Written by 11:42 Αποφάσεις Δ.Σ.

Τελικό πρόγραμμα εκδρομής στη Ρωσία

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 12 Μαΐου 2008

Αρ. Πρωτ.: 17

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

Κοινοποίηση:

 

 

Θέμα: Τελικό πρόγραμμα εκδρομής στη Ρωσία

 

 

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το τελικό πρόγραμμα της 9ήμερης αεροπορικής εκδρομής για Αγία Πετρούπολη – Μόσχα που διοργανώνει ο Σύλλογγός μας από Δευτέρα 30/06/2008 έως και Τρίτη 08/07/2008. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

 

 

 

1η ημέρα: Δευτέρα 30/6  Αθήνα – Μόσχα

Συνάντηση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στον σταθμό μέτρο  Χαλανδρίου και μετάβαση στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση μέσω Ρώμης  για την Μόσχα. Άφιξη στη Μόσχα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος ως το Δείπνο. Διανυκτέρευση

ΠΤΗΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ (06:50-08:10) & ΡΩΜΗ – ΜΟΣΧΑ (11:10 – 17:10)

 

2η ημέρα: Τρίτη 1/7  Μόσχα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε για τον γύρο της πόλης κατά τον οποίο θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας, όπως το Κρεμλίνο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το θέατρο Μπολσόι, τον Ναό του Σωτήρας και πολλά άλλα (περιήγηση με το πούλμαν). Ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο. Διανυκτέρευση

 

3η ημέρα: Τετάρτη 2/7  Μόσχα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σέργκιεβ Ποσάντ. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Λαύρας της Αγίας Τριάδος- Αγίου Σεργίου, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO, θρησκευτικό κέντρο της Ρωσικής Εκκλησίας. Επιστροφή, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πέμπτη 3/7  Μόσχα – Αγια Πετρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη και ξενάγηση στον χώρο του Κρεμλίνου, την έδρα των εκάστοτε κυβερνήσεων, το νευραλγικό κέντρο εξουσίας της Ρωσίας και μέρος όπου έχουν παρθεί μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις της παγκόσμιας ιστορίας. Το Παλάτι των Συνεδρίων, οι τεραστίων διαστάσεων καμπάνα και κανόνι της Τσαρικής εποχής, οι Καθεδρικοί Ναοί της Κοίμησης και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και το «Οπλοστάσιο» που φυλάσσονται οι αμύθητης αξίας θησαυροί του Στέμματος των Τσάρων της Ρωσίας, είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσουν.  Μεταφορά στο σταθμό και επιβίβαση στο τρένο. Αναχώρηση για Αγια Πετρούπολη.  Δείπνο, διανυκτέρευση

 

5η ημέρα: Παρασκευή 4/7  Αγία Πετρούπολη

Η γνωριμία μας με την Αγία Πετρούπολη, «Βενετία του Βορρά», ξεκινά με τον γύρο της πόλης, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες, για να δώσει στην αυτοκρατορία μια έξοδο στην θάλασσα του βορρά. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα περάσουμε από το κέντρο της πόλης με τα πανέμορφα παλάτια και τους ναούς του, το Ναυαρχείο, το Πεδίο Άρεως, την πανεπιστημιούπολη, το νησί Βασίλιεβσκι με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίαςτο Φρούριο Πέτρου και Παύλου – το πρώτο κτίσμα της πόλης, το καταδρομικόΑβρόρα και από πολλά άλλα μνημεία της πόλης (περιήγηση με το πούλμαν). Μεταφορά στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

 

6η ημέρα: Σάββατο 5/7  Αγία Πετρούπολη – Mουσειο Ερμιταζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο Ερμιτάζ που στεγάζεται στα χειμερινά ανάκτορα,  το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο. Δείπνο , διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κυριακή 6/7  Αγία Πετρούπολη – Πούσκιν

Πρωινό και αναχώρηση για το Πούσκιν όπου θα επισκεφθούμε το Παλάτι της Αικατερίνης Ι. Εδώ βρίσκεται η Κεχριμπαρένια Αίθουσα, γνωστή σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Η κεχριμπαρένια διακόσμηση της αίθουσας αυτής (η τύχη της αυθεντικής αγνοείται από το 1945) έχει εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευαστεί. Το πάρκο του Τσάρσκογιε Σελό, ένα εξαίρετο συγκρότημα από κτίρια και κήπους του τέλους του 18ου – αρχών του 20ου αι., ήταν ο αγαπημένος χώρος ξεκούρασης των Ρώσων τσάρων. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη, στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο.

