Written by 23:03 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Στηρίζουμε τoν αγώνα των αγροτών

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 32

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου     μας

 

 

             ΘΕΜΑ:     Στηρίζουμε τoν αγώνα των αγροτών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘’ Ο Περικλής’’ στηρίζει  τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών όλης της χώρας έναν αγώνα επιβίωσης για να μπορέσουν να κρατήσουν στα δικά τους χέρια τη γη και την παραγωγή τους Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Έναν αγώνα ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή.
     Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.  Κρίνουμε ότι μόνο η έξοδος από την ΕΕ στην προοπτική της διάλυσής της μπορεί να ενισχύσει πραγματικά τους αγρότες.

    Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια και στις συνέπειες από  την πολιτική της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, οδηγείται στον αφανισμό σε όφελος των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, επιβάλλοντας αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση. Τέτοια μέτρα είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος στο 26% από 13% που είναι σήμερα με προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση του συντελεστή σύνταξης στο 27,5% επί του εισοδήματος.
    Ταυτόχρονα η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλίεται από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας  στη συρρίκνωση του περιορισμένου εισοδήματός τους.

  Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό  στην Εφορία για τους φόρους,  και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές με αποτέλεσμα να  παραμένει ανασφάλιστο.
    Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
    Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση!

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στην βάρβαρη

ταξική πολιτική. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως με την συμμαχία

μας και τον αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση

κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση,

διεκδικώντας να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε, με στόχο την

ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής

αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.         

 

        ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ  ΟΛΟΙ  ΜΙΑ  ΓΡΟΘΙΑ                  

ΓΚΡΕΜΙΣΕ   ΜΝΗΜΟΝΙΑ   ΚΑΙ   ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

                                                   Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

                               Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

            Άννα Μάγια Σταυροπούλου                       Γεωργία Γιανναρά

 

Last modified: 4 Φεβρουαρίου 2016

Close