Written by 10:08 Αρχική Σελίδα

Tι δουλειά έχει η αστυνομία σε παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών;

 

 

“Λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας;”

Την Τετάρτη  4/3 ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου” πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας από κοινού με τον σύλλογο Σωκράτη, με ένα μέλλος του Συλλόγου Δελμούζου και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής.

Εκεί όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου “Κώστας Σωτηρίου” βρισκόταν η αστυνομία χωρίς όμως να έχει κάποια ενημέρωση από την δ/ντρια εκπαίδευσης. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών αναφέρει ότι όταν ζήτησαν εξηγήσεις στην αστυνομία για το πως ειδοποιήθηκαν και για ποιο λόγο παραβρίσκονταν σε μια εκπαιδευτική διαμαρτυρία η απάντηση που πήραν ήταν ότι έχουν “εντολή από την κεντρική διοίκηση της αστυνομίας και παραβρίσκονται εκεί για την τήρηση της τάξης”.

Διαβάστε παρακάτω πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα της διαμαρτυρίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου Π. Ε. Αν. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου” 

 

Την Τετάρτη 4/3 πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου από κοινού με τον σύλλογο Σωκράτη, ένα μέλος του ΔΣ του συλλόγου Δελμούζου και με αναπληρωτές συναδέλφους.
Οι σύλλογοι έθεσαν το πρόβλημα της πληρωμής των αναπληρωτών καθώς και το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας και των αναδρομικών γι αυτή.
Σχετικά με το ζήτημα της πληρωμής των αναπληρωτών η δ/ντρια αναπαρήγαγε τις ανακοινώσεις του υπουργείου σχετικά με τα διαδικαστικά προβλήματα για τη μεταφορά των κονδυλίων από το υπ. Ανάπτυξης στο Παιδείας, λόγω της μη δημοσίευσης του ΦΕΚ με τον διορισμό του Γ Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα και πρέπει να υπογράψει. Δηλώσαμε στη Δ/ντρια και της ζητήσαμε να μεταφέρει και ιεραρχικά την πρόθεσή μαςνα καλέσουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές σε ετοιμότητα, για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της κήρυξης επίσχεσης εργασίας στο βαθμό που και οι νέες δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για πληρωμή μέχρι την Παρασκευή δεν τηρηθεί, καθώς τα προβλήματα για πολλούς συναδέλφους αναπληρωτές είναι ανυπέρβλητα, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε τη βενζίνη για να πάνε στο σχολείο.
Σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές της Αν. Αττικήςπαρουσίασε αναλυτικά το τεράστιο πρόβλημα στη στελέχωση από διοικητικούς υπαλλήλους της Δ/νσης ΠΕ Αν. Αττικής. Επέμεινε ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι αν και δουλεύουν σε υπερεντατικούς ρυθμούς είναι αδύνατο να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Ισχυρίστηκε ότι και το προηγούμενο διάστημα από την αρχή της χρονιάς δεν υπήρχε δυνατότητα να έχει προχωρήσει η προϋπηρεσία γιατί προηγήθηκαν άλλες εργασίες. Κάλεσε τις υπαλλήλους που δουλεύουν στο συγκεκριμένο έργο καθώς και την προϊσταμένη διοικητικών θεμάτων και ενημέρωσαν αναλυτικά για τα βήματα που έχουν γίνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του μεγάλου αριθμού αναπληρωτών.Ενημέρωσαν ότι τον τελευταίο μήνα πέρασαν την προϋπηρεσία στους αναπληρωτές του τακτικού προϋπολογισμού, του ΠΔΕ, των ειδικοτήτων ΕΑΕΠ και του ολοήμερου και σ΄ αυτούς εκκρεμούσαν μόνο κάποιοι αναπληρωτές, οι οποίοι δεν είχαν ακόμα προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που τους έχουν ζητηθεί. Συμφωνήσαμε ότι αν στις επόμενες μέρες δεν προσκομίσουν και αυτοί οι αναπληρωτές τα δικαιολογητικά τους να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την πληρωμή όσων είναι έτοιμα αφήνοντας σε επόμενη φάση την πληρωμή αυτών που με ευθύνη τους δεν έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά. Επίσης έγινε ενημέρωση, ότι στις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουν και την προϋπηρεσία για τους συναδέλφους της εξατομικευμένης, των ΖΕΠ και της ειδικής.
Στην πίεση των συλλόγων να υπάρξει δέσμευση για το πότε θα περαστούν οριστικά και θα πληρωθούν τα αναδρομικά με την προϋπηρεσία τελικά απάντησαν ότι δεσμεύονται ότι ο Μάρτης θα πληρωθεί με περασμένες τις προϋπηρεσίες και με την εκκαθάριση του Μάρτη, δηλαδή στα μέσα Απρίλη, θα καταβληθούν και όλα τα αναδρομικά για την προϋπηρεσία.
Οι σύλλογοι δηλώσαμε για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν καμία ευθύνη οι συνάδελφοι αναπληρωτές για την υποστελέχωση και τα προβλήματα λειτουργίας της δ/νσης, ότι είναι αδιανόητο να μιλάμε για πληρωμή των αναδρομικών, σχεδόν στο τέλος της σχολικής χρονιάς και δε θα δεχτούμε καμία άλλη καθυστέρηση πέρα από το πλαίσιο που μπήκε ως καταληκτικό.
Επίσης δηλώσαμε ότι θα διαμαρτυρηθούμε έντονα και στη νέα περιφέρεια και στο υπουργείο για την υποστελέχωση της δ/νσης και την εντατικοποίηση της δουλειάς των διοικητικών υπαλλήλων που έχει ως αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειές τους, να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της δ/νσης και στην κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών στην Αν. Αττική.
Στη συνέχεια η δ/ντρια μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν και ανακοινώθηκαν στη διαύγεια οι προϋπηρεσίες και των μονίμων με αποτέλεσμα να ενημερωθούν τα M.K. και αντίστοιχα η μισθοδοσία τους.
Επίσης μας ενημέρωσε για τα κενά και το γεγονός ότι αυτά έχουν δηλωθεί στο σύνολό τους στο Υπ. Παιδείας και δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο για την πλήρη κάλυψή τους.

