Written by 14:50 Αρχική Σελίδα

Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις της Σχ, Συμβούλου Δ. Καυκά με τους/τις Διευθυντές/ντριες του συνόλου των σχολικών μονάδων. Τη Νίκη τη φέρνει ο Αγώνας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  6 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.56Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΘΕΜΑ: Αναβάλλονται όλες οι  προγραμματισμένες συναντήσεις της Σχ, Συμβούλου Δ. Καυκά με τους/τις  Διευθυντές/ντριες του συνόλου  των σχολικών μονάδων. Τη Νίκη τη φέρνει ο Αγώνας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η αγωνιστική, αποφασιστική, ενωτική στάση και δράση φέρνει αποτελέσματα.

Ο σύλλογός μας σε συντονισμό με τους συλλόγους  Αμαρουσίου και ΄΄Γ.Σεφέρης.. είχε κηρύξει στάσεις εργασίας για τις προγραμματισμένες συναντήσεις της Σχολικής Συμβούλου Δ. Καυκά με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων της παιδαγωγικής της ευθύνης.

Η συνεπής στάση και η συντονισμένη δράση των συναδέλφων των 14ου , 1ου , 12ου , 16ου Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου  που μαζικά δήλωσαν τη συμμετοχή τους στις κηρυχθείσες στάσεις εργασίας για τις προγραμματισμένες στα σχολεία τους επισκέψεις κατάφερε να ακυρώσει στην πράξη το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της ΑΕΕ. Χάρις σε αυτούς κερδήθηκε η πρώτη μάχη.

Η Σχολική Σύμβουλος Δ. Καυκά ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις της με τους Διευθυντές/ντριες του συνόλου  των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον η δυναμική  και συντονισμένη αντίδραση των μελών των τριών συλλόγων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έδειξε πως τη Νίκη τη φέρνει ο μαζικός, οργανωμένος, ανυποχώρητος Αγώνας.

Κερδίσαμε μια ακόμη μάχη. Θα κερδίσουμε και τον πόλεμο.

Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στο δεύτερο βήμα. Τώρα είναι  η ώρα να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων και να πάρουν αποφάσεις για τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την ΑΕΕ.

Το Δ. Σ. του συλλόγου μας

Καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη Σχολική Σύμβουλο Δρα Δ. Καυκά για την αντισυναδελφική και εχθρική απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα στάση της με την προσπάθεια εφαρμογής της ΑΕΕ.

Δηλώνουμε ξανά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης γιατί κρίνεται το μέλλον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της θέσης του εκπαιδευτικού σ’ αυτή. Κρίνεται η δουλειά μας, κρίνεται αν το σχολείο θα μετατραπεί σε κάτεργο ανταγωνισμού και εκδουλεύσεων στην κάθε εξουσία, αν θα υπονομευθεί το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας καθήκον απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς οι προγραμματισμένες επισκέψεις – συναντήσεις συνεργασίας της Σχολικής Συμβούλου Δ. Καυκά με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων της παιδαγωγικής της ευθύνης αναβάλλονται αλλά δεν ακυρώνονται.

Είναι αυτονόητο ότι οι κηρυχθείσες στάσεις εργασίας αναβάλλονται αλλά δεν ακυρώνονται.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενωτική αγωνιστική στάση και δράση των  συναδέλφων θα ανατρέψει τα σχέδιά τους. Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας

Ηλέκτρα Μήτσουρα              Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Ακολουθεί το έγγραφο της σχολικής συμβούλου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

22Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Έλλης 3

Τ.Κ.-Πόλη:15232  Χαλάνδρι

Πληροφορίες:Γούση Ελένη

Τηλέφωνο: 2106080653

email:  symdim-vath22@sch.gr

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 6-3-14ΑΡ. ΠΡΩΤ. 47

Προς:    ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ 2ου,3ου,5ου,6ου,7ου,9ου,10ου,13ουΔημοτικων σχολειων χαλανδριου και  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ιδιωτικου σχολειου ελληνοελβετικη αγωγη

ΚΟΙΝ.:1.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΣΟΧΑ 15-17, 11521 ΑΘΗΝΑ

2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 448 Τ.Κ. 15342

3. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ /ΝΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  1ου,14ου,12ου 16ου Δημοτικων σχολειων χαλανδριου

Θέμα: «Αναβολή προγραμματισμένων επισκέψεων και συναντήσεων  συνεργασίας»

Σχετ.1) Υπουργική Απόφαση Φ. 353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002(ΦΕΚ 1340/16-10-2002)

2) Φ. 12 /427/79844/Γ1/11-06-2013 «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχ. ετ. 2013-2014» –  Εγκύκλιος της Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

3) Φ.50/176/58865 /Γ1/25-05-2012 «Προγραμματισμός λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών    Σχολείων Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ) για το σχολικό έτος   2012-2013» – Εγκύκλιος της Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

4) Π.Δ. 201/98 Οργάνωση & Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων

5)Έγγραφο, αριθ. πρωτ. 44/27-2-14, της Σχολικής Συμβούλου, 22ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, προς Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων.

Οι  προγραμματισμένες  επισκέψεις  στις σχολικές μονάδες  και συναντήσεις  συνεργασίας με τους/τις  Διευθυντές/ντριες –  έγγραφο της Σχολικής Συμβούλου με αριθ. πρωτ. 44/27-2-14,-  αναβάλλονται  λόγω  των στάσεων εργασίας  που  έχει προκηρύξει ο σύλλογος  εκπαιδευτικών Π.Ε. ΄΄Περικλής΄΄ με τα αριθ. πρωτ. 52/27-2-14 & 54/4 -3-14 Δελτία τύπου.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΥΚΑ