Written by 09:38 Αρχική Σελίδα

Τι αλλάζει στη γονική άδεια ανατροφής τέκνων δημοσίων υπαλλήλων

Στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιλαμβάνεται διάταξη για τη γονική άδεια ανατροφής τέκνων δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές στην γονική άδεια ανατροφής τέκνων αφορούν την περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων ή περισσότερων τέκνων όπου θα χορηγείται επιπλέον γονική άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός.

Επίσης καταργείται η διάταξη όπου αν η σύζυγος του υπαλλήλου δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παραγράφου 2, εκτός αν λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με βεβαίωση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο υπάλληλος.

Last modified: 4 Οκτωβρίου 2013