Μετά το πάγωμα διαρκείας των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας, η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα μας ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά με καρκίνο, το οποίο στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, κινδυνεύει να κλείσει.

Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” υπολειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο: η μία ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε και δουλεύει πλέον στον ιδιωτικό τομέα και η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής. Πανάκριβα μηχανήματα χρησιμοποιούνται ελάχιστα, την ίδια ώρα που αντίστοιχα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν – χωρίς διακοπή – τις υπηρεσίες τους.

Η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα. Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης της ακτινολόγου γιατρού δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου των πέντε ημερών που απομένουν μέχρι την αποχώρησή της.

Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την παραίτηση της γιατρού, η οποία συνεχίζει να κατέχει την άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Σύμφωνα με την κ. Τρυφωνίδου, την πρόεδρο της «Φλόγας», αυτήν τη στιγμή, στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά. Κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.

Οι εκπρόσωποί του συλλόγου ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη δυο γιατρών και δυο ακτινοφυσικών, προσθέτοντας ότι προτίθενται να αναλάβουν τη δαπάνη της μισθοδοσίας τους!

πηγή: ert.gr

Υ.Γ: Πήραμε 7,5 δισ., αποπληρώσαμε το ΔΝΤ, δεν είμαστε Ζιμπάμπουε. Μείναμε Ευρώπη. Κλείνει όμως το ακτινολογικό!