Written by 20:07 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ! Συνέλευση Αγώνα Σάββατο 15/9

 

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

                                 Ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες και όλους!

Για μία ακόμη χρονιά αναζητήσαμε τα ονόματα μας σε λίστες  που καθορίζουν το μέλλον και τις ζωές μας. Για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες από εμάς βρισκόμαστε στις ουρές των διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. αναμένοντας να κάνουμε ανάληψη υπηρεσίας και να τοποθετηθούμε σε ένα, δύο, τρία ή/και περισσότερα σχολεία. Για μία ακόμη χρονιά θα διακόψουμε την επιδότηση του ΟΑΕΔ -αν ανήκουμε σε εκείνους τους «τυχερούς»- των 360 ευρώ με τα οποία περάσαμε το καλοκαίρι. Για μία ακόμη χρονιά θα βρεθούμε σε αναζήτηση κατοικίας στις νέες περιπέτειες που το Υπουργείο και η κυβέρνηση μας καλούν να ζήσουμε.

Και την ίδια στιγμή, χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντιλαμβανόμαστε ότι για μία ακόμη χρονιά το συρρικνωμένο σχολείο “δεν μας χωράει” ή αγωνιούμε για το αν το όνομά μας θα εμφανιστεί στους πολυπόθητους πίνακες προσλήψεων.

Κι όμως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η εκπαίδευση και τα σχολεία που κάθε χρόνο καλούμαστε να υπηρετήσουμε δεν έχουν ανάγκη από έκτακτο προσωπικό που θα καλύψει έκτακτες ανάγκες. Όπως επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι άληκτες συζητήσεις των κενών και των αναγκών του σχολείου δεν είναι ούτε νέες ούτε προκαλούν πια έκπληξη. Είναι μια πραγματικότητα που βάρβαρα θυμίζει σε όλους την ασφυκτική κατάσταση των σχολείων μας.

Έχουμε κουραστεί να επανέρχεται σαν κακόγουστο αστείο η υπόσχεση παλιών και νέων Υπουργών Παιδείας για διορισμούς εκπαιδευτικών. 

  
 

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τις διαβεβαιώσεις που θα δώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και για την εξαγγελία “μόνιμων διορισμών σε βάθος τριετίας” που θα γίνουν φυσικά μετά την φετινή εκλογική χρονιά.

 

Με οδηγό τις Παρασκευές του Μαρτίου

Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας που δόθηκε τον Μάρτιο με αδιαπραγμάτευτο το αίτημα της μόνιμης σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους αποτέλεσε μόνο την αρχή. Οι ημερομηνίες-σταθμοί, οι 2, 9, 16 και 30 Μάρτη, οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Υπουργείο και στο Μαξίμου, η δυναμικότητα μας, που αντιμετώπισε την κυβερνητική βία των ΜΑΤ, οι συνελεύσεις αγώνα στο Υπουργείο και στην Παιδαγωγική Σχολή και η ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος, με προμετωπίδα τον κόσμο της αναπλήρωσης και του φοιτητικού κινήματος, δεν αποτελούν απλώς ένα κοινωνικό ξέσπασμα, αλλά την πυξίδα και τον οδικό χάρτη για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα μας. Το φθινόπωρο που ήρθε είναι καυτό και οφείλει να μας βρει σε θέση ετοιμότητας και μάχης. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη, την επιτακτικότητα της ενότητας και τη δυνατότητα να επιβάλουμε τους διορισμούς με τους δικούς μας όρους.

Οι νέες συνθήκες χρειάζεται να μας βρουν συσπειρωμένους σε ένα πραγματικά αγωνιστικό σχέδιο για την ανατροπή τους.

Στην σχολική χρονιά που ξεκινάει να οργανώσουμε μαχητικά και ουσιαστικά την παρέμβαση μας μέσα στους συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ, να γεμίσουμε τις γενικές συνελεύσεις με τη φωνή μας, να υπερβούμε την διάσπαση και τον συντεχνιασμό.

Οι αγώνες δεν δίνονται μέσα στους διαδρόμους του Υπουργείου και στη μάχη της πιο «έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης» των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Δε δίνεται με παράλληλες διαδρομές διάσπασης των κοινών αιτημάτων ούτε με συμβιβασμούς στους εκβιασμούς του Υπουργείου.

Όσο μας λένε ότι πρέπει να μένουμε στα “εφικτά” και τις χειραψίες με κάθε παράγοντα του υπουργείου, εμείς θα κυνηγάμε τα όνειρά μας για τη ζωή και το σχολείο. Διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, παλεύουμε μέσα κι έξω από τα σχολεία για το δικαίωμα κάθε μαθητή μας στην εκπαίδευση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, σε αγωνιστική συμπόρευση με τις Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών και το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, δεν συνδιαλεγόμαστε με το Υπουργείο. Το μέλλον μας δεν παζαρεύεται, δεν μπαίνει σε λίστες και κριτήρια, δεν περιμένουμε καμία τριετία!

         Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί Τώρα με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, συσπειρωνόμαστε με επιτροπές αγώνα αναπληρωτών – παρεμβαίνουμε στους τοπικούς συλλόγους μας -συμμετέχουμε στο συντονισμό επιτροπών και συλλόγων, δυναμώνουμε μέσα από τα σωματεία μας. Με ενότητα στο περιεχόμενο και στη δράση, συνελεύσεις αγώνα, συντονισμό «από τα κάτω», με οδηγό τις Παρασκευές του Μάρτη, το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει τις απαντήσεις στο δρόμο και θα επιβάλει το ΔΙΚΑΙΟ των ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Καλούμε όλες και όλους τους Συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους, σε συνέλευση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στα γραφεία της ΔΟΕ για τη απόφαση αγωνιστικού σχεδιασμού και πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Να οργανώσουμε με ενεργό ρόλο, από κοινού την κινητοποίηση ενάντια

  • στις υποκριτικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης,
  • στην αποδόμηση της δημόσιας παιδείας,
  • στην ανεργία ή επισφαλή κακοπληρωμένη ελαστική εργασία,
  • στις φιλελεύθερες πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών αποτελεί ένα κέντρο αγώνα και συμπόρευσης του κόσμου της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης του επιδίωξε και θα συνεχίσει να επιδιώκει την κοινή αγωνιστική πορεία όλων των εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας και βαθμίδας πέρα από συντεχνιακές διεκδικήσεις και γραφειοκρατικούς περιορισμούς. Σε ένα πολυδιασπασμένο χάρτη, που πολλαπλά καλλιεργήθηκε από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, ένωσε τους εργαζόμενους της επισφάλειας, κόντρα σε συντεχνιακές λογικές, υπερασπιζόμενο τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά των μαθητών μας, με τη ματιά του στραμμένη πάντα στον αγώνα για πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία, για ένα σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά, για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων!

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Για να τοποθετηθεί ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός απαιτείται:

  • Να έχουν δημοσιοποιηθεί τα κενά με τρόπο προσβάσιμο σε όλους ταυτόχρονα, και όχι ατομικό, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να αποκρυφτούν κενά σε κάποιους εκπαιδευτικούς ενώ γνωστοποιούνται σε άλλους.
  • Να γίνουν δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων από τους ενδιαφερόμενους προς τοποθέτηση με βάση τα δημοσιοποιημένα λειτουργικά κενά
  • Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, ο διευθυντής εκπαίδευσης τοποθετεί με απόφασή του η οποία οφείλει να ακολουθεί απολύτως τη νομοθεσία που αφορά τις τοποθετήσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων που είναι:

ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ

  • Τα λειτουργικά κενά να αναρτώνται στο διαδίκτυο ή τουλάχιστον να είναι μονίμως αναρτημένα στη Διεύθυνση. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζετε ότι δεν υπάρχουν «κρυφά» κενά που προορίζονται για συγκεκριμένα πρόσωπα.
  • Να δηλώσετε σχολικές μονάδες. Οι δηλώσεις προτίμησης  αφορούν σχολικές μονάδες και σε καμία περίπτωση περιοχές.
  • Να αναρτώνται οι πίνακες τοποθέτησης μαζί με τα μόρια και τα κριτήρια ώστε να έχετε έλεγχο ότι ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία

Αρ.Πρωτ.Φ.361.1/1059/105160/Δ1/11-10-2006/ΥΠΕΠΘ

Αρ.Πρωτ.Φ.361.1/566/111195/Δ1/14-09-2009/ΥΠΕΠΘ

Αρ.Πρωτ.Φ.361.1/697/126794/Δ1/14-10-2009/ΥΠΔΒΜΘ

Αρ.Πρωτ.Φ.361.1/74/28599/Δ1/12-03-2010/ΥΠΔΒΜΘ

Ενημερώνομαι, γίνομαι ενεργό μέλος στο σχολείο και στο σωματείο μου,

συμμετέχω στις γενικές συνελεύσεις συμβάλλοντας στη λήψη αποφάσεων!

Σπάμε όλοι μαζί τον κυβερνητικό συνδικαλισμό,

οργανώνοντας τη δράση μας από τη βάση!

Για έναν αγώνα για το δίκαιο των αιτημάτων μας και για το σχολείου που ονειρευόμαστε

Last modified: 4 Σεπτεμβρίου 2018

Close