Written by 19:47 Ανακοινώσεις, ΑΣΕ

Τη δουλειά και τη ζωή μας δεν τα παζαρεύουμε! Τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά! Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Απέναντι στη νέα κυβερνητική επίθεση καμία ανοχή! Αν η κυβέρνηση, με βάση τις διαρροές στον τύπο, εξαγγείλει στις 19 Δεκέμβρη το νέο σύστημα διορισμού-πρόσληψης (βλέπε απολύσεων) εκπαιδευτικών, προχωράμε σε κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 20 Δεκέμβρη στις 13:00!

Η συζήτηση για τα λεγόμενα κριτήρια είναι παγίδα!Τα όποια κριτήρια ανακοινωθούν (ακαδημαϊκά, κοινωνικά, ταβάνι στην προϋπηρεσία) θα είναι λαιμητόμος των δικαιωμάτων, της προϋπηρεσίας και των πτυχίων μας. Θα οδηγήσουν σε απολύσεις συνάδελφων και σε ανακύκλωση της ανεργίας. Καμία αυταπάτη – καμία αναμονή! Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία και άλλο εμπαιγμό!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Απαιτούμε εδώ και τώρα τουλάχιστον 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και όσους συναδέλφους Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού χρειάζονται για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!

Ίδια δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές!

Ούτε βήμα πίσω!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει την παμπάλαια και πασίγνωστη τακτική της κατάθεσης και ψήφισης αντιλαϊκών μέτρων, με τη μέθοδο του «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε». Έτσι, με βάση δηλώσεις στελεχών της και πλήθος διαρροών στον τύπο, διαρρέει ότι θα εξαγγείλει-καταθέσει το νέο σύστημα διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών στις 19 Δεκέμβρη, δύο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων! Τις ίδιες μέρες οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα διασχίζουν και πάλι τη χώρα, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής τους, για να περάσουν λίγες μέρες με τους δικούς τους, μετά από πολύμηνη διάλυση των οικογενειών τους για πολλοστή χρονιά!

Εκείνη την ημέρα, απ’ ότι φαίνεται, επιλέγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ακολουθώντας και πάλι πιστά την πεπατημένη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να εξαγγείλει το νέο σύστημα, που θα τσακίζει χιλιάδες συναδέλφους, που για χρόνια δούλεψαν ως συμβασιούχοι στις εσχατιές της χώρας και τώρα η κυβέρνηση τους λέει ότι “δεν είστε και τόσοι ικανοί να μονιμοποιηθείτε”, όποτε και αν φτάσει ποτέ και για σας η μέρα, γιατί “δενπληροίτε τα κριτήρια”, ως και 20 χρόνια μετά από τότε που πήρατε πτυχίο και ξέρατε ότι είναι το εισιτήριό σας για να δουλέψετε ως εκπαιδευτικοί!

Η κυβέρνηση, έχοντας βάλει στον προϋπολογισμό μόλις 4.500 διορισμούς για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (σταγόνα στον ωκεανό!), ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη σφαγή καλλιεργώντας ταυτόχρονα το «διαίρει και βασίλευε»! Είναι έτοιμη να αποφασίσει να απολύσει χιλιάδες, να καταδικάσει χιλιάδες στην ανεργία, να διαλύσει για άλλη μια φορά τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας, πουλώντας όνειρα σε παλιούς και νέους αναπληρωτές συναδέλφους μας!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ έχουν βγάλει στη λοταρία το δικαίωμα των αναπληρωτών συναδέλφων μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!Στηρίζουν την ΕΕ, που λέει αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, αύξηση της απασχόλησης μοιράζοντας λίγη απασχόληση σε περισσότερους, δηλαδή μοιράζοντας φτώχεια! Το κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του, γεμίζει τα σακούλια του κέρδη από το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Δίνουν 4 δις €, για τη σφαγή των λαών μέσω ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, μέσω προκλητικών παροχών, την ίδια ώρα που για κάθε δίκαιο εργατικό αίτημα η κυβέρνηση επικαλείται τη δημοσιονομική στενότητα!

Η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της σ’ αυτή τη σφαγή. Έχει αβανταδόρους τις πλειοψηφίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, δηλαδή τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και όλους όσους μπαίνουν στη συζήτηση κριτηρίων από άλλες αφετηρίες. Όλοι αυτοί αρνούνται το αίτημα εδώ και τώρα μονιμοποίηση των πάνω από 25.000 συναδέλφων αναπληρωτών, που εργάζονται αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Αρνούνται πεισματικά να οργανώσουν έναν τέτοιο διεκδικητικό αγώνα καλλιεργώντας αναμονή και αυταπάτες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι: Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για τους νέους συναδέλφους μας! Τους τουλάχιστον 25.000 μόνιμους διορισμούς τους έχει ανάγκη το σημερινό σχολείο των περικοπών και της υποχρηματοδότησης. Το δικό μας σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά έχει ανάγκη από πολλαπλάσιους διορισμούς!

Αυτή η πρόταση είναι η μόνη που ενώνει τον κλάδο, δημιουργεί αρραγές μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, απαντά στις σημερινές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και στις εργασιακές όλων των συναδέλφων αναπληρωτών!

Εδώ βρίσκεται η λύση, στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών και εργασιακών μας αναγκών! Μακριά από όλους τους εκπαιδευτικούς η αλληλοφαγωμάρα μπροστά στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα!

Η μόρφωση και η δουλειά είναι δικαιώματα, κατακτήθηκαν αιώνες τώρα, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να τα απολαμβάνουν όλοι! Αντεπίθεση λοιπόν στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα! Ενότητα και αγώνας μέσα από τα σωματεία μας για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει!

Όλες και όλοι στον αγώνα για να μην περάσει η νέα σφαγή! Όλες και όλοι στον αγώνα για μονιμοποίηση τώρα των τουλάχιστον 25.000 αναπληρωτών συναδέλφων μας και όσων συναδέλφων ΕΕΠ – ΕΒΠ χρειάζονται, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με των μονίμων, να ληφθούν μέτρα στήριξής τους όσων και όσο παραμένουν αναπληρωτές!

Όλες και όλοι  στον δρόμο του αγώνα!

Εκεί θα κριθεί το δίκιο!

• Καλούμε τους Συλλόγους σε όλη τη χώρα,όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να βρεθούν σε ετοιμότητα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συνάδελφων, για την άμεση πραγματοποίηση τουλάχιστον 25.000 διορισμών, για ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών!
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγωννα υιοθετήσουν την πρόταση για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13:00 (αποφασίζοντας καταρχήν 3ωρη στάση εργασίας) σε περίπτωση που υπάρξουν εξαγγελίες στις 19/12!
  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να συνεδριάσουν έκτακτακαι να συζητήσουν το ζήτημα της 24ωρης Απεργιακής απάντησης του Κλάδουστους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!

Last modified: 14 Δεκεμβρίου 2018