Written by 13:13 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: Όποιος δε θέλει να ζυμώσει….


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει….

Συνάδελφισσες,οι

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  «Περικλής» συνεδρίασε στις 15 Γενάρη.

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα της συνεδρίασης του Συλλόγου ήταν: η σύνταξη επιστολής του συλλόγου μας προς όλους τους γονείς των μαθητών μας, και ο προγραμματισμός εκδήλωσης – συζήτησης για την αξιολόγηση με βάση και τις αποφάσεις της  Γεν. Συνέλευσης   του Συλλόγου.

Η επιστολή του Συλλόγου μας προς τους γονείς έχει στόχο να δώσει  το στίγμα των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, να επεξηγεί με  συγκεκριμένα παραδείγματα τη βάρβαρη πολιτική  που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση  του δημόσιου σχολείου σε βάρος όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως των μαθητών και των γονιών. Να αναδείξει την προσπάθεια  μετεξέλιξης  του δημόσιου σχολείου σε σχολείο της αγοράς.  Συγχρόνως μέσα από την επιστολή και την εκδήλωση πρέπει να αναδεικνύεται η προσπάθεια της κυβέρνησης  και του υπουργείου παιδείας να περάσει  η αξιολόγηση που σήμερα αποτελεί το βασικό μοχλό για την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, την υποχρηματοδότηση, τη χειραγώγηση  του εκπαιδευτικού, τις απολύσεις και ουσιαστικά την πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Πιστεύουμε  ότι το μέτωπο παιδείας ,οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι με πανεργατικούς, αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας μπορούν να ανατρέψουν την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική.

Το «λιθαράκι» του σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να βάλει ο σύλλογος μας,  ο «Περικλής». Για αυτό το λόγο η Εκπαιδευτική Συσπείρωση κατέθεσε στο Δ.Σ   συγκεκριμένη πρόταση για την επιστολή και την εκδήλωση. Τα μέλη μάλιστα του Δ.Σ γνώριζαν τα συγκεκριμένα θέματα και την  πρόταση μας 15 μέρες νωρίτερα από τη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση η παράταξη των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αρκέστηκε στο να κάνει κριτική στην Εκπαιδευτική Συσπείρωση απορρίπτοντας την πρόταση μας, χωρίς όμως να προτείνει τίποτα το συγκεκριμένο.         Η στάση τους δε μας εκπλήττει…

Όμως μας εξέπληξε αρνητικά  η παράταξη της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ που ακολούθησε την ίδια στάση: γενικόλογη κριτική απέναντι στον «μοναδικό της αντίπαλο» από ότι φαίνεται, την Εκπαιδευτική Συσπείρωση, και καμιά πρόταση.

Συναδέλφισσες,οι

Βιώνουμε μια απίστευτη επίθεση από την τρόικα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μας γυρνάνε αιώνες πίσω. Μας έχουν με το σουγιά στο κόκκαλο με το λουρί στο σβέρκο.

Και εμείς θα περιμένουμε άβουλοι και μοιραίοι τη σφαγή μας;

Καλούμε τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, και κυρίως την ΕΣΑΚ,  να αντιληφθούν το μερίδιο ευθύνης τους.

Εξαντλώντας τα αποθέματα υπομονής μας, καλούμε τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και για αυτά τα θέματα στην έκτακτη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη. 

Last modified: 16 Ιανουαρίου 2013

Close