Written by 15:22 Αποφάσεις Δ.Σ.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ – Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (10/5/2006) – Σεμινάριο του Συλλόγου μας, Σάββατο 13/5/2006 – Ημερίδα του Συλλόγου μας, Δευτέρα 15/5/2006

Αγ. Παρασκευή 2-5-2006
Αρ. Πρωτ.: 38 
Προς: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Προς: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέματα: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ – Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (10/5/2006) – Σεμινάριο του Συλλόγου μας, Σάββατο 13/5/2006 – Ημερίδα του Συλλόγου μας, Δευτέρα 15/5/2006

Θέμα 1ο: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (10/5/2006)

Βιώνοντας το τελευταίο διάστημα τις διαμορφωμένες από την κυβερνητική πολιτική συνθήκες παρατεταμένης λιτότητας και ακρίβειας, υποβάθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων, απαξίωσης της δωρεάν παιδείας και υγείας οι εργαζόμενοι οφείλουμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. να δώσουν τη δική τους απάντηση, λαμβάνοντας μαζικά μέρος  στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 10 Μάη 2006.
Επίσης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αφού έλαβε  υπόψη του το γεγονός ότι:
.        Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία θετική απάντηση στα αιτήματα του κλάδου (ιδιαίτερα στα οικονομικά αιτήματα έχουμε πρωτοφανή εμπαιγμό), αντίθετα προωθούνται ρυθμίσεις που πιέζουν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα.
.        Οι προωθούμενες αλλαγές στο Σύνταγμα ανοίγουν το δρόμο στην αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας, στην άρση της μονιμότητας και στην ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης.
.        Οφείλουμε να αγωνιστούμε για:

  • την ανατροπή των αντιλαϊκών οικονομικών πολιτικών,
  • να αντισταθούμε στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και
  • να απαιτήσουμε αυξήσεις τέτοιες, ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας και μόνο,

αποφάσισε να συνδιοργανώνει μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και τους φοιτητικούς Συλλόγους, Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 10 Μάη (την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ) στις 11.00 π.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και στην πορεία.

Θέμα 2ο :Σεμινάριο του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ αποφάσισε τη διοργάνωση σεμιναρίων με θέμα «Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία: Από τη θεωρία στην πράξη». Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 13/5/2006, ώρα 9.00 π.μ στο 4ο-10ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, Χίου και Τσιμισκή, τηλ. 210-6001007. Επειδή το σεμινάριο θα είναι εργαστηριακής μορφής, ο αριθμός των συναδέλφων που θα πάρουν μέρος θα είναι σχετικά περιορισμένος. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι συνάδελφοι/ισσες δεν έχουν σχετική εμπειρία. 
Εισηγητές: Αλεξάνδρα Κουλουμπαρίτση, Σύμβουλος Π.Ι, Φώτης Ψυχάρης, Γιάννης Τσουρουνάκης, δάσκαλοι
Δηλώσεις συμμετοχής με fax στο 210 6832929 ( όνομα, τηλέφωνο, σχολείο) ή προφορικά στα τηλέφωνα 6946958204, 6974363747 ή σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ.

Θέμα 3ο :Ημερίδα του Συλλόγου μας.

«Το Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό Σύστημα των Εκπαιδευτικών», Δευτέρα 15/5/2006, ώρα 7.30, στο 12ο Δημ. Σχολείο Χαλανδρίου.
Σε μια εποχή που το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των εργαζομένων βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο , το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να διοργανώσει μια ημερίδα με ένα διπλό στόχο:
α) Να συζητήσουμε αν πράγματι ο επαπειλούμενος περιορισμός των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, η αύξηση των ορίων ηλικίας και το πετσόκομμα των συντάξεων είναι αναπότρεπτη εξέλιξη και
β) Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα. Θα υπάρξει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων, ακόμα και για αδιευκρίνιστες λεπτομέρειες.
Εισηγητές:
Ρωμανιάς Γιάννης, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Κουτρουμάνης Γιώργος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και
Μπαλάγκας Γιάννης, συνεργάτης Ι Π Ε Μ ΔΟΕ.

Επίσης ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα γίνει την Τετάρτη  31-5-2006 και η καθιερωμένη Αιμοδοσία μας την Παρασκευή   9/6/2006

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Ο πρόεδρος
Ο Γεν Γραμματέας
 Γιάννης Μπέλεσης
Κώστας Σούηδας

 

Last modified: 2 Μαΐου 2006

Close