Written by 21:15 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Υποστελέχωση σχολείων και σχολείων ΕΑΕΠ-κινητοποίηση στο ΥΠΕΘ-Τετάρτη 21-1-2015 στις 12:00

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή,  19 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 143Προς: τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας

 ΘΕΜΑ:  Υποστελέχωση σχολείων και σχολείων ΕΑΕΠ-κινητοποίηση στο ΥΠΕΘ-Τετάρτη 21-1-2015 στις 12:00

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέρασαν και τα  μέσα Οκτώβρη, κοντεύουμε στο τέλος και τα σχολειά μας είναι ακόμη άδεια, άδεια από εκπαιδευτικούς τάξης, άδεια από συναδέλφους παράλληλης στήριξης, άδεια τα τμήματα ένταξης και στα σχολεία ΕΑΕΠ λείπουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Το μόνο που είναι γεμάτο είναι τα πληθωριστικά τμήματα των σχολείων μας με 25, 26, 27 παιδιά στοιβαγμένα σε ακατάλληλες αίθουσες, σε σχολεία δεκαετιών χωρίς κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Στην Διεύθυνσή μας μάλιστα κατά παραδοχή του ίδιου του Διευθυντή Εκπαίδευσης όσον αφορά τις  ειδικότητες στα σχολεία ΕΑΕΠ καλύφθηκε μόνο το 1/5 των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό παρότι έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό σχολείων ΕΑΕΠ από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Το ίδιο σκηνικό ίσως και βαρύτερο στον τομέα των παράλληλων στηρίξεων, από τις 300 και πλέον αιτήσεις στην Β΄ Αθήνας ικανοποιήθηκαν μόλις οι 65(;).

Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές ειδικοτήτων, εργαζόμενοι και μη, θιγόμενοι από αυτή την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών έχουν κάνει αλλεπάλληλες κρούσεις στο Υπουργείο για τα θέματα αυτά και ο σύλλογός μας «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» τους στήριξε και κάλεσε σε κινητοποίηση. Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τους στηρίζουμε την διαμαρτυρία και κινητοποίησή τους την Τετάρτη 21-10-2015 στο ΥΠΕΘ.

Καλούμε τα μέλη μας, μόνιμους συναδέλφους και αναπληρωτές, αυτούς που εργάζονταν πέρσι στον σύλλογό μας και έπεσαν θύματα της νεομνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να δώσουν το δυναμικό παρόν την Τετάρτη στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας!

Επισυνάπτουμε το κάλεσμα τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-10 στις 12:00!

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

 

                                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου            

            Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

             Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

       Κάλεσμα σε κινητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Π.Ε.

                           Τετάρτη 21/10/15 στις 12:00 στο ΥΠΕΘ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πλησιάζουμε στα τέλη του Οκτώβρη και τα κενά στα σχολεία παραμένουν ακάλυπτα. Κατά την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο ΥΠΕΘ (2/10/15) και στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων μας με τον κ. Κατσαρό (διευθυντή γραφείου υπουργού), ζητήσαμε εξηγήσεις για τις μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στα σχολεία ΕΑΕΠ. Η μείωση αυτή αφορά κυρίως τις περιοχές της Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, και καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ΕΑΕΠ στις εν λόγω περιφέρειες.

 Μας γνωστοποιήθηκε ότι οι τρεις αυτές περιφέρειες θεωρούνται «περιοχές εξόδου» βάσει εισοδηματικών κριτηρίων που ετέθησαν σε μετρήσεις του 2010 και ότι η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα σταματήσει (ήδη οι προσλήψεις της Α᾽ φάσης είναι τόσο ισχνές, που έχουν καλύψει μόνο το 20% των κενών σε αυτές τις περιφέρειες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη να συμπεριληφθούν στο ΕΣΠΑ οι τρεις περιφέρειες ούτε στο επόμενο πακέτο 2014-2020). Μέχρι και την πρώτη φάση προσλήψεων (1/10/15) δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από πλευράς υπουργείου τόσο για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, όσο και για την έγκαιρη ενημέρωση των ίδιων των εκπαιδευτικών, που υπέβαλαν στη διάρκεια του καλοκαιριού δύο φορές αίτηση, αγνοώντας τα παραπάνω δεδομένα. Αποτέλεσμα της προαναφερόμενης κατάστασης είναι πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, (έχοντας δηλώσει στην αίτηση τους, όπως κάθε χρόνο, τις παραπάνω περιοχές) να παραμένουν μέχρι στιγμής άνεργοι αλλά και όσοι προσελήφθησαν τελικά κατά την πρώτη φάση, να έχουν βρεθεί πολύ μακριά από τις περιοχές των συμφερόντων τους.

Ζητήσαμε άμεση ανάκληση της πρώτης αυτής φάσης προσλήψεων, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να γίνει δυνατή  η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ, καθώς και τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων. Επιμείναμε να μας δοθεί απάντηση στο ερώτημα γιατί το υπουργείο ως αρμόδιος φορέας δεν είχε ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Η πολιτική ηγεσία δυστυχώς δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα μας, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους μας στις δύο επόμενες προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (5/10/15 και 7/10/15). Επιπλέον, παρόλο που έχει κατατεθεί υπόμνημα και αίτημα συνάντησης στο γραφείο του υπουργού με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο γραφείο του γενικού γραμματέα, δεν έχουμε λάβει έως τώρα καμία απάντηση. 

Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ο κ. Κατσαρός μας δήλωσε ότι προγραμματίζεται από το υπουργείο για τις 12/10/15 και ότι θα γίνει προσπάθεια να αναζητηθούν πιστώσεις από το ΠΔΕ προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ. Μέχρι και σήμερα όμως, η δεύτερη φάση προσλήψεων δεν έχει πραγματοποιηθεί και από ενημέρωση που είχαμε  από τους εκπροσώπους της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14/10/15, καμία λύση δεν έχει επίσης βρεθεί ως προς τη χρηματοδότηση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση υλοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ όλης της χώρας μέσω κρατικού προϋπολογισμού.

Σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Π.Ε. για τους μεταταχθέντες μόνιμους συναδέλφους και τους αναπληρωτές.

Μαζικούς διορισμούς για όλους τους εκπαιδευτικούς.

 

Συνάδελφοι,

 η κατάσταση που βιώνουμε γίνεται ολοένα και πιο δραματική με τις θέσεις εργασίας μας να χάνονται, τις εργασιακές συνθήκες να επιδεινώνονται και το δημόσιο αγαθό της παιδείας να θυσιάζεται στον βωμό της οικονομικής κρίσης. Το νέο σχολείο που θέλησαν να προωθήσουν, που στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς διαφορετικών ταχυτήτων, με μισθούς πείνας και πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα, απέχει πολύ από το σχολείο στο οποίο και για το οποίο θέλουμε να εργαζόμαστε. Διεκδικούμε και παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία, πολύπλευρη μόρφωση όλου του μαθητικού πληθυσμού.

 

                     ΤΕΤΑΡΤΗ, 21/10/15, στις 12:00, στο ΥΠΕΘ

 

         Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

Last modified: 19 Οκτωβρίου 2015

Close