Written by 11:11 Αρχική Σελίδα

Τέθηκε στο αρχείο, κατόπιν 2 Ε.Δ.Ε., η “κλοπή του αιώνα” των 2 ευρώ και 20 λεπτών στο 6ο Δ.Σχ. Αγ. Παρασκευής!

Με απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, και κατόπιν 2 Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκαν,  τέθηκαν στο αρχείο οι ανυπόστατες καταγγελίες προς τον Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αφορούσαν τη συναδέλφισσα μας Αλεξάνδρα Χαρβάλου από το 6ο Δ.Σχ. Αγ. Παρασκευής και αναφέρονταν στην “κλοπή του αιώνα” των 2 ευρώ και 20 λεπτών.

220

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η απόφαση τονίζει ότι:  “ότι οι καταγγελίες τέθηκαν στο αρχείο κατά το μέρος που αφορούν μόνο το φερόμενο πειθαρχικό παράπτωμα που αφορά τη διαχείριση της σχολικής τάξης σε συνέχεια της φερόμενης κλοπής του ποσού των 2,20€.”

Υπενθυμίζουμε το παράπτωμα της:

«Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής   το οποίο συνιστά παράλληλα αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

Η συναδέλφισσα  μας Νατάσα Ορφανοπούλου έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να τηρείται ούτε ακόμα το  νομοθετικό πλαίσιο του απαράδεκτου  μνημονιακού νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων ( ν. 4093/2012). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι δεν της έχει διαβιβαστεί κανένα έγγραφο από τη Διοίκηση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την υλοποίηση της θέσης της σε αυτοδίκαιη αργία

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά δε μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητική αφού ακόμα και σήμερα διώκεται η συναδέλφισσα μας Ν. Ορφανοπούλου, αλλά και συνεχίζονται διώξεις με βάση ανυπόστατες καταγγελίες.

Εκτίμηση του Συλλόγου μας και της Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ ήταν ότι οι διώξεις στόχο έχουν την επίδειξη τρομοκρατίας και σιδερένιας πυγμής απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου. Θέλουν εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους φοβισμένους και τρομοκρατημένους για να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική τους χωρίς αντιδράσεις.

Είναι βέβαιο ότι:

1. Η αγωνιστική στάση των εκπαιδευτικών του σχολείου  του 6ου Δ.Σχ. της Αγ. Παρασκευής

2. Η  στάση όλων των συναδέλφων που βρέθηκαν στο πλευρό των άδικα διωκόμενων και συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο σχολείο,Η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

3. Ο Σύλλογος μας που δημοσιοποίησε το θέμα, το ανέδειξε αλλά και  πήρε πρωτοβουλίες σε αγωνιστική κατεύθυνση

όλα αυτά συνέβαλαν έτσι ώστε ” να τεθούν στο αρχείο” οι καταγγελίες που αφορούν τη συν. μας Αλεξάνδρα Χαρρβάλου για την “κλοπή του αιώνα”.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να σταματήσουν όλες οι άδικες διώξεις.

Απαιτούμε την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/2012 για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που καταργεί ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας, το σταμάτημα των άδικων διώξεων των συναδέλφων μας.

Last modified: 26 Ιουλίου 2014