Written by 19:50 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2/2007

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.                                 Αγ. Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2007
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»                                                            Αρ. Πρωτ.: 12
Γιαβάση 7 – 15242
Αγία Παρασκευή                                                                     Προς:
Τηλ-Fax: 2106399318                                       Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. 
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»                                                             μέλη του Συλλόγου μας
email:info@syllogosperiklis.gr

 

Θέμα:24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2/2007

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίαση της 14 Φεβρουαρίου 2007 αποφάσισε την κήρυξη 24ης απεργία για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2007 και σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να πάρετε μαζικά μέρος στην κινητοποίηση αυτή.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας δημοσιεύουμε το σκεπτικό αυτής της απόφασης της Ομοσπονδίας μας.

“Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος από την περσινή άνοιξη, τη μεγάλη απεργία μας το φθινόπωρο μέχρι τις φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, σήμερα, συνέβαλαν στη δημιουργία των όρων ματαίωσης της αναθεώρησης του άρθρου 16 αλλά και του Συντάγματος συνολικά (άρση της μονιμότητας, αποχαρακτηρισμός των δασικών εκτάσεων κλπ).
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, μετά τη δυναμική παρέμβαση του κινήματος, παραμένει απομονωμένη στην προσπάθειά της να ψηφίσει τώρα τη συνταγματική αναθεώρηση. Η συνολική ανατροπή της ασκούμενης αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, η δικαίωση του συνθήματος«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ» και στην επόμενη Βουλή, περνάει μέσα από τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα, γεγονός που θα υποχρεώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδεχτούν τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.
Σήμερα, λοιπόν, που ο αγώνας των φοιτητών και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος συνεχίζεται μέχρι την οριστική ματαίωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του Συντάγματος αλλά και του αντιδραστικού νόμου – πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή και την αντιεκπαιδευτική πολιτική όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί αλλά πρέπει να διευρυνθεί με την αποφασιστική κλιμάκωση της δράσης όλου του πανεκπαιδευτικού μετώπου αλλά και του κινήματος όλων των εργαζομένων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό κίνημα για την οριστική ματαίωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του Συντάγματος και διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για

  • 1400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο,
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ ή στο 15% του ΓΚΠ,
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων,
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με κατάργηση της ωρομισθίας. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης. Ωράριο στο επίπεδο Β/θμιας,
  • Δημοκρατία και ελευθερία στο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση  χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Καμιά παρέμβαση της αγοράς στο σχολείο. Κατάργηση του καθηκοντολογίου,
  • Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μαθητών για ολόπλευρη μόρφωση και να μην εντείνουν την απόρριψη και τον αποκλεισμό,
  • Ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, χωρίς αποκλεισμούς.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ και οι δηλώσεις του Υπ. Δημόσιας Τάξης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Αττικάρχη δείχνουν ότι η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό απέναντι στο κίνημα και επιστρατεύει όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς εναντίον του. Οι ενέργειες αυτές επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζει την τακτική της στοχοποίησης αγωνιστών του κινήματος, συνδικαλιστικών παρατάξεων και πολιτικών ομάδων, όπως έκανε και στη διάρκεια της απεργίας μας.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας έχει και το χαρακτήρα της απάντησης απέναντι στο γενικευμένο αυταρχισμό κυβέρνησης – αστυνομίας και της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

  • Για όλους τους παραπάνω λόγους συνεχίζουμε τον αγώνα. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στις 22 Φλεβάρη και παίρνουμε όλα τα μέτρα για την προετοιμασία της.
  • Αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση θα ακολουθήσουν, ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, έκτακτες Γ.Σ. των Συλλόγων προκειμένου να αποφασίσουν για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 ypografi_proedros_grammateas

Last modified: 19 Φεβρουαρίου 2007

Close