Written by 18:59 Slider, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ., Αρχική Σελίδα

Απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” στις 28-3-24

Απόφαση  για Πρόγραμμα δράσης της  Γ.Σ.

της 28-3-2024 του ΣΕΠΕ « Ο Περικλής»

 

Πάνω από 42 χρόνια, και παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά, το εκπαιδευτικό κίνημα δεν επέτρεψε να κατισχύσει η αξιολόγηση. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικής σημασίας.

Αφορά την εκπάιδευση: Γιατί αν κατισχύσει η αξιολόγηση, η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης. Αξιολογικά κάτεργα, σκληρής ταξικής επιλογής, ατομικών φακέλων επιδόσεων και αποδόσεων που θα καταπίνει τα παιδιά του, μαθητές/τριες από τις λαϊκές τάξεις, με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του αγώνα, ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Παρά τον αυταρχισμό, τις συνεχείς αγωγές, τους εκβιασμούς και τις απειλές, η αξιολόγηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κλάδου και της κοινωνίας, ο κλάδος των εκπαιδευτικών συνεχίζει να τάσσεται συντριπτικά εναντίον της αξιολόγησης που δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους/στις εκπαιδευτικούς.

Με μια πρωτοφανή επιχείρηση φίμωσης του εκπαιδευτικού κλάδου και κατάργησης ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος, επιχειρώντας να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου, ώστε να εφαρμόσει την αξιολόγηση.

Αφορά το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε! Γι΄αυτό το ΥΠΑΙΘΑ προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ολοκληρωτισμού, με προσφυγές στα δικαστήρια, απειλητικές εγκυκλίους, πλατφόρμες καταγγελιών κλπ Προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα νέο παιδαγωγικό, εργασιακό και μορφωτικό μοντέλο με συστατικό τμήμα του στις μορφές και στο περιεχόμενο τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Το Υπουργείο ομολογεί την  αποτυχία  του να επιβάλει  την αξιολόγηση στην εκπαίδευση γι’ αυτό δεν διστάζει να καταφύγει στην εγκαθίδρυση καθεστώτος τρόμου και απαγόρευσης θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως είναι η απεργία, για να αναχαιτίσει το κύμα προκηρύξεων νέας απεργία αποχής από τα σωματεία και της απαίτησης των εκπαιδευτικών για συνέχιση του αγώνα!

Με βιομηχανία δικαστικών αγωγών και αποφάσεων (13 φορές, 5 σε 1 εβδομάδα) οδηγηθήκαμε στις 22/3 στην πρώτη αγωγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων. Ο Γ.Γ. του Υπουργείου, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου εκδίδει και δικαστικές ετυμηγορίες κρίνοντας παράνομες, λες και είναι δικαστής, προκαταβολικά όλες τις μελλοντικές απεργίες όλων των σωματείων (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-πρωτοβάθμια σωματεία) όποια αιτήματα και αν διεκδικούν. Την ίδια σκοπιμότητα υπηρετεί ο καταιγισμός απειλητικών εγκυκλίων για ενεργοποίηση του άρθρου 56 περί κυρώσεων κλπ. και η αναφορά στον  νέο ποινικό κώδικα.

Ταυτόχρονα, οξύνει την επιθετικότητά του, ενεργοποιώντας και το πεδίο Β της αξιολόγησης, μοχλό πλήρους συμμόρφωσης με την κυρίαρχη πολιτική και παιδαγωγική, πειθάρχησης και χειραγώγησης, για το σύνολο των εκπαιδευτικών, (εγκύκλιος 28857/Ε3/20-3-2024), από το οποίο μόνο κηρυγμένη απεργία-αποχή μπορεί να μας διαφυλάξει .

Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση-επιχειρηματικοί-δικαστικοί κύκλοι-ΜΜΕ και κρατικός μηχανισμός έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, προκαλώντας τη λαϊκή οργή, με το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών, την αθώωση παιδοβιαστών και τη συγκάλυψη των κυκλωμάτων trafficking.

