Written by 13:52 Ανακοινώσεις, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 46

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

 

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,

Η τρικομματική κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Φτωχοποιούν και  εξαθλιώνουν το λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία  των μονοπωλίων και των τραπεζιτών.

Ακριβώς αυτό  υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών: το νέο φορολογικό νομοσχέδιο [κατάργηση  γενικoύ αφορολόγητου όρίου για όλους, αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά, φορολογικών ελαφρύνσεων για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά., προκλητικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο κ.λ.π.], οι υπέρογκες αυξήσεις που φτάνουν μέχρι 48% της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω διαθεσιμότητας.

Με την ψήφιση του Ν.4093/12 δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου  [ΙΔΑΧ  ΔΕ].  Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ολοκληρώνει τη διαδικασία των πρώτων απολύσεων, χωρίς καν την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τους αντίστοιχους φορείς θέτοντας τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, αμείβοντάς τους  για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια οδηγώντας τους σε απόλυση.

Το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για  απόλυση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο μέχρι το 2014 μπήκε ήδη σε κίνηση καθώς ο δημόσιος τομέας[παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ]. ισοπεδώνεται και προετοιμάζεται να  παραδοθεί βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες .Η διαθεσιμότητα-απόλυση των 2.000 ΙΔΑΧ είναι μόνο η αρχή.

 

Στη εκπαίδευση «άρχισαν τα όργανα» με  τις διαπιστωτικές πράξεις που θέτουν σε αργία εκπαιδευτικούς εναντίον των οποίων εκκρεμούν ΕΔΕ  «δι’ ασήμαντον αφορμήν».  Με όχημα την «αξιολόγηση», αφού δηλαδή το κράτος δημιουργήσει επίπλαστες υπεραριθμίες και κατασκευάσει «ανίκανους», θα ακολουθήσει η αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικών σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και οι απολύσεις.  Κανένας  εκπαιδευτικός  δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από τη λαίλαπα, κανένας δεν δικαιούται να επαναπαύεται!

Δεν πρέπει να περιμένουμε η απόλυση να χτυπήσει τη  δική μας πόρτα για να αντισταθούμε !

Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων, παλλαϊκός αγώνας διαρκείας για να μην περάσουν στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα και οι απολύσεις, για να φύγουν κυβέρνηση – Ε.Ε. και ΔΝΤ που οδηγούν την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Συναδέφισσες και συνάδελφοι,

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε!

Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω, να γίνουμε κυρίαρχοι στην ίδια τη ζωή μας.

Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ αλλά και στο συνδικάτο μας στη ΔΟΕ από τότε που εφαρμόζεται η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική ουσιαστικά αρνούνται να σχεδιάσουν,να συντονίσουν, να  οργανώσουν και να κλιμακώσουν  τον αγώνα των εργαζομένων.

Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση. Δεν διαφοροποιούνται από τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε άλλο με το γραφειοκρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι –μέσα από τα Σωματεία μας, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Γενικές  μας Συνελεύσεις– να  πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθεί κανένας.

Συνάδελφοι  και συναδέλφισσες,

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Λαϊκός ξεσηκωμός και ανατροπή!

                      Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ βρίσκεται και η λύση!

 

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  19/12  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

           ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

                        ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Last modified: 14 Δεκεμβρίου 2012

Close