Written by 21:58 Αρχική Σελίδα

Συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε την Τετάρτη 2 Μαρτίου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Σε ερωτήσεις που έγιναν από δημοσιογράφους για το θέμα των διορισμών, ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως το Σεπτέμβριο του 2016 θα υπάρχει ένας πίνακας για διορισμούς και αναπληρωτές σημειώνοντας πως οι ενιαίοι πίνακες θα παίρνουν υπόψη τους και τον ΑΣΕΠ αλλά όχι μόνο αυτόν.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε πως ο τρόπος που θα γίνουν οι διορισμοί είναι ένα θέμα το οποίο θα το επεξεργαστεί σύντομα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σύντομα.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως σύντομα θα γίνει γνωστό το πλήρες σχέδιο για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών κλιμακωτά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αρχής γενομένης από φέτος. Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως το θέμα αυτό σχετίζεται με τα δημόσια οικονομικά της χώρας και συζητιέται με τους Θεσμούς καθώς “η αξιολόγηση έχει το θέμα των δημόσιων οικονομικών μέσα και και των διορισμών”. Όπως τόνισε ο Νίκος Φίλης, τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά το Υπουργείο όπως αναφέρει δίνει την μάχη από την πρώτη στιγμή, από τον Οκτώβρη για να σπάσει ο κύκλος της αδιοριστίας στην εκπαίδευση και να υπάρξουν όπως τονίζει οι πρώτοι διορισμοί των εκπαιδευτικών μετά από πολλά χρόνια

Ο Υπουργός τόνισε η δημιουργία των πινάκων θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ ενώ πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει γραπτός διαγωνισμός καθώς για να γίνει αυτό απαιτούνται 8 μήνες προετοιμασίας.

Last modified: 2 Μαρτίου 2016