 • Απαντάμε με κήρυξη Απεργίας Αποχής και στάσεων εργασίας, με απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση
 1. Ο σύλλογος μας « Ο Περικλής », μπροστά στην άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου στις 9/2/2023 προκήρυξε απεργία αποχή από το πρωτοβάθμιο σωματείο με το εξώδικο που καταθέσαμε στις 22.3.2024 και σε συντονισμό με άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ. Προχωράμε σε αυτό που όφειλε και δεν κάνει η ΔΟΕ!
 2. Υπογράφουμε όλοι/όλες (νεοδιόριστοι/ες-μόνιμοι/ες-αναπληρωτ(ρι)ες) τη δήλωση Α/Α του συλλόγου « Ο Περικλής» και η οποία πρωτκολλείται στη  σχολική μας μονάδα.
 3. Σε περίπτωση νέου μέιλ από αξιολογητή/τρια (σύμβουλο ή διευθυντή/ριας/προϊσταμένης) για σύναψη συμβολαίου ενημερώνουμε για τη συμμετοχή μας στην ΑΑ με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου.
 4. Οι στάσεις εργασίας της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά εφόσον δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ
 5. Οι στάσεις εργασίας του συλλόγου μας ισχύουν κανονικά. Ο σύλλογος έχει κηρύξει για τον μήνα Μάρτιο από 1-3 ώρες στάσης εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών όταν οι σχολικοί σύμβουλοι ή/και οι διευθυντ(ρι)ες/προϊσταμένες επιδιώξουν να μπουν στην τάξη μας για την ατομική αξιολόγηση. Συνεχίζουμε με την κήρυξη στάσεων εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) συμπληρωματικά στις στάσεις εργασίας της ΔΟΕ και για τον Απρίλιο.
 6. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ.  οι στάσεις εργασίας που κάνουν οι εκπαιδευτικοί  για την ατομική αξιολόγηση αποδίδονται από το απεργιακό ταμείο του σωματείου.
 7. Μπλοκάρουμε τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία μας με στάσεις εργασίας από σύλλογο και εκπαιδευτικούς! Κανένας/καμιά μόνος του/μόνη της! Η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση ενός εκπαιδευτικού, αφορά όλον τον κλάδο! Κάθε εκπαιδευτικός που αξιολογείται φέρνει τις συνέπειες της αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν σε επόμενα νομοσχέδια, με ανισότητες στους μισθούς, τις συνέπειες σε βαθμολογική, υπηρεσιακή μισθολογική εξέλιξη, καθώς και την άρση της μονιμότητας, ακόμη πιο κοντά!
 8. Στον αυταρχικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ και στην περίπτωση αγωγής εναντίον της Απεργίας-Αποχής του σωματείου μας, τότε προχωράμε σε νέα κήρυξη ΑΑ αν αυτή κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Απαιτούμε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να παρέχουν κάθε νομική, συνδικαλιστική, οικονομική αρωγή στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Παίρνουμε πολιτική απόφαση προκηρύξεων νέων ΑΑ.

Συγκεκριμένα:

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Ο Περικλής» εκτιμώντας τις νέες συνθήκες σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης ήτοι:

α) Τις ελλείψεις σε προσωπικό που εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας

β) Τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή που καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις επισφαλή την εκπαιδευτική διαδικασία

γ) Την παντελή έλλειψη διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς

δ) Την απουσία οποιασδήποτε συνεχούς διαδικασίες διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών

αποφασίζει για τους ανωτέρω λόγους την κήρυξη νέας απεργίας αποχής με το κάτωθι περιεχόμενο ( αντιγραφή του εξωδίκου ). Σε περίπτωση μη επίλυσης των προβλημάτων η Γενική Συνέλευση εκτιμώντας τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των προβλημάτων και ιδίως την άρνηση επιλύσεως του, αποφασίζει:

 1. την κήρυξη απεργίας αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπονται από τις διατάξεις 9950/ΓΔ5/27.1.2023 Κοινή Υπουργική Απόφαση, την 12980/Ε3/3.2.2023 (Β΄ 602) Κοινή Υπουργική Απόφαση, την 118991/ΓΔ5/23-10-2023 εγκύκλιος την 5302/ΓΔ5/17-1-2024 εγκύκλιος, την 16870/ΓΔ5/16 19-2-2024, 28857/Ε3/20-3-2024 και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 εώς 83 και 97 ν.4823/2021
 2. Αναθέτει και εξουσιοδοτεί το Δ.Σ., σύμφωνα με τα ανωτέρω, να προχωρήσει όποτε χρειαστεί σε κήρυξη και νέας επικαιροποιημένης της υφιστάμενης απόφασης απεργίας αποχής