Τι δουλειά έχει η αστυνομία στην παράσταση διαμαρτυρίας;

Φτάνοντας στη Δ/νση για την διαμαρτυρία διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι, όπως και σε προηγούμενες φορές, βρισκόταν ήδη εκεί ένα περιπολικό με αστυνομικούς και με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Γλυκών Νερών.
Η δ/ντρια εκπαίδευσης μας ενημέρωσε ότι δεν τους είχε καλέσει η ίδια και ότι τους ζήτησε να αποχωρήσουν δηλώνοντας ότι δεν τους χρειάζεται. Και αντιπροσωπεία των ΔΣ τους ζήτησε εξηγήσεις για το πως ειδοποιηθήκαν και για ποιο λόγο παραβρίσκονταν σε μια εκπαιδευτική διαμαρτυρία στη δ/νση. Η απάντηση τους ήταν ότι έχουν εντολή από την κεντρική διοίκηση της αστυνομίας και παραβρίσκονται εκεί για την τήρηση της τάξης, αν χρειαστεί. Δήλωσαν ακόμα ότι δεν μπορούν να αποχωρήσουν καθώς εκτελούν εντολές και μόνο μετά από εντολή από τα κεντρικά θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό!
Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι λειτουργεί ανελλιπώς και εντατικά το συνδικαλιστικό της ασφάλειας με αποτέλεσμα να παρακολουθεί τη δράση των συλλόγων εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών σωματείων γενικότερα και να ασχολείται ιδιαίτερα και ακόμα και εντελώς περιφερειακές δράσεις τους να βρίσκονται κάτω από τη στενή παρακολούθηση της αστυνομίας!!!
Τεράστια είναι τα ζητήματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στα πλαίσια της “συνέχειας του κράτους” συνεχίζει και την παρακολούθηση των συνδικάτων και της δραστηριότητάς τους και τα αντιμετωπίζει ως πηγή “κινδύνου” για τη δημόσια τάξη ;
Θα συνεχίσει να λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας και να παρακολουθούνται οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες;
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη και από την κυβέρνηση να απαντήσουν άμεσα καθώς και να δώσουν στοιχεία ότι αυτή σταματάει αλλά και στοιχεία για αυτή τη δράση της αστυνομίας που θεωρεί εχθρό τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Last modified: 6 Μαρτίου 2015

Close