Written by 20:07 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ο Σύλλογος Περικλής για τα ωρολόγια προγράμματα

 

κιμωλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.:127Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου     μας

 

 

Θέμα :  « Σύνταξη και κατάθεση ωρολoγίων προγραμμάτων Δημοτικών Σχολείων στους Σχολικούς συμβούλους».

Συναδέλφισσες/οι,

Μερικοί Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειάς μας κατόπιν πιέσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής,  ζητούν από τους Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων  και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να αποστείλουν σε αυτούς/αυτές  τα ωρολόγια προγράμματα που θα καταρτίσουν  οι σύλλογοι διδασκόντων για να τα προωθήσουν με τη σειρά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Η κατάρτιση των ωρολόγιων προγραμμάτων  ωστόσο  αναδεικνύεται σε μαθηματικό πρόβλημα χωρίς λύση . Πραγματικά ακόμα και αν δεν καταγράφονταν  σοβαρότατες  ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και αν η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄Αθήνας δεν είχε δημιουργήσει αυτό το απίστευτο  «μπάχαλο», όρος αδόκιμος αλλά απόλυτα αντιπροσωπευτικός της κατάστασης, η κατάρτιση ενός εβδομαδιαίου ωρολόγιου προγράμματος με βάση το σχεδιασμό και το οργανόγραμμα των τοποθετήσεων που υιοθετεί η Διεύθυνση,  απαιτεί τη δυνατότητα συνεννόησης ανάμεσα σε 10 έως 15 σχολικές μονάδες για τα Δημοτικά Σχολεία.

Είναι αυτονόητο ότι ο στόχος είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτος.  Και το κουίζ συμπληρώνεται από τον τριψήφιο αριθμό ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας, ενώ η  πολυαναμενόμενη β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών, αν και όποτε γίνει, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του ΥΠ. Π. Ε.Θ., ελάχιστο αριθμό συναδέλφων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τις/τους συναδέλφους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων και τους συλλόγους διδασκόντων να μη συντάξουν τελικά ωρολόγια προγράμματα λειτουργίας των Σχολείων τους εφόσον αντιμετωπίζουν ελλείψεις εκπαιδευτικών (όλων των ειδικοτήτων) και καλύπτει  συνδικαλιστικά τους συλλόγους διδασκόντων και  τους  Διευθυντές των Σχολείων να μην αποστείλουν, εφόσον αδυνατούν, τα ωρολόγια προγράμματα  μέσα στις ασφυκτικά οριζόμενες προθεσμίες.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με τα Δ. Σ. των όμορων Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας πρόκειται να προβεί άμεσα, την ερχόμενη εβδομάδα,  σε παράσταση  στα γραφεία των  σχολικών συμβούλων  της περιοχής μας για το θέμα της σύνταξης των ωρολογίων προαγραμμάτων των Δημοτικών Σχολείων μας,  σε ημερομηνίες που θα κοινοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Απαιτούμε την άμεση  απόσυρση των νέων υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.                    

Υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα το Δημόσιο Σχολείο   και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

 

                              Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

           Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

        Άννα Μάγια Σταυροπούλου                    Γεωργία Γιανναρά

 

Last modified: 22 Σεπτεμβρίου 2016

Close