 

 

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία Σύλλογοι ΠΕ/ΕΛΜΕ μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προχωρήσουν σε κήρυξη απεργίας-αποχής τα ίδια. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Μετά το «άδειασμα» του αγώνα, τις συνειδητές και στοχευμένες καθυστερήσεις, την ανυπαρξία οργάνωσης κλπ από τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, τον δρόμο της συνέχισης άνοιξαν ήδη οι Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τις μαζικές συνελεύσεις και σε συντονισμό έχουν κηρύξει την Α/Α από όλες τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. Τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο μαζικά να βγουν μπροστά κι άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Ο πολλαπλασιασμός των σωματείων που προκηρύττουν ΑΑ, η μαζική συμμετοχή στις ΓΣ και οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών σωματείων και ο συντονισμός τους αποτελούν εγγύηση για τη συνέχιση του αγώνα και τη νίκη! 52 εκπαιδευτικά σωματεία ως τώρα έχουν πάρει απόφαση κήρυξης ΑΑ και 26 έως τωρα έχουν κηρύξει ήδη απεργία αποχή,  με όλες τις διαδικασίες (εξώδικο, δήλωση ΑΑ κλπ), ενώ πολλά ακόμα κηρύττουν μέσα στην εβδομάδα. Ο πολλαπλασιασμός των σωματείων που προκηρύττουν ΑΑ, η μαζική συμμετοχή στις ΓΣ και οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών σωματείων και ο συντονισμός τους, αποτελούν εγγύηση για τον αγώνα και τη νίκη! Χαιρετίζουμε τα εκπαιδευτικά σωματεία που στις 15/3 και 24/3 πραγματοποιήσαμε συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, ανοίξαμε δρόμο αγώνα, κηρύξαμε ήδη Απεργία Αποχή, στηρίξαμε και γίναμε φάρος ελπίδας για χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους πανελλαδικά να σταθούν όρθιες/οι απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που εξαπολύει το υπουργείο, απέναντι στις πιέσεις και τις απειλές του αξιολογικού μηχανισμού, όταν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε να μας «αδειάσει». 

