Written by 19:14 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Ξεκίνησε σήμερα 22/6 η 83η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. Ενημέρωση για τις εργασίες της πρώτης μέρας και φωτογραφίες

20140622_195028 (1)

Σήμερα 22-6-2014 ξεκίνησε τις εργασίες της η 83η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, συμμετέχουν συνολικά 599 σύνεδροι από όλους τους συλλόγους Π.Ε.

Ήταν εμφανές από τις προσυνεδριακές συναντήσεις των παρατάξεων το δυναμιτισμένο  κλίμα στις «μεγάλες» παρατάξεις καθώς μέλη τους, διευθυντές έχουν δημόσια και πριν την Γ.Σ. εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τον χειρισμό από πλευράς ομοσπονδίας του ζητήματος της Αξιολόγησης.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών προκειμένου να διαπιστωθεί η απαρτία. Απορίας άξιο αν σκεφτεί κανείς πως ο κλάδος βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» και αναμένει τις αποφάσεις της Γ.Σ. για το τι μέλλει γενέσθαι όχι από Σεπτέμβρη αλλά από τώρα. Το καλοκαίρι αναμένεται να μας κάψει και όχι επειδή θα κάνουμε ηλιοθεραπεία.

Από την έναρξη και μετά η διαδικασία προχώρησε ομαλά με την εκλογή Προεδρείου , την έγκριση κανονισμού εργασιών και άλλων επιτροπών.

Ενημέρωσαν οι αιρετοί του κλάδου στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Μπράτης και Παληγιάννης και ακολούθησε η έκθεση πεπραγμένων από τον Θανάση Κικινή. Έπειτα προχωρήσαμε στον οικονομικό απολογισμό από τον Ταμία της Δ.Ο.Ε.

Η διαδικασία έπειτα κύλησε μάλλον ομαλά με τοποθετήσεις από την Ελεγκτική Επιτροπή από πλευράς ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με κριτική για τα υψηλά επιμίσθια και συνολικά το αυξημένα έξοδα της Ομοσπονδίας. Η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ανέγνωσε τον κατάλογο εσόδων-εξόδων όπως παραδόθηκε στους συνέδρους από την Δ.Ο.Ε. και δεν υπήρξε τοποθέτηση από εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ. Και οι τρεις παρατάξεις-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΜΕ-ΕΡΑ άσκησαν κριτική για τον τρόπο διαχείρισης των εξόδων από μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όσον αφορά τις επισκέψεις τους σε ημερίδες, συνέδρια και κλήσεις τους σε συμμετοχή σε συνελεύσεις Συλλόγων. Αρνητική αίσθηση και εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Ν. Φασφαλή όπου χαρακτήρισε τη συζήτηση για τα οικονομικά της Δ.Ο.Ε. ως πιασάρικο θέμα και το παραλλήλισε με τα Μ.Μ.Ε. που αξιοποιούν θέματα με «αίμα, σπέρμα και χρήμα»!

20140622_200154

20140622_195017 (1)

Όπως ήταν αναμενόμενο η κριτική που ασκήθηκε σε συνδυασμό με την δυσαρέσκεια των αντιπροσώπων από κάτω καθώς οι παρατάξεις της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος της Συνέλευσης δεν δέχονταν να προχωρήσουμε σε ψηφοφορία οδήγησε σε κωλυσιεργία και καθυστέρηση της διαδικασίας για δύο ώρες. Με κύριο μέσο εκβιασμού την ονομαστική ψηφοφορία που θα ανάλωνε όλη την υπόλοιπη ημέρα σε καταμέτρηση και άρα όχι στην κριτική των πεπραγμένων ή μετά την «πρόταση» να μεταφερθεί και ενσωματωθεί η έγκριση του απολογισμού πακέτο με τον προϋπολογισμό οδηγηθήκαμε μετά από δύο ώρες, ώρα 7:30, στην ομόφωνη απόφαση η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό να μετατεθεί για αύριο ώρα 1:30 και οπωσδήποτε πριν την δευτερολογία του Προέδρου.

Ακολούθησε η κριτική των πεπραγμένων και όλοι οι συνάδελφοι στις τοποθετήσεις τους έθιξαν το θέμα της αξιολόγησης, κάνοντας κριτική στην στάση της ομοσπονδίας για το ενιαίο κείμενο που προώθησε στα σχολεία ακυρώνοντας έτσι τις στάσεις εργασίας των συναδέλφων ή προασπίζοντας την ανάγκη κοινής δράσης και ενιαίου «διαπαραταξιακού» αγώνα.

20140622_195109

20140622_195048 (1)