Written by 19:41 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Το προσοντολόγιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση, ΤΩΡΑ.                                                          ΌΛΟΙ              19/12 Συγκέντρωση στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15) – 20/12 στις 1μμ στο Υπ. Παιδείας – 3ωρη στάση εργασίας

 

Συνάδελφοι,

Δείτε  ανακοίνωση της ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που καταθέσαμε χθες στο Δ.Σ. του συλλόγου  μας και δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων. Είναι πλέον φανερό ότι η ΔΑΚΕ της «αριστείας» ταυτιζόμενη πλήρως με τον πολιτικό της φορέα στηρίζει ουσιαστικά το προσοντολόγιο, την ανακύκλωση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας και τον αλληλοσπαραγμό των συναδέλφων μας αναπληρωτών για μια θέση στον ήλιο της εργασίας, όποτε και για όσο αυτή προκύψει.

Η ΔΗ. ΣΥ. απουσιάζει εκκωφαντικά  για άλλη μια φορά ενώ η ΑΣΕ ΠΑΜΕ κωφεύει απέναντι στις κινητοποιήσεις στις περιφέρειες, γενικολογεί, και ακολουθώντας τη γραμμή της απομόνωσης δέχεται μόνο το δικό της πλαίσιο και θεωρεί ότι η προϋπηρεσία των αναπληρωτών δεν πρέπει να προσμετράται για το διορισμό .

 

     Το προσοντολόγιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση, ΤΩΡΑ.

                                                         ΌΛΟΙ 

            19/12 Συγκέντρωση στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15)

                      20/12 στις 1μμ στο Υπ. Παιδείας – 3ωρη στάση εργασίας

 

Το Υπ. Παιδείας σύμφωνα με διαρροές στον τύπο προετοιμάζει την ανακοίνωση του συστήματος πρόσληψης/διορισμού στο Υπ. Συμβούλιο στις 19/12 συνδέοντας το με τους περιβόητους 4500 διορισμούς στην ειδική αγωγή που εξήγγειλε η κυβέρνηση!

Είναι φανερό ότι το Υπ. Παιδείας ακολουθεί για άλλη μια φορά την τακτική του να ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση του νέου συστήματος μέσα στις γιορτές. Ενώ το σύστημα πρόσληψης είναι έτοιμο από τον Οκτώβρη (στη συνάντηση στις 5 Οκτώβρη ήταν υπόθεση μερικών ημερών η ανακοίνωσή του) το καθυστέρησε ώστε να το φέρει 2 μέρες πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Ελπίζει ότι οι μέρες προετοιμασίας των γιορτών, βαθμών κλπ που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία θα αποδυναμώσουν τις αντιδράσεις. Σχεδιάζει να δώσει χρόνο διαβούλευσης μέσα στις γιορτές και να έχει δυνατότητα να τοψηφίσει είτε στις γιορτές είτε αμέσως μετά ώστε να μην υπάρχει πραγματικός χρόνος με ανοιχτά σχολεία να εκφραστούν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών! Είναι η τακτική που όπως όλες οιπροηγούμενες κυβερνήσεις ακολούθησε κατά κόρον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων μέσα σε γιορτές και καλοκαίρι (ασφαλιστικό, μέτρα 3ης αξιολόγησης κλπ).

Επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα ώστε να ανοίξει τη διαδικασία αιτήσεων για προκήρυξη μόνιμων διορισμών πιστεύοντας ότι θα σταματήσει κάθε αμφισβήτηση εφαρμογής του. Να κατοχυρώσει ότι θα ακολουθήσει η διαμόρφωση των νέων πινάκων και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά που θα σημάνει την πλήρη ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.

Από τη μια να κατοχυρώσει, χωρίς αμφισβήτηση, ότι θα αποδεχτούμε ως δεδομένο το όριο των 4500 διορισμών μόνο στην ειδική (συνολικά για εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ και βοηθητικό προσωπικό) και μάλιστα ως έναρξη της διαδικασίας πριν από τις εκλογές (υπηρετώντας το προεκλογικό σχέδιο της κυβέρνησης να κρατήσει σε ομηρία και προσδοκία τους αδιόριστους συναδέλφους) με πιθανότερη την παραπομπή τους για μετά από τις εκλογές – άρα με αμφισβητούμενη την πραγματοποίηση ακόμα και αυτών των διορισμών. Από την άλλη θα οδηγήσει σε απόλυση αναπληρωτές με πολλά χρόνια δουλειάς στην εκπαίδευση και κυρίως θα κατοχυρώσει ότι η ανακύκλωση της ανεργίας και η εναλλαγή από την εργασία στην ανεργία είναι μόνιμο και ¨φυσικό¨ φαινόμενο για όλους τους νέους εκπαιδευτικούς και το Υπ Παιδείας και το κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί τους!

Αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Το σχέδιο του υπουργείου είναι απολύτως σαφές. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Το σύστημα που θα ανακοινώσει, θα περιορίζει – πετσοκόβει την προϋπηρεσία ενώ θα εισάγει και προσόντα (επιστημονικά – ακαδημαϊκά) και κοινωνικά κριτήρια για τη διαμόρφωση της σειράς κατάταξης είτε για πρόσληψη αναπληρωτών είτε για διορισμό.

Το νέο σύστημα, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές ΕΕ και ΟΟΣΑ για ανακύκλωση της ανεργίας-εργασίας των εργαζομένων, θα διαμορφώσει ένα ρευστό τοπίο το οποίο δε θα διασφαλίζει σταθερότητα ούτε στις προσλήψεις αναπληρωτών! Κανείς εκπαιδευτικός, είτε επί χρόνια αναπληρωτής είτε αδιόριστος δε θα μπορεί να διασφαλίσει την πρόσληψη ή επαναπρόσληψη του, καθώς τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους θα υπόκεινται σε διαρκείς αλλαγές προκειμένου να επιτυγχάνεται η αλλαγή των εργαζόμενων που προσλαμβάνονται ώστε να μην αποκτούν δικαιώματα στην εργασία. Το αέναο κυνήγι προσόντων θα αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να διεκδικήσει ο καθένας μια καλύτερη θέση στους πίνακες προσλήψεων! Ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός – κανιβαλισμός ανάμεσα στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς για την εξασφάλιση όλο και περισσότερων προσόντων θα οδηγήσει στην άνθιση του εμπορίου κάθε είδους μεταπτυχιακών και σεμιναρίων, κερδοφόρο δώρο στους ιδιώτες έμπορους της εκπαίδευσης.

Η πραγματική αντιπαράθεση λοιπόν δεν είναι οι διαφοροποιήσεις στο τρόπο μοριοδότησης των επιμέρους κριτηρίων. Δεν έχουμε να προσδοκούμε τίποτα από τις τελικές ανακοινώσεις προσδιορισμού των προσόντων και των ποσοστώσεων. Αρνούμαστε συνολικά την εισαγωγή προσόντων και οποιονδήποτε ποσοστώσεων που τελική επιδίωξη του Υπ. Παιδείας – ΟΟΣΑ και ΕΕ έχουν να ακυρώσουν τους πίνακες που σήμερα φτιάχνονται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία και το προαπαιτούμενο του πτυχίου.

Όχι στη μόνιμη κινητικότητα στους πίνακες άρα και απολύσεις, τον ανταγωνισμό – αλληλοσπαραγμό και αέναο κυνήγι “προσόντων”.

  • Με βάση αυτά διαφωνούμε έντονα με την νέα ανακοίνωση της ΔΟΕ σχετικά με τις εξελίξεις καθώς ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΊΤΑΙ καθαρά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ. Μένει στην απαίτηση για προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας αλλά αυτό ΔΕΝ αναιρεί την εισαγωγή και άλλων προσόντων. Επαναλαμβάνει τη θέση για “κυρίαρχη προϋπηρεσία” η οποία επιτρέπει την ύπαρξη και άλλων προσόντων και προσανατολίζει απλά στη διεκδίκηση μεγαλύτερης ποσόστωσης για την προϋπηρεσία. Δηλαδή αποδέχεται έμμεσα ως βάση το προσοντολόγο.
  • ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τα επιχειρήματα των περιορισμών που θέτει η υφιστάμενη νομοθεσία για το σύστημα πρόσληψης, με βάση την οποία έκρινε το ΣτΕ όπως προφασίζεται το Υπουργείο Παιδείας και έμμεσα αποδέχεται και η πλειοψηφία της ΔΟΕ. Η διαμόρφωση της νομοθεσίας είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης. Γιατί διατηρεί το Ν. 3848 της Διαμαντοπούλου τον οποίο το εκπαιδευτικό κίνημα κατέστησε ανενεργό στο θέμα του τρόπου πρόσληψης και όχι μόνο. Αυτόν το νόμο όφειλε η κυβέρνηση να καταργήσει σύμφωνα με τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και όχι, σε συμφωνία με ΟΟΣΑ – ΕΕ, να τον θεωρεί “ευαγγέλιο” και να επιδιώκει την εφαρμογή του.

Επίσης το ότι απλά η “προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας” δεν κατοχυρώνει τους αναπληρωτές φαίνεται και στους πίνακες στην Ειδική Αγωγή όπου προσμετράει “όλη” η προϋπηρεσία αλλά πετσοκόβεται με 0,25 μόρια για κάθε μήνα ενώ εισάγονται και άλλα προσόντα.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να κόψουμε κάθε συζήτηση στη βάση αποδοχής των αρχών του Υπ Παιδείας γιατί οδηγεί στον αφοπλισμού του κινήματος και σπρώχνει – παραδίδει τους αναπληρωτές στον Καιάδα.

