Written by 21:20 Ανακοινώσεις, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Συνάδελφος σε διαθεσιμότητα εξαιτίας οικονομικών διαφορών με ιδιώτη!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή, 23 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.:91Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Διαδίκτυο

 

 

Θέμα: Συνάδελφος σε διαθεσιμότητα  εξαιτίας οικονομικών

           διαφορών με ιδιώτη

 

        Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αμέριστη  κι ανεπιφύλακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Πελοπίου ο οποίος τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για υπόθεσή του που αφορά οικονομική αντιδικία του με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα ,η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, από αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων κι όχι από δική του υπαιτιότητα.

Στο συνάδελφο κοινοποιήθηκε η υπαγωγή του στις διατάξεις του Ν. 4043/2012 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»!

Στο χώρο της εκπαίδευσης έχουμε βιομηχανία ανάλογων διώξεων το τελευταίο τετράμηνο και επιπλέον έχουν διαρρεύσει εντολές να επανεξεταστούν οι φάκελοι όλων των ΕΔΕ και ποινικών διώξεων της τελευταίας πενταετίας.

Επομένως, ένα από τα εργαλεία που αξιοποιεί η κυβέρνηση ευρέως για την κατάργηση ουσιαστικά της μονιμότητας, είναι η κατασκευή «επίορκων» μέσω της άμεσης εφαρμογής του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Είναι ο νόμος που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Σκοπός του νόμου αυτού είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες.  Κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις, ο νόμος αυτός μάλιστα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για μαζικές πολιτικές εκκαθαρίσεις στο δημόσιο και την εκπαίδευση !

Η δίωξη απέναντι στο συνάδελφο είναι δίωξη απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο. Είναι ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος  να απαντήσει με ταξική ενότητα, συγκροτημένα, οργανωμένα.

                               Είμαστε όλοι εν δυνάμει «επίορκοι» !

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός! Όλοι στους δρόμους. Να βγούμε έξω, να αγωνιστούμε! Άλλο δρόμο, άλλη επιλογή δεν έχουμε!

 

Αξιολόγηση, νέο πειθαρχικό δίκαιο και Π.Δ για τη διαθεσιμότητα είναι το μαστίγιο για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και το σχολείο Α.Ε! Θωρακίζουν το σύστημα για τα επόμενα πιο σκληρά, πιο αντιλαϊκά, πιο ταξικά μέτρα που ετοιμάζουν!

                                          Αλληλεγγύη στο συνάδελφο

                                                Ενότητα και αγώνας

  • Να σταματήσει τώρα η δίωξη!
  • Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο περί αξιολόγησης και διαθεσιμότητας. Κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012
  • Καλούμε τους συλλόγους, τα σωματεία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, κάθε συλλογικότητα, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να συντονίσουμε τη δράση μας ώστε να μπει φραγμός στο κύμα των μεθοδεύσεων που έχουν στόχο τις απολύσεις.

                                        ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                                          ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

                             Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

Νίκος  Παπασπύρος                        Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 23 Απριλίου 2013

Close