Written by 16:33 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη απεργία Πέμπτη 7 Οκτώβρη 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2010

Αρ. Πρωτ.: 56

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα: 24ωρη απεργία Πέμπτη 7 Οκτώβρη 2010

Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος μας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργεί ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η κατά 2,5 δισ. ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αποκαλύπτει πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης και κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το μέλλον των μισθών μας.

Ταυτόχρονα δε η Κυβέρνηση αρνούμενη να επιχορηγήσει τα επικουρικά μας ταμεία τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και την κατάργησή τους.

Οι περικοπές στα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών των σχολείων αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για η λειτουργία τους.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα.

Δεν δεχόμαστε τις λογικές πως η πολιτική που εφαρμόζεται είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι μόνο ο κοινός συντονισμένος πανεργατικός αγώνας για την ανατροπή της. Ο κοινός αγώνας με τα συνδικάτα σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ, που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.

Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί βροντερή απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτώβρη 2010, με αφορμή την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 8/10/2010, της προσφυγής για την ακύρωση του μνημονίου που έχουν καταθέσει τα συνδικάτα.

Απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