Written by 22:33 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου με τους διευθυντές & προϊσταμένες των σχολικών μονάδων και το Σύλλογό μας “Περικλή”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  4 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.:141Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας. 

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από πρόσκληση της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλανδρίου προς το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘’ Ο Περικλής’’,  τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων  του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3-9-2014 και την Πέμπτη 4-9-2014 συναντήσεις με εκπροσώπους  της νέας Δημοτικής Αρχής και με θέμα τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου Χαλανδρίου.

Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει παρόμοια πρωτοβουλία και θεωρούμε ότι αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας των φορέων της Εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση στην εξαιρετικά δύσκολη παρούσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θοδωρής Αλεξίου ζήτησε  ενημέρωση σχετικά με την καταγραφή των υφισταμένων προβλημάτων ώστε να γίνει ο ανάλογος προγραμματισμός και σταθερή συνεργασία με τους Διευθυντές /ντριες και Προισταμένες των σχολικών μονάδων με άμεση ενημέρωση για όλα τα ζητήματα καλώντας τους να χορηγήσουν εύλογη πίστωση χρόνου σε ό,τι αφορά τόσο τη θεσμική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών όσο και την οικονομική τους κάλυψη.

Από τους Διευθυντές /ντριες και τις Προισταμένες των σχολικών μονάδων τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

1.Ανάγκη για ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου ή παραρτήματος Νηπιαγωγείου στο Πάτημα.

2. Προβληματικές κτιριακές υποδομές  των Δημ. Σχολείων του Χαλανδρίου (κτίρια παλαιά, κακοσυντηρημένα, με συνθήκες επικινδυνότητας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

3. Ανάγκη για μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων ακατάλληλες για την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας και ίδρυσης νέων Νηπιαγωγείων ή τουλάχιστον παραρτημάτων για την απορρόφηση όλων των νηπίων αλλά και των  προνηπίων τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία στερούνται του δικαιώματος της προσχολικής αγωγής.

4. Δυσλειτουργίες στο επίπεδο παροχής των τεχνικών υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

5. Δυσλειτουργίες λόγω αυξημένης γραφειοκρατίας

6. Έλλειψη προσωπικού φύλαξης και επιστασίας των σχολείων.

7. Θέματα καθαριότητας και φροντίδας των αύλειων χώρων και του πράσινου

8. Ανάγκη κοινοποίησης του καταμερισμού της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και επιπλέον των ποσών που αναλογούν επιμέρους σε κάθε Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, η Πρόεδρος, ο Ταμίας και η Γ. Γραμματέας,  τα οποία  αφού ευχαρίστησαν για την πρόσκληση και ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής,  τόνισαν την ιδιαίτερα θετική σημασία της έναρξης μιας συνεργασίας σταθερών και συντονισμένων δράσεων Σχολείου και Δημοτικών Αρχόντων και   επεσήμαναν τα εξής:

1.Απρόσκοπτη και σταθερά προγραμματισμένη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

2. Περιοδεία κλιμακίων της Τεχνικής Υπηρεσίας από όλες τις σχολικές μονάδες για την καταγραφή των προβλημάτων.

3.  Αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να επιτευχθεί η υπέρβαση της γραφειοκρατίας. Ηλεκτρονική διεκπεραίωση  εργασιών.

4. Επίδειξη ιδιαίτερης προσοχής στην εκτέλεση των τεχνικών εργασιών με έμφαση στη φροντίδα για την ασφάλεια των μαθητών και των νηπίων.

5. Ρομά : μεταφορά των ρομά μαθητών στα σχολεία που φοιτούν με πούλμαν μισθωμένο από το δήμο.

6. Ανοιχτά Σχολεία στους μικρούς δημότες: Αξιοποίηση των χώρων των σχολείων, προαυλίων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων  για δραστηριότητες πολιτισμού και αθλητισμού χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

7. Υλοποίηση Προγραμμάτων για το Περιβάλλον με τη συνεργασία Δήμου και Σχολείων

8. Επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων, επιστατών και σχολικών τροχονόμων των οποίων το έργο προσέφερε σημαντικά  στην ασφάλεια των σχολείων και των μαθητών.

Ο Σύλλογός μας:

επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για σταθερή συνεργασία με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της κοινωνίας του Χαλανδρίου και την πεποίθηση του  ότι το Σχολείο των αναγκών μας οικοδομείται και οργανώνεται μέσα από κοινές, αλληλέγγυες και συντονισμένες προσπάθειες.

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου                     

 Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας                             

                                                

    Ηλέκτρα Μήτσουρα                                              Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 4 Σεπτεμβρίου 2014

Close