Written by 20:10 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Συλλαλητήριο για το δημόσιο σχολείο και τη μόνιμη δουλειά Παρασκευή 14/11 στις 1.30 μμ στα Προπύλαια

αδιοριστοι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή,  Τετάρτη 12/11/2014
Αρ. Πρωτ. 178Προς: Τους συναδέλφους

μέλη του συλλόγου  μας

 

        ΘΕΜΑ: Συλλαλητήριο για το δημόσιο σχολείο και τη μόνιμη δουλειά

 

                            Παρασκευή 14/11 στις 1.30 μμ στα Προπύλαια

                       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

           ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας  εκφράζει την οργή και την αντίθεση του στις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας περί «εθελοντισμού» για την κάλυψη των κενών.

Αυτοί που είναι απολύτως υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια σχολεία με χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα.

Αυτοί που οδηγούν σε διάλυση το δημόσιο σχολείο εφαρμόζοντας “κατά γράμμα” τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση.

Κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης όπου το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο θα εξαρτάται από τους εθελοντές – δηλαδή από τους εξαθλιωμένους άνεργους εκπαιδευτικούς στους οποίους θα “πουλάνε ελπίδα” με μόρια. 

Δρομολογούν έτσι:

  • Την μόνιμη καταδίκη των αδιόριστων και των αναπληρωτών στην ανεργία αφού όλη η κοινωνία θα εμπεδώνει ότι “το κράτος δεν έχει και δεν μπορεί να προσλάβει” και φυσικά αυτό απαλλάσσει το υπουργείο και την κυβέρνηση από το να κάνει μόνιμους διορισμούς.
  • Την πλήρη απαξίωση της εργασίας των εκπαιδευτικών ενώ φέρνουν πιο κοντά τη νέα επίθεση στους “καλοπληρωμένους” εκπαιδευτικούς! σε σύγκριση με τους απλήρωτους εθελοντές.
  • Την εισαγωγή νέων χειρότερων μορφών εργασίας και στην εκπαίδευση όπως αυτές των “ωφελούμενων” με τα 5μηνα και τις αμοιβές των 420 και 490 ευρώ το μήνα που θα τις εμφανίσουν ως “καλύτερη λύση” έναντι της απλήρωτης εργασίας των εθελοντών!!!

Τα σχέδιά τους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δε δεχόμαστε τη διαστρέβλωση κάθε έννοιας, σε βάρος της ίδιας μας της ζωής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στον Υπουργό, το επιτελείο του και τη συγκυβέρνηση, στην οποία ανήκει ότι:

  • Η επάρκεια στα σχολεία σημαίνει πληρότητα – ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΩΝ, με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία
  • Η πρόσβαση στην εκπαίδευση , το νερό, την υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμες, υπηρεσίες που δίνονται ή κόβονται ανάλογα με τις περιστάσεις – ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
  • Αντιστεκόμαστε μαζί με τη μαχόμενη εκπαίδευση στην αξιολόγηση που οδηγεί στο κλείσιμο σχολείων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών και το νέο μισθολόγιο/φτωχολόγιο
  • Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΚΩΛΥΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

Ο Σύλλογός μας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλούν οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 14/11 στις 13:30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων προκηρύσσει (διευκολυντική) 2ωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες του ωραρίου του κάθε συναδέλφου και τις πρώτες ώρες στο ολοήμερο.

 

 

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

      Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 12 Νοεμβρίου 2014

Close