Written by 15:17 Ανακοινώσεις, Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

Αθωώθηκαν Ομόφωνα και από το Ποινικό Δικαστήριο οι συνάδελφοι Γ. Χρόνης και Π. Βαϊνάς

Σήμερα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια (2 ημερών) ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο όπου είχαν προσφύγει τέσσερις υποψήφιοι διευθυντές του 2010 από την Δ’ Αθήνας!

Οι συνάδελφοι Γ. Χρόνης και Π. Βαϊνάς κατηγορούνταν για την πολύ χαμηλή βαθμολογία στην συνέντευξη, που είχαν δώσει σε αυτούς, με αποτέλεσμα να μην γίνουν διευθυντές στα σχολεία της πρώτης τους προτίμησης αλλά σε άλλα! Και αυτήν επικαλούνταν ως βλάβη για την οποία ζητούσαν ‘δικαίωση’!

Οι αιρετοί αυτοί όμως που συμμετείχαν στην επταμελή τότε επιτροπή επιλογής προσωπικού, δεν έκαναν κάποια προσωπική επιλογή αλλά εφάρμοσαν την απόφαση των Παρεμβάσεων με βάση την οποία είχαν ζητήσει και λάβει την ψήφο των συναδέλφων πριν εκλεγούν.

Η απόφαση – θέση των Παρεμβάσεων καθόριζε ότι οι αιρετοί θα βάζουν παύλα(-) κατά την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης στην επιτροπή επιλογής διευθυντών εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην όλη τη διδικασία αυτή αξιολόγησης. Με εξαίρεση όμως υποψηφίους διευθυντές σε βάρος των οποίων υπήρχαν καταγγελίες από Συλλόγους για αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι θα βαθμολογούνταν με τρια(3). Το κριτήριο της ικανότητας συνεργασίας, επίλυσεις συγκρούσεων και δημοκρατικής λειτουργίας θεωρήθηκε από τα σοβαρότερα για μπορεί κάποιος να ηγείται μιας σχολικής μονάδας. Και οι υποψήφιοι αυτοί αποδεδειγμένα, δεν το ικανοποιούσαν.

Κορυφαία στιγμή στην δίκη αυτή, σύμφωνα με την ίδια την Πρόεδρο του Δικαστηρίου και τον κ.Εισαγγελέα, ήταν η δήλωση του μάρτυρα υπεράσπισης Λουκά Καβακλή, ότι πρώτιστο καθήκον των εκπαιδευτικών και ακόμα περισσότερο των συνδικαλιστών, είναι να φροντίζουν να υπάρχει ειρήνη και συνεργασία σε μια σχολική μονάδα ώστε σε ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν την δουλειά τους προκειμένου τα παιδιά να μάθουν γράμματα!

Όχι μόνο δεν είχαν προσωπικό συμφέρον οι συνδικαλιστές αυτοί εφαρμόζοντας την συλλογική απόφαση των Παρεμβάσεων για τη στάση τα συμβούλια επιλογής διευθυντών αλλά με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να διασφαλίσουν την εργασιακή ειρήνη για όλη την σχολική κοινότητα.

Οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν!

Η αλληλεγγύη νίκησε!

Ο κόσμος αλλάζει δύσκολα!

Το σάπιο παρελθόν θα παρασυρθεί από το φωτεινό μέλλον!

Ο αγώνας συνεχίζεται με πίστη στο δίκαιο και με ενότητα!

Φωτογραφία του Pantelis Vainas.

Δείτε επίσης αυτό!

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022