 1. Καλούμε τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προκηρύξουν νέα Απεργία Αποχή και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης της πανελλαδικά. Τις καλούμε να ασκήσουν το νομικό τους δικαίωμα για έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Καλούμε σε συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α με κάθε δυνατό τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ/ΔΟΕ-ΕΛΜΕ/Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ).
 2. Καλούμε όλες/όλους τους εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ, Δευτέρα 1/4 στο Νοβοτελ για να στηρίξουν τις συλλογικές μας αποφάσεις
 3. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και την αγωγή ενάντια στην ΑΑ της ΕΛΜΕ Χανίων! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας! Καλούμε κάθε ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ και τις ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ να βγάλουν ψηφίσματα στήριξης στην ΕΛΜΕ Χανιών και καταγγελίας στο ΥΠΑΙΘ. Καταθέτουμε ψήφισμα-καταγγελία.
 4. Οργανώνουμε κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει ΑΑ την Τρίτη 2/4 με παρουσία δικτύου δικηγόρων, πανεπιστημιακών δασκάλων κλπ που υπερασπίζονται τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την ανάδειξη του αγώνα μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό.
 5. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των Συλλόγων ΠΕ/ΕΛΜΕ για διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για τη συνέχιση του αγώνα στην πλατφόρμα
 6. Καταγγέλλουμε τα στελέχη της εκπαίδευσης (Συντονιστές-Συμβούλους, διευθυντές σχολείων και διευθύνσεων ΠΕ) που εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε τον καθένα και την καθεμιά, σαν μια γροθιά απέναντι σε εκβιασμούς, απειλές, πιέσεις κλπ
 7. Το ΥΠΑΙΘΑ ξεχωρίζει τις/τους διευθύντριες/ντες, προϊσταμένες/ους, τις/τους αποσπά από το υπόλοιπο σώμα των εκπαιδευτικών, τους βάζει να σταθούν απέναντι από τις νεοδιόριστες/ους, απέναντι στο σύνολο των εκπαιδευτικών. Ο νέος ρόλος τις/τους μετατρέπει από συναδέλφισσες/ους σε αξιολογητ(ρι)ες. Χαιρετίζουμε όσες/όσους προϊσταμένες και διευθύντριες/ες έχουν συνταχτεί με τον μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου και έχουν ήδη υπογράψει Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Ο Σύλλογος μας έχει ήδη καλεσει και εξακολουθεί να καλεί όσες/όσους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να το κάνουν τώρα χωρίς κανέναν δισταγμό. Να μη δυναμιτίσουν το κλίμα στα σχολεία, να μη δεχτούν να μετατραπούν σε αξιολογητ(ρι)ες.
 8. Παράλληλα παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγώνα κατά της αξιολόγησης (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, καθημερινά δελτία τύπου για εξελίξεις, αφίσα, συνέντευξη τύπου, συγκρότηση επιτροπής αγώνα σε κάθε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κατά της αξιολόγησης, ενημερωτικών υποστηρικτικών τηλεδιασκέψεων και κεντρικής εκδήλωσης. κ.ά.) και απεύθυνσης στους γονείς με καμπάνια ενημέρωσης (γράμμα στους γονείς, συσκέψεις με συλλόγους γονέων, αφίσα), και ζητάμε τη στήριξή τους.
 9. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών (κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, αφίσες, κ.ά.).
 10. Συνεχίζουμε τον συντονισμό των Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ (15.3 και 24.3) και οργανώνουμε νέο συντονισμό αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνελεύσεων προέδρων σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ για την οργάνωση και προώθηση του αγωνιστικού προγράμματος στη βάση των αποφάσεων των σωματείων μας σε ημερομηνία που καθοριστεί σε συνεννόηση με τα άλλα σωματεία που συντονιζόμαστε ως τώρα. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία σε κοινή συμπόρευση και οργάνωση των επόμενων βημάτωνΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Την ώρα που οι ιαχές του πολέμου πυκνώνουν, η ελληνική κυβέρνηση «δένει» τη χώρα στο άρμα των πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, συμβάλει στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, στο έγκλημα στη Γάζα. Την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια για την προετοιμασία του πολέμου, για εξοπλιστικά προγράμματα και πολεμικές δαπάνες, την ίδια ώρα λαός και νεολαία, οι εργαζόμενες/οι ζούμε την εντεινόμενη ακρίβεια, τη φτώχεια, την επίθεση στα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Τώρα είναι η ώρα, η οργή και αγανάκτηση του εκπαιδευτικού κόσμου να βγει στους δρόμους  με άμεση απεργιακή απάντηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και οργάνωση της κλιμάκωσης πολύμορφου αγώνα διαρκείας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική, αυταρχική πολιτική  κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, κόντρα στο μπαράζ αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών μέτρων που συνεχίζεται και εντείνεται, για αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, ενάντια σε ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, εθνικό απολυτήριο νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ακρίβεια και φτωχοποίηση, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, πιο βαθιά και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

 • Προτείνουμε άμεση 24ωρη απεργία (ενδεικτικά στις 5/4) και νέο γύρο ΓΣ για την κλιμάκωση του αγώνα, με αιτήματα αιχμής, εκτός από την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, την ιδιωτικοποίηση της τεχνικής εκπαίδευσης, για αύξηση μισθών, καταπολέμηση της ακρίβειας, τον διορισμό-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία , ενάντια σε κάθε σκέψη για γραπτό ΑΣΕΠ, την άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, την άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
 • Προτείνουμε 48ωρη απεργία 16/4 και 17/4 με συγκεντρώσεις την πρώτη ημέρα σε όλες τις πόλεις και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα με κάλυψη των εξόδων για τις μετακινήσεις από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ.                

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε!

Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

 

                                                                        Το Προεδρείο της Γ.Σ.

                          Η Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας

           ΄Αννα Μάγια Σταυροπούλου                                                Γ. Γιανναρά

Last modified: 21 Απριλίου 2024

Close