Written by 19:03 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Το ΟΧΙ της μνήμης, τα ΟΧΙ του σήμερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

Το ΟΧΙ  της μνήμης, τα ΟΧΙ  του σήμερα

Πριν από 76 χρόνια   ο ελληνικός  λαός απάντησε με ένα  ηχηρό ΟΧΙ στο φασισμό, που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1930 και έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα με την επέμβαση του ιταλογερμανικού άξονα.

Η επέτειος αποτελεί για άλλη μια φορά  ορόσημο μνήμης  αλλά και  προίκα σύγχρονων αγώνων  καθώς συμπίπτει με την τραγικότερη πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωπιστικά,  περίοδο που βιώνουν οι λαοί που ζουν στη δίνη της κρίσης του αναπτυσσόμενου και ανεπτυγμένου καπιταλισμού.

Το αίσθημα της ήττας και η διάψευση των ελπίδων έχουν προκαλέσει το μούδιασμα του κοινωνικού σώματος και ένα αίσθημα πολιτικής αμηχανίας.

Το Κράτος σταδιακά και μεθοδευμένα αποσύρεται από την υποχρέωσή του να προσφέρει  τα βασικά κοινωνικά αγαθά, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας παραδίδοντάς τα  ως εμπόρευμα προς εκμετάλλευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το εγχώριο και το ξένο και στερώντας το δικαίωμα στην περίθαλψη, στη μόρφωση και την κοινωνική φροντίδα σε μεγάλες μερίδες  της κοινωνίας.

Ο δημόσιος πλούτος της χώρας εκχωρείται με όρους εξευτελιστικούς  στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δανειακές δεσμεύσεις  και πολιτικές υποτέλειας   υποθηκεύουν τη χώρα μας, εκχωρώντας την εθνική της  ανεξαρτησία.

Εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών από τους εργαζόμενους και τη νεολαία του  λαού μας  εκθεμελιώνονται και καταργούνται.

Ανεργία, ελαστικοποίηση της εργασίας  και αμοιβές πείνας οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση και  την εξαθλίωση.

Το φάντασμα του φασισμού εισβάλλει εφιαλτικά τραυματίζοντας βαριά τον κοινωνικό ιστό.

Δηλώνουμε όλοι παρόντες  για να απαντήσουμε

Δηλώνουμε όλοι παρόντες  για να τους αποδείξουμε  ότι το Έπος της Αλβανίας, η Αντίσταση στο φασισμό του  Μουσολίνι και των Ναζί, ο εθνικοαπελευθερωτικός  Αγώνας του 1940- 1944 είναι παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα απέναντι στον όλεθρο που μας ετοιμάζουν.

Σήμερα το ΟΧΙ χρωματίζεται από τους αγώνες όλων των τελευταίων χρόνων  και από τις ανάγκες και τις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Είναι το ΟΧΙ του λαού μας στη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων και την υποτίμηση του κόσμου της εργασίας, στην πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, στην πολιτική της μόνιμης επιτήρησης και την υπονόμευση της λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Σήμερα το ΟΧΙ εκφράζεται και από τον αγώνα ενάντια στο φασιστικό, ναζιστικό και εγκληματικό  μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνουμε όλοι παρόντες  για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους

Δηλώνουμε όλοι παρόντες  για να ορίσουμε εμείς το παρόν και το μέλλον μας

Δηλώνουμε όλοι παρόντες  για τη Ζωή μας και τη Ζωή των παιδιών μας

Last modified: 28 Οκτωβρίου 2016