Written by 10:59 Άρθρα, Αρχική Σελίδα

Τετάρτη 11-6-2014, ώρα 08.00 π.μ, στο 1ο – 6ο δημ. σχ. Χολαργού εκδήλωση διαμαρτυρίας για την συγχώνευση των σχολείων μας. (άρθρο συναδέλφου και γονέα)

Τσουνάμι αντιδράσεων τίνει να γίνει η αδικαιολόγητη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων ανά την Ελλάδα. Έτσι και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ένα από τα μεγαλύτερα συστεγαζόμενα Δ.Σ. 1ο & 6ο, που αριθμεί περί των 355 μαθητών και στα δύο σχολεία, με αυξανόμενη τάση στις πρώτες τάξεις του σχολείου, ενδεικτικά αναφέρω τις φετινές πρώτες που έχουν από 23 μαθητές ανά (3) τμήμα. Αλλά και την νέα χρονιά αναμένονται γύρω στους 70 (πρωτάκια) μαθητές και αποχωρούν 59 από τις έκτες για την πρώτη Γυμνασίου.

Η κοινωνία έχει αντιδράσει σε όλες τις εκφάνσεις της, μέσω φορέων.

Ο Δήμος Παπάγου-Χoλαργού συνεδρίασε και πήρε σημαντικές αποφάσεις, με ψηφίσματα κατά, αλλά και περαιτέρω, ώστε να προσφύγει δικαστικά για την ανάκληση της σχετικής κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο Σύλλογος Γoνέων 1ου & 6ου Δ.Σ. αντιτίθεται και αυτός μαζί με την Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού.

“Σας καλούμε την Τετάρτη 11-6-2014, ώρα 08.00 π.μ, έξω από την είσοδο των 1ου και 6ου δημοτικών σχολείων Χολαργού σε εκδήλωση  διαμαρτυρίας για την συγχώνευσή των σχολειων μας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωσή μας για τις αρνητικές συνέπειες της συγχώνευσης και η διαμαρτυρία μας.”

Στην ίδια κατεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. “Περικλής”

“Ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού  και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου-Χολαργού οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 8 π.μ. στα 1ο- 6ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού με στόχο την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση των Σχολείων.

Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι των σχολικών μονάδων ευθύνης του συλλόγου μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση”.

Πλέον, το σύνολο της κοινωνίας μας, βρίσκεται σε επαγρύπνηση και διαρκή αγώνα. Αγώνας για τα ιερά και τα όσια, που είναι τα παιδιά μας.

Ελπίζουμε σε άνευ όρων υποχώρηση και ανάκληση των αποφάσεων, από την πλευρά του ΥΠ.Π.Θ, για τα συστεγαζόμενα σχολεία.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, ούτε δέματα να τα στοιβάξουμε μέσα σε μία τάξη, μόνο και μόνο να βγούνε οι αριθμοί των δανειστών…για πρωτογενές πλεόνασμα.

Με εκτίμηση

Γονέας και Εκπ/κός του 1ου Δ.Σ. Χολαργού Κώστας Γώγος