Written by 18:47 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύλλογος Περικλής: Οι απαντήσεις του Δ/ντή Π.Ε. Β΄Αθήνας μήνυμα απολύσεων και μετακινήσεων.Η αστυνομία παρούσα!

 

astynomia1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,21  Μαϊου  2016
Προς:

συναδέλφους εκπαιδευτικούς,
μέλη του συλλόγου μας

Δ.Ο.Ε.

 

 

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

     Για την κινητοποίηση  του Συλλόγου μας   στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄  Αθήνας

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαίου  κινητοποίηση – διαμαρτυρία του Συλλόγου μας   στη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας  για τις πρόσφατες  ρυθμίσεις  του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη θέσπιση του νέου τύπου ολοήμερου σχολείου,    την οργανικότητα και τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων, την  απορρύθμιση της Ειδικής Αγωγής,  που πλήττουν   βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας , τα εργασιακά δικαιώματα των μόνιμων συναδέλφων και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση ήταν παρόντα πέντε  από τα μέλη του Δ.Σ., ο αιρετός εκπρόσωπός μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Νίκος Παπασπύρος καθώς και αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές και μόνιμοι .

Παρότι πλέον δεν μας κάνει εντύπωση πρέπει να αναφέρουμε ότι  συνεπής  στην τακτική της για την παρακολούθηση  των δράσεων του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η Ελληνική Αστυνομία που ήταν παρούσα στην είσοδο των γραφείων της Διεύθυνσης από την αρχή  της συγκέντρωσης των συναδέλφων. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας διαβεβαίωσε ότι  η παρουσία της δεν προέκυψε κατόπιν δικής του κλήσης ενώ μετά από διαμαρτυρίες μας κάλεσε  τους ένστολους να αποχωρήσουν, πράγμα το οποίο δε συνέβη. Αποχώρησαν όταν έφυγαν όλοι οι συγκεντρωμένοι από τη Διεύθυνση. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει η συνέχεια του κράτους ελέγχου και καταστολής της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος η οποία καλά κρατεί και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στη συνάντηση που ακολούθησε απέφυγε να απαντήσει ευθέως  στα περισσότερα από τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν και περιορίστηκε σε ένα ευχολόγιο  και σε μια προσπάθεια καθησυχαστικών  διαβεβαιώσεων  ότι θα γίνει το παν ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου:

Συγκεκριμένα του τέθηκαν τα εξής ερωτήματα:

Θα  γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για τη  νέα σχολική χρονιά ώστε να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα κενά ή οι συνάδελφοι μας   αναπληρωτές θα οδηγηθούν σε οριστική  απόλυση;

Με ποιους τρόπους θα  γίνει η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου  των συναδέλφων  ΠΕ 70;

Θα υπάρξουν υποχρεωτικές  μετακινήσεις εκπαιδευτικών εντός ή εκτός Δ/νσης ;

Αν ζητηθούν  υποχρεωτικές μετακινήσεις  εκπαιδευτικών εκτός διεύθυνσης ο ίδιος  θα συναινέσει με την ψήφο του ως Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου σε τέτοια απόφαση;

Πώς προτίθεται να χειριστεί τη λειτουργία  των  τμημάτων του Ολοήμερου  Προγράμματος  του Δημοτικού Σχολείου στις περιπτώσεις όπου δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 14 μαθητών που απαιτείται με την προσκόμιση  βεβαίωσης εργασίας  των γονέων;

Θα απορροφηθούν όλα τα νήπια α’ και β’ ηλικίας  που θα εγγραφούν σε όλα τα Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης;

Θα επιχειρηθεί  και με τη νέα χρονιά η κατάργηση τμημάτων του κλασσικού προγράμματος και η συγχώνευση των τμημάτων αυτών στα ολοήμερα τμήματα με τη δημιουργία μεικτών και με αποτέλεσμα την εκπαραραθύρωση προνηπίων και τη   μείωση του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών Νηπιαγωγών;

Θα γίνουν προσλήψεις συναδέλφων Ειδικής Αγωγής για Παράλληλη Στήριξη και Τ.Ε ;

Στα πιεστικά  ερωτήματα  που του τέθηκαν, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια και παρέπεμψε στην κείμενη νομοθεσία  και στις  επικείμενες πιθανές,διευκρινιστικές  και ίσως βελτιωτικές(sic) νομοθετικές παρεμβάσεις.

 Ωστόσο  παραδέχτηκε ότι εάν εφαρμοστεί «κατά γράμμα» η υπουργική απόφαση δε θα «χρειαστεί» να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα αρνήθηκε να δεσμευτεί  ότι δεν  θα προσυπογράψει  τις μετακινήσεις  «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών εκτός Διεύθυνσης  Β’ Αθήνας για όσους εκπαιδευτικούς του ζητηθεί.

Σχετικά με τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων δεν δεσμεύθηκε ούτε για τη μη συγχώνευση τμημάτων με τη μορφή της δημιουργίας «  μεικτών τμημάτων »  ούτε για την απορρόφηση όλων των προνηπίων.

Από την πλευρά του Συλλόγου μας έγινε ξεκάθαρο ότι η  η λήξη της σύμβασης των αναπληρωτών συναδέλφων μας δεν  θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε οριστική λήξη  της εργασιακής σχέσης τους με την Εκπαίδευση.

 

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι ,

Η τακτική της  συμμόρφωσης στις  μνημονιακές δεσμεύσεις και  της υλοποίησης των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που  επιτάσσουν , συνεχίζεται με αμείωτη ένταση . Οι πολιτικές  που ο ΟΟΣΑ απαιτεί αποτελούν για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση , στοιχείο απαραίτητο, στοιχείο λατρείας!

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά, οι στόχοι και της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης  για μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε σχολείο της αγοράς, για απαξίωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για πλήρη καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για χιλιάδες απολύσεις των αναπληρωτών  θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Θεωρούμε ότι η μάχη που πρέπει να δώσουμε , πρέπει να δοθεί από κοινού με τους γονείς και τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου , για ένα σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Καλούμε τη ΔΟΕ να αναλάβει, εδώ και τώρα, αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

 

                ΔΕΝ  ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

                                             Aπό το Δ.Σ.

 

 

Last modified: 21 Μαΐου 2016

Close