Written by 22:41 Εκπ/κή Συσπείρωση

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας στους εκπαιδευτικούς

 

DSC_0536

17–2–2016

 

Οι … ανέξοδες “υποσχέσεις” του υπουργού Παιδείας

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Παιδείας κος Φίλης στη συνάντηση που είχε  με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτικήτης μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση αποθέωσε τον προσχηματικό Εθνικό Διάλογο για την παιδεία, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή εντός 15 ημερών χωρίς την πραγματοποίηση κανενός διαλόγου. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο διάλογος για την ειδική έχει ολοκληρωθεί ( με ποιους άραγε;).

Υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για την Eιδική Aγωγή δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να την αποσύρει παρά την απαίτηση του εκπαιδευτικού κινήματος. Τόνισε ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την ειδική αγωγή (που πρέπει να αναμορφωθεί με τις «πρακτικές της  συμπεριληπτικής διδασκαλίας και της απογκετοποίησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες) και «δεσμεύτηκε» ότι τα Τμήματα Ένταξης  του χρόνου  (ενώ η  μελλοντική εφαρμογή της τροπολογίας   συνηγορεί στο αντίθετo ) θα είναι τα ίδια (930) και ίσως και ….(sic) περισσότερα.

Στη συνέχεια  κάνοντας αναφορά στα χιλιάδες κενά τα αναγνώρισε επισημαίνοντας  ότι είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά ! και δήλωσε ότι αυτά δε θα καλυφθούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η εικόνα με ( τα υπαρκτά) κενά δεν είναι εικόνα διάλυσης των σχολείων, είναι λιγότερα από πέρσι και πρόπερσι και δεν επηρεάζουν τη κύρια λειτουργία του σχολείου, δεν είναι στην καρδιά του σχολικού  συστήματος».

Αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να ανασκευάσει τις δηλώσεις του για τα  ανύπαρκτα πλασματικά κενά και επανέλαβε την άποψη του για πελατειακά- «θεσμικά» δίκτυα!!! που βγάζουν εκπαιδευτικούς εκτός τάξης ( αποκρύπτοντας για μια ακόμη φορά την πραγματική αιτία που είναι οι μηδενικοί μόνιμοι  διορισμοί από το 2009 και μετά) και έφερε ως «παράδειγμα» τη λειτουργία 6 ολοημέρων στη Γ Αθήνας  με την εφαρμογή της εγκυκλίου που έστειλε για τις «πλεονάζουσες» ( με βάση τον υπολογισμό που επιβάλλουν  ΔΝΤ – ΟΟΣΑ ) ώρες.

Κατέληξε λέγοντας «ότι δε θα κάνει πίσω στις μετακινήσεις συναδέλφων οι οποίοι συμπληρώνουν το ωράριό τους με διοικητικό έργο».

Μίλησε πάλι για του «πιθαριού τον πάτο» παρουσιάζοντας «στοιχεία» για τις σχολικές μονάδες και τμήματα που έχουν 1,2, 3 μαθητές  με αναφορές κυρίως στα ΕΠΑΛ.

Επιχειρήματα γνωστά που χρησιμοποίησαν όλες οι μνημονιακές  κυβερνήσεις και οι τεχνοκράτες της ΕΕ για να «αποδείξουν» ότι για τα στραβά της εκπαίδευσης φταίνε οι εκπαιδευτικοί και  τα μικρά τμήματα.

Με τη γνωστή του πια ανέξοδη ρητορική  δήλωσε ότι «υπάρχει μελέτη για την 3ετία ώστε να γίνουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί. Το σχέδιο αυτό έχει την έγκριση της κυβέρνησης και περιμένουμε την έγκριση των θεσμών!»!!! Δηλαδή κανένας διορισμός.

Αναφέρθηκε και στις δυσλειτουργίες που δημιουργεί η απόφαση του ΣΤΕ «σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κος Φίλης δήλωσε «ότι οι διορισμοί το Σεπτέμβρη θα γίνουν έγκαιρα και ότι τα όποια προβλήματα  δημιουργούνται με την παραπάνω απόφαση θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για να παρακαμφθούν. Επιπλέον  θα αντιμετωπιστούν και  τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους πίνακες των αναπληρωτών».

Ο κος Φίλης  επανέλαβε παλαιότερη δέσμευσή του ότι δεν θα αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και ότι θα καταργήσει το ΠΔ 152 (αξιολόγηση), το οποίο «καταργείται»εδώ και πολύ καιρό.

Το σχολείο της αγοράς, της υποχρηματοδότησης, της ελαστικής εργασίας  και των μηδενικών διορισμών ήταν για μια ακόμη φορά η πρόταση της κυβέρνησης, της ΕΕ του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα αντιπαλέψει με τους αγώνες του  το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και την κατεδάφιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Δε θα σας επιτρέψουμε κε Φίλη να συμπεριλάβετε και να υποτάξετε τις ζωές μας και τα δημόσια  σχολειά  στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ , στις αντιεκπαιδευτικές-αγοραίες  πολιτικές της ΕΕ , στον κανιβαλισμό του ΔΝΤ.      

 

 

DSCN9963

 

 

 

DSCN9962

 

 

 

 

DSCN9971

 

 

 

 

 

DSCN9970

 


20160217_140445

 

20160217_134117

Last modified: 17 Φεβρουαρίου 2016

Close