Σχετικό με το ψεύτικο ενδιαφέρον του Υπ Παιδείας για τους νέους εκπαιδευτικούς : τα προσόντα δεν ανοίγουν το δρόμο στους νέους. Αντίθετα μονιμοποιούν την ατομική ευθύνη για εργασία και το αέναο κυνήγι να αποδεικνύουν την ικανότητα – αξιολόγηση δια βίου. Ταυτόχρονα απαξιώνει το πτυχίο τους, διαιρεί τους νέους εκπαιδευτικούς και διασπά την κοινή τους πάλη διευκολύνοντας να περάσει η πολιτική των περικοπών χιλιάδων θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Άρα το μέλλον που επιφυλάσσουν με το πέρασμα της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και του ΟΟΣΑ -ΕΕ (και του τρόπου πρόσληψης) είναι η ανεργία, μόνιμη ανακύκλωση ανεργίας – εργασίας για όλους, συρρίκνωση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών με αντίτιμο την αμφίβολη εργασία για ελάχιστους νέους εκπαιδευτικούς που θα καταφέρουν να περάσουν από τον κυκεώνα των ατελείωτων πιστοποιήσεων και αναζήτησης προσόντων για όλο και λιγότερες θέσεις εργασίας. Άλλωστε δεν δικαιούνται να μιλάνε αυτοί που ψηφίσαν το ασφαλιστικό που κρατάει όλους τους εκπαιδευτικούς ως τα 67 στην τάξη αντί να δώσει δουλειά στους νέους εκπαιδευτικούς.

ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

Πρέπει δείξουμε στο υπουργείο ότι οι μεθοδεύσεις του ΔΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ απροετοίμαστο το κίνημα. Απαιτούμε τα μέτρα αγώνα της ΔΟΕ να κινούνται στην κατεύθυνση αποτροπής των εξαγγελιών – σχεδίων του υπουργείου.

Ενώ πολλοί σύλλογοι οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες και στην Αθήνα στην Περιφέρεια Αττικής, η ΔΟΕ αγνοεί το γεγονός. Πρέπει άμεσα να βγουν καθαρά οι ημερομηνίες για τα αγωνιστικά ραντεβού και δεν μπορεί να παραπέμπεται για άλλη μια φορά η εξαγγελία απεργίας τη μέρα ψήφισης των μέτρων κλείνοντας την οργάνωση αγώνα για την αποτροπή του και φτάνοντας από τώρα στη μέρα ψήφισης. Κάτι τέτοιο “παραδίδει τα όπλα” και κινείται στα όρια της συμβολικής διαμαρτυρίας.

  • Στις 19/12– τη μέρα συνεδρίασης του Υπ Συμβουλίου : Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 2μμ στην περιφέρεια εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17) .
  • Η ανακοίνωση στο υπουργικό συμβούλιο ενεργοποιεί την απεργία στις 20/12 με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ ΠΑΙΔΕΊΑΣ στις 1μμ – αποκλεισμό του Υπ Παιδείας και αν δεν υπάρχει υποχώρηση από το Υπ Παιδείας συνέχιση και στις 21/12 ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι από την επαρχία να παραμείνουν στην Αθήνα.Θεωρούμε ότι όφειλε η ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία (και όχι 3ωρη στάση) και να καλέσει σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20/12. Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογός μας να προκηρύξει 3ωρες στάση εργασίας για την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου .
  • Άμεση οργάνωση του αγώνα από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων με τη νέα χρονιά με στόχο την αποτροπή ψήφισης και εφαρμογής, ανάλογα με τις εξελίξεις. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΜΕΊΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων του συλλόγου – πρόσφατη ΓΣ για το θέμα:

Με ενότητα στο περιεχόμενο και στη δράση, συνελεύσεις αγώνα, συντονισμό «από τα κάτω», στο δρόμο του Μάρτη, το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει τις απαντήσεις στο δρόμο και θα επιβάλει το ΔΙΚΑΙΟ των ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ  για μόνιμους μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ και πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιωματα των αναπληρωτών συναδέλφων μας.

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων-αναπληρωτριών/ τών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσίαΌχι στο νέο προσοντολόγιο (ΟΟΣΑ) και στη διάσπαση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου) και του ν.4186/2013 (Αρβανιτόπουλου)

– Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – προστασία της μητρότητας. 

 

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ως Σύλλογος στις δράσεις του  Συντονιστικού  Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

                                                           ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

                                      ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ

  ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΊΣ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ /ΙΣΣΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

 

 

Last modified: 18 Δεκεμβρίου 2018

Close