Written by 12:59 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα: Έκτακτη Γ.Σ του συλλόγου μας Τρίτη 10/9 και ώρα 2.15 στο 12ο Δ.Σχ. Χαλανδρίου και καλεί τη ΔΟΕ να συγκαλέσει ολομέλεια προέδρων στις 12/9

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 122Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας, ΔΟΕ

 

Θέμα: ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου – Σύγκληση Ολομέλειας Προέδρων

 

Καλή και αγωνιστική χρονιά , Συνάδελφε!

 

Αυτή η ευχή ταιριάζει σε αυτή την περίοδο πολύ καλύτερα!

Όμως δεν πρόκειται μόνο για ευχή, αλλά για απαίτηση των καιρών και των περιστάσεων από εμάς τους δασκάλους.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε και να είμαστε δάσκαλοι, έχουμε υποχρέωση να αντιπαλέψουμε και να αντισταθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατάσταση. Αυτό αποτελεί το καλύτερο από τα μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε στους μαθητές και την κοινωνία.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, μετά το πολυνομοσχέδιο/νέο μνημόνιο που επέβαλε την αύξηση του ωραρίου, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, μετά το μαύρο στις οθόνες μας και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, προώθησε μέσα στο κατακαλόκαιρο τη διαθεσιμότητα/απόλυση 12500 δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένων και 2500 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Πολλαπλά είναι τα μηνύματα για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της εκπαίδευσης (τμηματικά ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα). Ενδεικτικά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ο υπολογισμός σε ενδεχόμενη λίστα διαθεσιμότητας με βάση μόρια όπου ο ΑΣΕΠ ως τρόπος πρόσληψης βαθμολογείται με 30 και η επετηρίδα με …5,  η εξαγγελία του Αρβανιτόπουλου για επανακαθορισμό της έννοιας της οργανικότητας των εκπαιδευτικών μέσα στο Σεπτέμβριο, το κυνήγι κεφαλών των «επίορκων», «αδυνατούντων» και «ανάξιων» και φυσικά οι 10000 αναπληρωτές λιγότεροι και οι μηδενικοί διορισμοί. Ταυτόχρονα, προωθείται νομοσχέδιο για το νέο γυμνάσιο και λύκειο που εντείνει τους εξεταστικούς φραγμούς και επομένως απογειώνει την εντατικοποίηση, τον ανταγωνισμό, τη σχολική αποτυχία.

Όλα αυτά τα μέτρα, η θυσία χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, υποτίθεται ότι γίνονται στο όνομα του χρέους. Όμως, για να πάρουμε μια ιδέα για την έκταση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, το επίπεδο του χρέους ξεπερνάει πλέον τα 321 δις ευρώ, ποσοστό σχεδόν 180% του ΑΕΠ όταν προ μνημονίων και ΔΝΤ κυμαινόταν σε επίπεδο περίπου 130%. Αντίστοιχα, τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν για το Μάη του 2013, 1.381.088 άνεργους ή 27,6% και στους νέους το 64,9% ! Σε αυτή τη συγκυρία που οι ακολουθούμενες  πολιτικές στοχεύουν στην υποτίμηση του εργατικού κόστους και οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι καλούνται να αφυπνιστούν και να οργανώσουν ένα σκληρό πολύχρονο και συντονισμένο αγώνα διαρκείας με στόχο την αναχαίτιση των αντιλαϊκών/αντιεκπαιδευτικών μέτρων, την ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ-ΕΕ-κυβερνήσεων και το άνοιγμα μιας άλλης διεξόδου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Για την ακρίβεια, καλούνται να δώσουν ένα σκληρό, παρατεταμένο αγώνα ζωής και θανάτου για την ίδια τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των παιδιών τους. Στην  παρούσα συγκυρία τα συσσωρευμένα προβλήματα και ο εκρηκτικός χαρακτήρας τους διαμορφώνουν ένα περιβάλλον το οποίο μπορεί να αποτελέσει το πεδίο αναγέννησης και ανάπτυξης  αγωνιστικών γεγονότων με όραμα και προοπτική.

 Σε αυτόν τον παρατεταμένο αγώνα υπάρχουν και ιδιαίτερες στιγμές αγωνιστικής έκρηξης και σύγκρουσης. Μια τέτοια στιγμή εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι τώρα!

Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν σε μια τέτοια εκτίμηση :

  • Η επίθεση στη β/θμια με την αύξηση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων στη βάση των καθηγητών.
  • Η επίθεση στην υγεία, η αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
  • Το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που θα ενταθεί με τα επερχόμενα νέα μέτρα, το νέο ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς σπιτιών κλπ.
  • Τη συνεχιζόμενη αντίσταση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συγκροτεί ένα αντίπαλο πόλο συσπείρωσης γύρω από το ραδιομέγαρο και δείχνει ιδιαίτερη αντοχή.
  • Τις  ομάδες των εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστική τροχιά (σχολικοί φύλακες, Κατσέλης, Τσιμέντα Χαλκίδας κλπ)
  • Τα καλέσματα ομοσπονδιών και σωματείων του δημοσίου για γενική απεργία διαρκείας.
  • Την  απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και ΓΣ σε όλους τους κλάδους του δημοσίου για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

 

Επομένως, διαμορφώνονται προϋποθέσεις μιας γενικευμένης αναμέτρησης για την ανατροπή μνημονίων και πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού πανεργατικού μετώπου νίκης και διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ προχωρά σε ΓΣ και ολομέλεια προέδρων στις 9/9. Θυμίζουμε την απόφαση/εισήγηση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργιακό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

     Τώρα πλέον στο όνομα των μνημονίων διακυβεύεται η μονιμότητα, το ίδιο το δικαίωμά μας στην εργασία. Μπροστά μας ανοίγεται μια ευκαιρία. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βρίσκονται σε αγωνιστική τροχιά ενώ στην ΟΛΜΕ κυοφορείται απεργιακός αγώνας διαρκείας. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί μια αποφασιστική σύγκρουση.

 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συγκαλέσει σε κύκλο έκτακτων ΓΣ μέχρι την Τρίτη 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων την Πέμπτη 12/9. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο Σύλλογός μας ζητά την ενεργοποίηση  του κανονισμού της ολομέλειας προέδρων που προβλέπει ότι το 1/6 των Συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ‘’ Ο Περικλής΄΄ με ομόφωνη απόφασή  του καλεί τα μέλη μας σε έκτακτη Γ.Σ. την Τρίτη 10/9, στις 2.15 μ.μ. στο12ο Χαλανδρίου.(Πρώτη απόπειρα για Γ.Σ. την Τετάρτη 4/9 στις 2.15 μ.μ., δεύτερη απόπειρα για Γ.Σ. την Παρασκευή  6/9 στις 2.15 μ.μ.).

 

Θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο έχει η βάση των εκπαιδευτικών.

          Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Ο Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας                              

Νίκος  Παπασπύρος                              Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 7 Σεπτεμβρίου 2013

Close