Written by 18:47 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύλλογος “Περικλής”: τι είπε το υπουργείο Παιδείας για τη δίωξη της Ν. Ορφανοπούλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου  2015
Αρ. Πρωτ. 44Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για το ζήτημα της άδικης δίωξης  και παραπομπής στο Πειθαρχικό  Συμβούλιο της συναδέλφου μας  Νατάσας Ορφανοπούλου με τη χρήση του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου μας και παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 6ου Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής  και η διωκόμενη συναδέλφισσα Νατάσα Ορφανοπούλου.

Ο Σύλλογός μας είναι το πρώτο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών  το οποίο επισκέπτεται τη νέα ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ.

Τα μέλη του Δ.Σ.  εξέθεσαν τις θέσεις του Συλλόγου μας  σχετικά με τους στόχους επιβολής κλίματος φόβου, τρομοκρατίας και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών που επιδιώκει η εφαρμογή του μνημονιακού  νόμου του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η άδικη πειθαρχική  δίωξη της συναδέλφου μας.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ υιοθετεί  τη θέση του Συλλόγου μας, αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ότι η δίωξη και η παραπομπή στο Πειθαρχικό  Συμβούλιο  για τα συγκεκριμένα  αδικήματα που αποδίδονται στη συνάδελφο  είναι άδικη και ότι η αθώωσή της είναι το άμεσο ζητούμενο για την  εργασιακή και ηθική αποκατάστασή της αλλά και για αποκατάσταση της αξιοπρέπειας  όλων των εκπαιδευτικών.

Επιβεβαίωσε τη θέση καταδίκης του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου  ως απαράδεκτου και τη δέσμευσή  της για την  κατάργηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση της επίσπευσης  της  εκδίκασης της υπόθεσης από το Πειθαρχικό Συμβούλιο,  η καθυστέρηση της οποίας κρατά εγκλωβισμένη τη συναδέλφισσά μας  σε αργία.

Δήλωσε  επίσης ότι θα διερευνηθεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην άρση των συνεπειών που υφίσταται η συναδέλφισσά μας  υπό το καθεστώς της παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη που εκφράστηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα  από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, το γονεικό κίνημα και την τοπική κοινωνία αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για τις σημερινές  εξελίξεις τις οποίες εκτιμούμε ως θετικές.

Παραμένουμε ωστόσο σε επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                                     Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 18 Φεβρουαρίου 2015