Written by 17:46 Αρχική Σελίδα

Ανδρέας Λοβέρδος: Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις και τους “λιμνάζοντες” φοιτητές

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη.

 

Σε ερώτηση για τους αιώνιους φοιτητές ο Υπουργός απάντησε:

«Σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μετά από πολλά χρόνια προειδοποιήσεων και καθυστερήσεων, θα εφαρμόσουμε, αυτό που ο Νόμος ορίζει, στις 31 Αυγούστου, ότι δηλαδή, όσοι έχουν πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εν προκειμένω 11 χρόνια στα μέγιστα της καθυστέρησης, όσοι έχουν ξεπεράσει αυτά τα έντεκα χρόνια διαγράφονται. Και αν κάνουμε μία επισκόπηση των αριθμών που δίνουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τότε φτάνουμε στον αριθμό των 180.000. και λέω περίπου γιατί δεν μας έχουν φέρει όλα τα Ιδρύματα της χώρας τους αριθμούς τους, σε συνεργασία με τα Συντονιστικά τους Όργανα, περιμένουμε τους τελικούς αριθμούς αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα. Έχουν γίνει αυτοί οι υπολογισμοί και καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Αυγούστου. 2014. Και πάντα αναφερόμαστε στους λιμνάζοντες. Να μην γίνεται η σύγχυση εκεί με τους παρόντες φοιτητές όπου εκεί ισχύει ο αριθμός 4 +ν και 5+ν. Άρα έχουμε το Νόμο για τους παρόντες φοιτητές να τα ρυθμίζει αυτά, να προβλέπει τη διακοπή της φοίτησης για διάφορους λόγους και όλα αυτά να τα περνάει στους Οργανισμούς των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και πολύ σωστά, όμως αυτοί οι Οργανισμοί δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο, αξιολογούνται ως την 1η Νοεμβρίου του 2014 και μετά θα ακολουθήσουν την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων. Δηλαδή η μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας στα Ιδρύματα αργεί. Συνεπώς, μέχρι τότε, ισχύει απευθείας η Νομοθεσία και η Νομοθεσία σε σχέση με τους λιμνάζοντες -και όχι με τους παρόντες φοιτητές – ορίζει αυτά με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.

 

 

Θέλω να αναφέρω εδώ ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εκείνοι που χαρακτηρίζονται από μία απροθυμία συμμετοχής και γι αυτό όταν γίνεται διάλογος με κοινωνική ευαισθησία, αυτή η κοινωνική ευαισθησία διακρίνει και εμάς. Ωστόσο όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ και δεν θέλουν να το συνεχίσουν είναι πολύ μεγάλο λάθος να τους κρατάμε εγγεγραμμένους για πολλούς λόγους. Λένε συνήθως σε πολλά από τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο Υπουργείο ότι αυτό δεν προσθέτει κόστος στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν έχουν πάσο ή γιατί δεν υπάρχουν επιδόματα κτλ. Θα σας δώσω δύο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν ισχύουν. Μπορεί να μην έχουν οικονομικό κόστος αλλά έχουν γραφειοκρατικό κόστος, δεύτερον, με την ύπαρξη των λιμναζόντων δεν δίνεται σημασία στον κύκλο σπουδών, είναι αδιάφορος ο κύκλος σπουδών, και τρίτον και πιο σημαντικό δίνονται λανθασμένα στοιχεία για τα στατιστικά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όσον αφορά το φοιτητικό τους δυναμικό και από αυτό το λάθος, απορρέουν άλλα λάθη, ο αριθμός των διδασκόντων, ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού, της χρηματοδότησης άρα δεν είναι σωστό να έχουμε κάλπικα στοιχεία, πρέπει να έχουμε τα σωστά στοιχεία».

 

 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει μέσος όρος ετών των λιμναζόντων ο Υπουργός απάντησε:

« Δεν μπορώ να βγάλω (μέσον όρο) διότι τα στοιχεία δεν τα έχουμε εμείς, τα έχουν τα Ιδρύματα, σε μας αποστέλλονται μέσω του Συντονιστικού τους Οργάνου συγκεντρωτικοί αριθμοί. Όμως έχουμε λιμνάζοντες φοιτητές ακόμα και από την δεκαετία του 50».

