τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις.

3. Σχετικά με το ζήτημα των μετατάξεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Β΄θμια Εκπαίδευση στην Α΄θμια,  ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  ανέφερε ότι αναμένει τις μετατάξεις των σχετικών ειδικοτήτων για να μπουν στα ΕΑΕΠ σχολεία τα οποία ανέρχονται πλέον  σε  104 στη Β΄Διεύθυνση επί συνόλου τα 120 Δημοτικών Σχολείων.
Από την πλευρά των Συλλόγων μας τονίστηκε ότι, δεδομένου ότι ενδέχεται να μετατεθούν και άσχετες με το πρόγραμμα των ΕΑΕΠ ειδικότητες, απαιτείται να ληφθούν  υπόψη τα  ΦΕΚ που καθορίζουν τα αντικείμενα διδασκαλίας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  δεσμεύτηκε σχετικά.

4. Σε ό, τι αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση, γεγονός που σημαίνει ότι αφήνονται στον « αέρα » οι συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικοτήτων θεατρικής αγωγής, εικαστικών και μουσικής.

Επίσης επισημάνθηκε από την πλευρά των Δ.Σ. και των δύο συλλόγων το γεγονός, ότι μολονότι υπάρχουν γνωματεύσεις του ΚΕΔΥ για μαθητές των  σχολείων,  λειτούργησαν τμήματα ακόμη και με  26 μαθητές και περιπτώσεις τμημάτων με Τ.Ε. εντός τους, τα οποία λειτούργησαν με υπεραριθμία μαθητών. Τονίστηκε ότι οι συνθήκες αυτές είναι απαράδεκτες  και απαιτείται  να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αυτά.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος  Παπασπύρος                                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 23 Ιουλίου 2013