Written by 23:53 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύσκεψη Δημάρχου Αγ.Παρασκευής-Γονέων-Συλλόγου Περικλή και Δ/ντή Π.Ε. Β΄Αθήνας

 

ekpaideytikoi_12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                           

  Αγ. Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 189Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

 

 

       

Χθες 1η Δεκεμβρίου κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλου και του Αντιδημάρχου Παιδείας  κ. Πάνου Γκόνη, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής, του Συλλόγου μας «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και  εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του Δήμου  με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.

Τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από την Ένωση αναδείχθηκαν και υπογραμμίστηκαν τα έντονα κτιριακά προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου, όσο και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί υιοθέτηση του ψηφίσματος της Ένωσης για τα εκπαιδευτικά ζητήματα  από το Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισμα το οποίο στηρίξαμε και εμείς με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από πλευράς του συλλόγου μας τονίστηκαν τα κτιριακά προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Αγ. Παρασκευής, το μεγάλο ζήτημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα της Παράλληλης Στήριξης, η μη ουσιαστική λειτουργία των ολοήμερων σχολείων αλλά και το θέμα της πειθαρχικής δίωξης της συναδέλφισσάς μας Νατάσας Ορφανοπούλου. Συγκεκριμένα:

  • Παρότι οι γνωματεύσεις του ΚΕΕΔΥ ζητούν αποκλειστική κάλυψη των παιδιών που έχουν αιτηθεί παράλληλης στήριξης, η Διεύθυνση ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, τοποθέτησε συναδέλφους σε σχολικές μονάδες και όχι σε παιδιά, μεταθέτοντας ακόμα την ευθύνη της κάλυψης περισσότερων του ενός παιδιών από έναν εκπαιδευτικό στη σχολική μονάδα. Υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο οι δομές της Ειδικής Αγωγής γενικά και ειδικότερα της Παράλληλης Στήριξης με αποτέλεσμα  οι μαθητές που την έχουν ανάγκη να μην καλύπτονται.
  • Οι ελλείψεις σε ειδικότητες και δασκάλους στην πρωινή ζώνη αλλά και στο ολοήμερο έχει οδηγήσει τα σχολεία να λειτουργούν με «ό,τι περισσεύει ». Συνάδελφοι Γαλλικών να κάνουν ευέλικτη ζώνη, δάσκαλοι να κάνουν γυμναστική, μαθήματα ειδικοτήτων να καλύπτονται μόνο κατ’ όνομα και φυσικά να μην λειτουργεί η ζώνη του Ολοήμερου. Οι συνθήκες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και ειδικά των  Νηπιαγωγείων αφήνουν τους συναδέλφους έκθετους  και τα παιδιά στοιβαγμένα σε ακατάλληλες αίθουσες.
  • Όσον αφορά την απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη της Νατάσας Ορφανοπούλου υπογραμμίστηκε η ανάγκη η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι φορείς να βρίσκονται πραγματικοί αρωγοί των συναδέλφων με πράξεις και όχι με λόγια και γι’αυτό προτείναμε και λάβαμε την δέσμευση από όλους τους παρευρισκόμενους στην υπογραφή ψηφίσματος προκειμένου να σταματήσει κάθε είδους δίωξη εναντίον της συναδέλφισσας.

   Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης για το μεν θέμα της Παράλληλης Στήριξης περιορίστηκε να αναφέρει ότι εκτελεί εντολές άνωθεν. Για τα θέματα των ελλείψεων είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ωρολογιακή βόμβα», που σκάει όμως «στα χέρια της δημόσιας εκπαίδευσης» σε βάρος των μαθητών μας.

Δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει στον Δήμο όλες τις καταγεγραμμένες κτιριακές ανάγκες  τόσο στην κατεύθυνση βελτιωτικών επεμβάσεων στα ήδη υπάρχοντα κτίρια αλλά και στην δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, ώστε και ο Δήμος από πλευράς του να πράξει τα δέοντα.

Το ραντεβού μας με τον Δήμο ανανεώνεται για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 10 Δεκέμβρη όπου θα κατατεθεί ψήφισμα για την συναδέλφισσα μας Νατάσα Ορφανοπούλου.

Ευελπιστούμε όπως σήμερα από κοινού με τον Δήμο και τους Φορείς κινηθήκαμε μαζί για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων, έτσι να συνεχίσουμε.

 

 

 

 

 

Last modified: 1 Δεκεμβρίου 2014

Close