 

8η ημέρα: Δευτέρα 7/7  Αγία Πετρούπολη – Νόβγκοροντ (προαιρετικά) – ελεύθερη μέρα

Πρωινό. Ελεύθερη ημέρα – δυνατότητα για βόλτα στην πόλη, ψώνια, ξεκούραση ή συμμετοχή στην προαιρετική οδική εκδρομή στο Νόβγκοροντ 50€ κατά άτομο  (μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας, χτισμένη πάνω στις όχθες του ποταμού Βολκόχ, αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο). Κατά τον γύρο της πόλης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των κτιρίων της: το Κρεμλίνο της πόλης και τους χώρους του (1044), το Ναό της Αγίας Σοφίας(1045-1050), αντίγραφο αυτού του Κιέβου και της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ξενάγηση στο Γιαροσλάβο Ντβόρισσε (1113), στην απέναντι όχθη του ποταμού, με τις ωραιότατες εκκλησίες του.

 

9η ημέρα: Τρίτη 8/7 Αγια Πετρούπολη – Αθήνα

Πρωινό  και μέρα ελεύθερη για τελευταία βόλτα στην πανέμορφη πόλη. Κάντε τις αγορές σας. Το μεσημέρι αναχώρηση από το ξενοδοχείο (check out 12:00) πρωί για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής μέσω Ρώμης για Αθήνα

ΠΤΗΣΕΙΣ: ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΡΩΜΗ ( 18:10- 19:55) & ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ (21:35-00:35)

 

 

Η τιμή περιλαμβάνει

 1. Αεροπορικά εισιτήρια με  ALITALIA
 2. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 3. Ημιδιατροφή
 4. Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
 5. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
 6. Ξεναγήσεις με ελληνόφωνο ξεναγό.
 7. Μεταφορές με λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια των ξεναγήσεων, και από και προς αεροδρόμια.
 8. Συνοδό του γραφείου μας
 9. Πούλμαν για μεταφορά από και προς  το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Δεν Περιλαμβάνονται 

 1. Φόροι αεροδρομίων περίπου 150€
 2. Φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα ή  αναγράφεται ως προαιρετικό.

Για την έκδοση Βίζας απαιτείται:

 1. Διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες, να είναι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ
 2. Μία (1) φωτογραφία διαβατηρίου

Παράλληλα θα συμπληρώσετε κατ’ άτομο μία φόρμα.  Κατόπιν τούτου θα εκδοθεί η επίσημη αίτηση που απαιτεί την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του ΠΕΛΑΤΗ.

Η έκδοση βίζας απαιτεί 10 εργάσιμες ημέρες (GROUP VISA).

 

 

Το κόστος της εκδρομής είναι:

1250€ (1100 € κόστος+150 € φόροι αεροδρομίων) το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο. Η τιμή του μονόκλινου είναι 1650€ (1500 € κόστος+ 150 € φόροι αεροδρομίων).

 

 

Δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2008. Για τη δήλωση συμμετοχής απαιτείται το πόσο των 300€ και φωτοτυπία του διαβατηρίου, τα οποία θα δοθούν στα μέλη του Δ.Σ. ή στις συναδέλφους Κική Σταμούλη 6936010617 και Δήμητρα Σταγγοπούλου 6977762705. Δηλώστε σύντομα συμμέτοχη γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Εξόφληση της εκδρομής

Το υπόλοιπο του κόστους της εκδρομής μπορεί θα εξοφληθεί από καθένα συνάδελφο ατομικά στο τουριστικό γραφείο έως και τη 10η/06/2008SOTIRIOU TRAVEL AGENCY 3ης Σεπτεμβρίου 25, Αθήνα, ΤΚ:10432 Τηλ: 0030- 210-5233804, 5202873 Fax: 210-5234943, email: sotirioutravel1@yahoo.gr, web: http://www.sotirioutravel.gr) με δυο τρόπους: είτε μετρητοίς είτε με πιστωτική κάρτα. Χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα μπορούμε να έχουμε έως δέκα άτοκες δόσεις με ύψος δόσης όχι λιγότερο από 100€. Για το ποιες κάρτες ισχύουν θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο.

 

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 

 ypografi_four_logo

Last modified: 12 Μαΐου 2008

Close