Written by 19:56 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Απόφαση Συλλόγου “Περικλής” σχετικά με την απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ για την αποδοχή της παραίτησης από τη θέση της Δ/ντριας, λόγω αξιολόγησης, της συν. Ντέσσης Παναγιωτοπούλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  31 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ. 137Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κατά τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής την Πέμπτη 31-7-2014 εγκρίθηκε  μεταξύ άλλων και η αίτηση απαλλαγής από τα καθήκοντα της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού λόγω αξιολόγησης, της συναδέλφισσάς μας Ντέσσης Παναγιωτοπούλου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κλάδος των εκπαιδευτικών μέσα από τις αποφάσεις των  Γ. Σ., των Δ.Σ. των  συλλόγων  και του Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει τοποθετηθεί  απέναντι στην θεσμοθέτηση της ΑΕΕ της σχολικής μονάδας και της Αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου του καθώς αυτή συμβάλλει μεθοδευμένα και συστηματικά  στη διάλυση του Δημόσιου Ενιαίου  Δωρεάν  Σχολείου και στη δημιουργία νέων δεξαμενών κινητικότητας – απόλυσης  αλλάζοντας δραματικά τον εργασιακό χάρτη των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του συλλόγου μας, καλεί τους/τις συναδέλφους/σες που βρίσκονται στον πίνακα υποψηφίων Διευθυντών/ντριών να αρνηθούν να αναλάβουν  τη θέση της παραιτηθείσας συναδέλφου στη Διεύθυνση του Σχολείου.

Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι  σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου μας και την απόφαση 83ης ΓΣ.. της ΔΟΕ σχετικά με την αποτροπή εφαρμογής της αξιολόγησης:

«Στο βαθμό που οι διευθυντές σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του καταστατικού του συλλόγου και επίσης εκ των πραγμάτων, ως αξιολογητές δεν μπορεί να έχουν θέση στα σωματεία.»

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας