Written by 19:03 Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ;

ΔΗΛΩΣΗ

Προς τον προϊστάμενο της Β΄Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας

Κοιν.: Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου

Σύμβουλο 23ης περιφέρειας : κ. Ζιμπίδη

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ;

Κύριε διευθυντά,

Σας ενημερώνω ότι στις 2 Νοεμβρίου 2016, ημέρα εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν θα αποδεχτώ την άδεια που μου δίνει το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού.

Την ημέρα αυτή προτίθεμαι να βρίσκομαι στο σχολείο που υπηρετώ μαζί με τα παιδιά της τάξης μου και να κάνω μάθημα. Η  μέρα αυτή θα είναι μία μέρα «παιδαγωγικής ελευθερίας» απαλλαγμένη από τη μέγγενη του ασφυκτικά σχεδιασμένου προγράμματος. Ενός προγράμματος που με τη νέα τροπολογία του υπουργού δημιουργεί το πλαίσιο της τελικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, ενός προγράμματος σπαζοκεφαλιά, που όταν υλοποιείται καταστρατηγούνται όλες οι θεσμοθετημένες παιδαγωγικές αρχές. Φυσικά θα απουσιάζουν  τα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω  ΕΣΠΑ, από δήμο, από φορείς και χορηγούς,  που το μόνο που παρέχουν είναι ασύνδετες και αποσπασματικές πληροφορίες και παραδίδουν τα σχολεία στους ιδιώτες.  Θα είναι μία μέρα ξεχωριστή και για το δάσκαλο και για τα παιδιά.

Θα ήθελα να προσθέσω και μία ακόμη σοβαρή παράμετρο. Η μέρα αυτή παραχωρείται ως  άδεια από τη διοίκηση για συμμετοχή σε μία ψηφοφορία. Αυτή η συμμετοχή μπορεί να εξασφαλιστεί, από όποιον επιθυμεί να ψηφίσει, και μετά το τέλος του ωραρίου. Μπορεί να πάει το μεσημέρι, το απόγευμα ή σε κάποιο κενό του προγράμματος του. Την ίδια στιγμή με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου χάνονται ώρες μαθήματος καθώς τα κενά στα σχολεία μας είναι παρά πολλά σε τέτοια έκταση που η σύνταξη του ωρολογίου προγράμματος να είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος.

Το  συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, το δικαίωμα δηλαδή για συμμετοχή στις διαδικασίες των σωματείων μας είναι αδιαπραγμάτευτο, κατακτημένο και φυσικά δεν παραχωρείται.

Εν τέλει για όλους αυτούς του λόγους, δεν θα χρησιμοποιήσω καμία τέτοιου είδους παραχώρηση και δεν θα λείψω από τη θέση μου. Για οποιεσδήποτε τυχόν διευκρινήσεις επί της στάσης μου, είμαι στη διάθεση σας.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μαρία Κολόζη

Δασκάλα, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»