 

 

 

Στην ερώτηση για ενδεχόμενη διαφωνία των Πρυτάνεων Ο κ Λοβέρδος απάντησε:

«Τα Συντονιστικά Όργανα των Πρυτάνεων και των Προέδρων ΤΕΙ είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο. Δεν έχω εκτιμήσει αυτό που με ρωτάτε γιατί στις τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος συμφωνούμε δηλαδή για ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε την A ή την Β τακτική και δεν έχω ακούσει από κάποιο Ίδρυμα ότι δεν θα την εφαρμόσει».

 

Σε ερώτηση για το αν προβλέπεται κάτι ειδικότερο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στα Πανεπιστήμια ο Υπουργός απάντησε ότι:

ο διάλογος σχετίζεται με το παρόν για τους φοιτητές που τώρα σπουδάζουν υπάρχει μια πρόταση που ακούστηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων το συν 2 που δίνεται στους άλλους φοιτητές να γίνει πιο ευρύ Δεν αφορά τους λιμνάζοντες η συζήτηση ατόμων με αναπηρία και είναι ένα μέτρο που ακούγεται λογικό. Παρακαλέσαμε να δούμε την πρόταση τον Σεπτέμβριο στο συνάδελφο πρώην Υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου. Ένα άτομο με μόνιμα προβλήματα που επιφέρουν οι αναπηρίες πρέπει να δείχνουμε περισσότερη ανοχή. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που συζητείται χωρίς να έχουμε κατασταλάξει.Ο Νόμος προειδοποίησε από το 2007 και με σαφείς ημερομηνίες το 2011 δόθηκαν εξτρα εξεταστικές περίοδοι η συζήτηση έχει τελειώσει. Για τους μερικής φοίτησης που εργάζονται δεν υπάρχει καμία άλλη πρόβλεψη. Για τους παρόντες φοιτητές ο νόμος προβλέπει και τη διακοπή αν υπάρχουν θέματα αναπηρίας, εργασίας ή υγείας.

 

 

Σε ερώτηση ακροατών για την εξεταστική ο Υπουργός απάντησε:

«Κανονικά, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόβλημα με τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια που εμφανίζεται να έχει διαστάσεις μη επιλύσιμες. Για τα υπόλοιπα έχουμε κοινούς στόχους. Διαφωνούν για τη χρηματοδότηση, και έχουν απόλυτο δίκιο, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή, απελευθερώσαμε τις ερευνητικές διαδικασίες από τα δεσμά του Δημοσίου και το εκτίμησαν αυτό, μόλις διαβάσουμε την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ, αν τα πράγματα είναι καλά θα απελευθερώσουμε και τα Μεταπτυχιακά, δεν θα χρειάζεται το Υπουργείο να εγκρίνει τα Μεταπτυχιακά Τμήματα, θα προχωρούν μόνοι τους στην διαδικασία. Αυτό το πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε αυτή την στιγμή είναι το πρόβλημα των μετεγγραφών. Όπου τον Μάιο του 2014 χορηγήθηκε δικαίωμα μετεγγραφής και που εμείς δεν μπορούσαμε να το αλλάξουμε μετά τις Εκλογές, γιατί ο Νομοθέτης θα καθίστατο κομπογιαννίτης και πάμε τώρα να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα όπου αν το δικαίωμα μετεγγραφής για τα μεγάλα Πανεπιστήμια αντιστοιχεί σε μεγάλο αριθμό φοιτητών, ερημώνονται τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και δημιουργείται το αδιαχώρητο στα Κεντρικά, με την έννοια ότι οι άνθρωποι μας παραπονιούνται τι θα κάνουν και εμείς προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, είμαστε σε διαβούλευση. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω δημόσια γι αυτό, πρέπει να το συζητήσω πρώτα με την Κυβέρνηση και τις Αρχές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η δική μου λογική λέει ότι κάθε εβδομάδα πρέπει να μιλάς με τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια και κάθε μέρα με τους καθηγητές. Πρόκειται για ένα πολύ κακοπληρωμένο σώμα, από τα 800 ευρώ του Αναπληρωτή και τα 600 του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού με οργανική θέση, μέχρι τα 1000 ευρώ του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο, πρέπει να τους ακούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια αυταρχισμού δεν υπάρχει περιθώριο για δήθεν μεταρρυθμιστές που ό,τι ονειρεύονται τη νύχτα θέλουν το πρωί που ξυπνάνε να το κάνουν πράξη, με σκοπό όχι το να βοηθήσουν την Εκπαίδευση αλλά τον εαυτό τους συνδέοντας το όνομά τους με έναν Νόμο κ.ο.κ. δεν είναι τέτοια περίπτωση, θα συνεχίσω με διάλογο και σας ξαναλέω ότι το μόνο πράγμα που μας προβληματίζει είναι οι Μετεγγραφές.

 

 

Για την αξιολόγηση ο Υπουργός απάντησε:

« Υπάρχουν δύο αξιολόγησης η μία από την ΑΔΙΠ Αρχή Διασφάλιση Ποιότητας και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο συντάχθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κουφουδάκη και κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη την περασμένη εβδομάδα και θα συζητηθεί στις 27 Αυγούστου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Υπάρχει μια δεύτερη αξιολόγηση που αφορά τις διοικητικές ανάγκες Οκτώ Πανεπιστημίων που έχουν διαθεσίμους υπαλλήλους και κατατέθηκε τρεις μέρες νωρίτερα από τον χρόνο που είχαμε προβλέψει, την 1η Αυγούστου. Και το λέω για όσους υποστήριζαν ότι πετούσα τη μπάλα στην κερκίδα ζητώντας μια ακυρωτική αναβολή. Κατατέθηκε και αυτή. Δεν θέλαμε να την ανοίξουμε στο Υπουργείο, επειδή ήμασταν πολύ μακριά από τους αξιολογητές οι οποίοι προέκυψαν από διαγωνιστική διαδικασία του ΕΣΠΑ. Αυτή η επιτροπή κατέθεσε το πόρισμά της και συζητείται την ίδια μέρα στη Βουλή. Από το πόρισμά αυτό θα προκύψει αν θα υπάρξουν απολύσεις στα οκτώ αυτά Πανεπιστήμια ή όχι. Δυνητικά το ενδεχόμενο απόλυσης αφορά 500 άτομα που είναι διαθέσιμοι σήμερα και είτε θα επανατοποθετηθούν είτε όχι και γι΄αυτούς θα ξαναγίνει έγκυρος ο διάλογος των ημερών ανάληψης εκ μέρους μου της ευθύνης του ΥΠΑΙΘ. Αναφέρομαι στα όσα είχαν συζητηθεί στις 9, 10 και 11 Ιουνίου».

Προσλήψεις -κενά

Για το τι θα γίνει με τις προσλήψεις και τα κενά στα σχολεία ο Υπουργός απάντησε ότι έχει συζητήσει και με τον κ. Μητσοτάκη ότι το θέμα της Παιδείας πρέπει να ξανασυζητηθεί και το 1 προς 10 στην εκπαίδευση πρέπει να συζητηθεί εκ νέου. «Φτάνουμε σε σημεία που κείνται εκτός ορίων. Όταν φέτος ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη φέτος 22.500 αναπληρωτές λόγω περισσότερων συνταξιοδοτήσεων πέρυσι, αντιλαμβάνεστε ότι περάσαμε πραγματικά τα όρια. Υπάρχουν ακόμη 360 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ξένων φιλολογιών οι περισσότεροι, από τον ΑΣΕΠ προ του 2010. Με βάση την αναλογία 1 προς 10 θα έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε το 2015-16 μόλις 450 άτομα. Να κάνουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε τελικά 200 άτομα ενώ έρχονται 30.000 άνθρωποι.; Είναι μία σκληρή κατάσταση αυτή. Δεν νομίζω ότι η εκπαίδευση αντέχει άλλο. Είναι ίσως η τελευταία χρονιά που προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με αυτές τις διαδικασίες στην 11 Σεπτεμβρίου όπως πρέπει να τα ανοίξουμε. Σας ενημερώνω με ακρίβεια ότι από αυτές τις 22.500 αναπληρωτών που ζητήσαμε μετά από συνεννοήσεις συνολικά στο πλαίσια της κυβέρνησης και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου και συνεννοήσεις με άλλους Υπουργούς θα έχουμε συνολικά 19.500. Θα έχουμε δηλαδή 3000 λιγότερους καθηγητές και δασκάλους από αυτούς που ζητήσαμε. Θα καλύψουμε τα κενά ζητώντας από καθηγητές και δασκάλους να διδάξουν αυτό που λέμε τα εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα. Και μέσα στον χειμώνα η πληθώρα των ειδικοτήτων θα εξορθολογιστεί. Δεν το αντέχουμε να μείνουμε στη σημερινή κατάσταση από πλευρά και εκπαιδευτικής και οικονομικής.

Με πολύ σοβαρές προσπάθειες και πρόβλεψη νομοθετική να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

 

Για τις αποσπάσεις ο κ Λοβέρδος είπε :

«Η διαδικασία των αποσπάσεων συντελείται τώρα με μετριοπάθεια και παρά τη διαμαρτυρία κάποιων φορέων που θέλουν περισσότερους αποσπασμένους, περνάμε τη ρύθμιση στη βουλή για διπλασιασμό των μορίων όσων υπηρετούν στις δυσπρόσιτες περιοχές και πιστεύουμε ότι την 11η Σεπτεμβρίου, παρατηρώντας τα συμβαίνοντα σε όλους τους νομούς της χώρας, από πλευράς βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού θα είμαστε εντάξει.»

Για το αν βλέπει εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Λοβέρδος απάντησε:

«Πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο του 2014 δεν τις βλέπω, κύριε Καλαρρύτη. Όσο κι αν είναι διακινδυνευμένο να κάνει κανείς προβλέψεις σ αυτό το πυκνό χρόνο της κρίσης, δεν τις βλέπω. Περιλαμβάνω στο σκεπτικό μου το ότι με ειλικρίνεια κανείς δεν τις θέλει. Αλλά και πάλι πρέπει να ξεπεράσουμε την ασθενή κατάσταση στο πολιτικό μας σύστημα που από το 2017 υπάρχει, κάθε δύο χρόνια να έχουμε εκλογές. Νομίζω δηλαδή ότι θα φτάσουμε από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή δηλαδή, κατά το Σύνταγμα, Ιανουάριο- Φεβρουάριο, θα αποφύγουμε να επισπευτούν αυτές οι διαδικασίες το Σεπτέμβριο, ευτυχώς, παραβλέποντας ότι μια χώρα μπορεί να έχει δύο Πρόεδρους της Δημοκρατίας, δηλαδή έναν εν ενεργεία και έναν εν αναμονή, ούτε μπορούμε να παίζουμε με τον θεσμό αυτό, ούτε να περιμένουμε να φύγει θιγόμενος ο Πρόεδρος και να έχουμε κρίση με χαρακτηριστικά πολιτειακής κρίσης. Νομίζω ότι όλα θα γίνουν Γενάρη-Φλεβάρη και αυτήν είναι η εκτίμηση μου, και αν περπατήσει καλά, η διαπραγμάτευση που γίνεται τώρα με τους Επικεφαλής της Τρόικα, από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, και δεν έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε άλλες 3.000-3500 απολύσεις στο χώρο του Δημοσίου, να μην θεσπίσουμε με Νόμο στη Βουλή με ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερες δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουμε ένα ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον, θα διορθωθεί και η ιστορία του ΕΝΦΙΑ γιατί διαπιστώθηκαν λάθη κατά την εφαρμογή, σημειώνω ότι εγώ δεν το ψήφισα αυτό στη Βουλή, μάλιστα το είχα καταδικάσει…

 

 

Σε ερώτηση για το αν βλέπει μετεξέλιξη της Τρόικα σε σχήμα πιο ευρωπαϊκό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε :

«Αυτό είναι ο στόχος. Αυτό είχα θέσει από τότε που ήμουν Υπουργός Υγείας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την εποπτεία στην απλή επιτήρηση και οι θεσμοί της επιτήρησης να είναι ευρωπαϊκοί. Αυτή η αλλαγή έχει μεγάλο νόημα για την καθημερινότητα μας, για την αξιοπρέπειά μας και για το πολιτικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί».

 

Στο θέμα της Κεντροαριστεράς και αν βλέπει εξελίξεις στον Σεπτέμβριο σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος απάντησε:

«Απορρίπτουμε κι εμείς τη συζήτηση και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά είμαι σταθερός σε αυτό το θέμα εδώ και 4 χρόνια με ένα κόμμα που δεν δέχεται να σηκώσει το παραμικρό βάρος από τα πολλά που σηκώνει το πολιτικό σύστημα της χώρας, ούτε καν για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους θέλει να μπει κάτω από τη μπάρα για να σηκώσει μέρος του βάρους. Με ένα κόμμα που δεν αποδέχεται την ευθύνη και την ανάγκη να παλέψουμε αλληλέγγυα για όσα βαραίνουν τη χώρα δεν μπορούμε να βλέπουμε καμία συνεργασία και να επιτρέπουμε να δούμε ανοιχτό κανένα διάλογο. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν με τόσο απαξιωτικό τρόπο σε όποιο από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς τους απευθύνεται που κόβουν όχι μόνο τον διάλογο αλλά και τις γέφυρες. Επίσης μας χωρίζουν αξεπέραστες πολιτικές διαφορές. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και να ανοίξουμε διάλογο. Είχαμε απευθυνθεί σε αυτούς και μετά τις εκλογές του 2012 αλλά γύρισαν την πλάτη ακόμη και τώρα για τη διευθέτηση του χρέους».

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις το Φθινόπωρο στον χώρο της Κεντροαριστεράς» τόνισε ο Υπουργός, «Θα ανοίξουν και θα κλείσουν θέματα. Θα υπάρξουν συνεργασίες. Δεν έχω άδικο σε όσα προέβλεψα, στο ότι δεν θα γίνουν εκλογές. Υπάρχει άνεση χρόνου για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης όπως έχει πει ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, το έχουμε δεχτεί όλοι στην Ελιά κι εμείς ειδικότερα στη Νέα Ελλάδα το έχουμε αποδεχτεί. Θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τότε και σε ό,τι με αφορά βλέπω με αγάπη τον χώρο αυτόν που έχει δώσει παρά πολλά για την εξέλιξη της Ελλάδας μετά την πτώση της δικτατορίας και κυρίως έχει δώσει όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα υπάρξουν συγκλίσεις και συνεργασίες έχω πίστη σε αυτό που σας λέω γιατί έχω συζητήσει πολλές φορές, ξέρω από πάρα πολλά στελέχη του χώρου τι θέλουν να κάνουν, και στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ανεξαρτήτως της μορφής που θα πάρει γιατί αυτό θα συζητηθεί, θα έχουμε έναν ευρύτερο χώρο που θα σέβεται την πορεία του ΠΑΣΟΚ και τον τίτλο του, και θα πατάει στα δεδομένα αυτής της στιγμής φιλοδοξώντας να περάσει το 10% στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτήν την εξέλιξη θα την υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Με τον χώρο από τον οποίο απομακρύνθηκα μετά από διαγραφή είμαι σε απόλυτη συνάφεια, τον τιμώ και με τιμά και θα συνεχίσουμε μαζί. Η ενωτική μου διάθεση είναι η μεγαλύτερη δυνατή και είμαι σίγουρος από αυτά που ακούω και από αλλά στελέχη του χώρου πως οι προσπάθειες μας θα καρποφορήσουν. Μετά τη 15η Αυγούστου θα προχωρήσουμε στις εξελίξεις. Έχουμε και την 3η Σεπτεμβρίου ως συνταγματικό σταθμό μια που είναι η επέτειος της θέσπισης του συντάγματος αλλά και της Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεπώς εκείνη η ημέρα θα είναι ευκαιρία για πολλά».

 

 

 

Last modified: 11 Αυγούστου 2014

Close