Written by 17:07 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας Δευτέρα 5/9 8.30 π.μ.

κιμω

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.: 113Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου     μας

Θέμα : Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στη Δ/νση

Π.Ε. Β΄ Αθήνας  Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου , ώρα 8.30 π.μ.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει !!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι υπηρεσίες της Δ/νσης Εκπ/σης Β΄ Αθήνας προχώρησαν στην καταγραφή των λειτουργικών αναγκών (“πλεονασμάτων” και  ελλείψεων) των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των αντιεκπαιδευτικών υπουργικών  αποφάσεων και κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας. Με βάση τους υπολογισμούς τους δε λαμβάνεται υπόψη ούτε ότι είναι απαραίτητος δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου ούτε ότι έχουμε δεκάδες υπεράριθμα τμήματα και τμήματα με  διαγνώσειςούτε βέβαια τις ανάγκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες για ενισχυτική διδασκαλία.

Το ΠΥΣΠΕ με πλειοψηφία των τριών μελών εκπροσώπων της Διοίκησης , του Προέδρου και Διευθυντή Εκπάιδευσης και των δύο εκπαιδευτικών, διορισμένων μελών, ανακοίνωσε πίνακες υπεραριθμιών και λειτουργικών κενών ακολουθώντας  τη λογιστική  λογική του αριθμού των ωρών  διδασκαλίας και όχι των πραγματικών εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών  και υιοθετώντας την τακτική που εκθέσαμε παραπάνω  και χωρίς  αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων που να μπορούν να εκτιμήσουν τις απαιτήσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Επιπλέον  στους πίνακες που ανακοινώθηκαν παρατηρούνται  « λάθη » που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση  στους εκπαιδευτικούς ενώ παραβιάζονται και οι  νόμιμες προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Καταγγέλλουμε  τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ  για την ευθυγράμμιση των ενεργειών του με την εξυπηρέτηση της μνημονιακής πολιτικής του Υπουργείου που ως άμεσο στόχο έχει τα  σχολεία να λειτουργήσουν απλώς υποτυπωδώς αλλά με σοβαρότατα προβλήματα,  να οδηγηθούμε σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ, και να προσληφθούν ελάχιστοι αναπληρωτές.

Καταγγέλλουμε τις εκπαιδευτικούς  διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ για τη συνάινεσή τους στον ορισμό των « πλεονασμάτων » με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας και του Υπουργείου  Παιδείας.

Καλούμε  τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα:«Κρίση λειτουργικά υπεράριθμων κλάδων ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ11 σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας διδακτικού έτους2016–2017» τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ώρα 8.30 στηΔιεύθυνση Π.Ε.Β΄ Αθήνας (Ανάφης &Σαντορίνης, Ν. Ηράκλειο)

Παρακαλούμε όσοι  από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες γνωρίζουν στα σχολεία τους περιπτώσεις τμημάτων με περισσότερους από 25 μαθητές ή από 22 σε τμήματα με διαγνώσεις και συμπτύξεις τμημάτων να ενημερώσουν τα μέλη του συλλόγου με μέιλ ή τηλεφωνικά μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας