Written by 04:59 Αρχική Σελίδα

Βουλή: Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και στο σύνολό του, στο δεύτερο θερινό τμήμα της ολομέλειας της βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.
Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 52 βουλευτές, κατά 45 ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε παρών.
Tην ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας έδινε νέο χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση με τη μείωση  των υποχρεωτικών ωρών λειτουργίας του δημοτικού σχολείου
Την “κατά προτεραιότητα” τοποθέτηση δασκάλων και νηπιαγωγών στο πρωινό πρόγραμμα, “ώστε να στελεχωθούν όλα τα πρωινά τμήματα”, διατάσσει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.  Το ολοήμερο πρόγραμμα, δηλαδή η λειτουργία των σχολείων μέχρι τις 4.15 μ.μ., “μπορεί να λειτουργήσει και με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών και με αυτές των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων”.
Πρόκειται για την αρχή του τέλους του “ολοήμερου σχολείου”, που δημιουργεί νέα ανυπέρβλητα προβλήματα σε πολλές οικογένειες και, προφανώς, σπρώχνει όσες απ’ αυτές έχουν τη δυνατότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση – φύλαξη των παιδιών.

Last modified: 11 Σεπτεμβρίου 2013