Written by 20:47 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής κινητοποίηση για την ειδική αγωγή

ειδικη αγωγή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 134Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

Θέμα: Κάλεσμα σε κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 18:00 μ.μ. στη Βουλή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ ανοίξουν όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής, με το απαραίτητο προσωπικό.

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 18:00 μ.μ. στη Βουλή

Εργαζόμενε στην ειδική αγωγή κι εκπαίδευση, γονιέ, μαθητή,

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα στο χώρο μας. ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ.

Δεκάδες ειδικά σχολεία είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, όταν ακόμα κι αυτές οι δομές δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Τα κονδύλια για διορισμούς αναπληρωτών, είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι και θα γίνουν αποκλειστικά από προγράμματα ΕΣΠΑ. Έτσι θα «ξεφορτωθεί» ο κρατικός προϋπολογισμός από το βάρος δαπανών μισθοδοσίας, προκειμένου να προκύψουν τα «ματωμένα» «πρωτογενή πλεονάσματα» που θα αξιοποιηθούν για την «επανεκκίνηση της οικονομίας» και την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Οι αιώνια περιπλανώμενοι, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο χωρίς δικαιώματα, αναπληρωτές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δεν ξέρουν πότε και εάν θα εργαστούν φέτος στις δομές της. Παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη – με βάση και τα περσινά δεδομένα – υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσουν το δάσκαλό τους … κατά το Πάσχα. Κι ο κατάλογος είναι μακρύς….

Το ψηφισμένο 3ο μνημόνιο, ο προγραμματικός μπούσουλας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προοιωνίζει  ότι η βαρβαρότητα τους δεν θα έχει τέλος. Έτσι, στο άρθρο 2 του μνημονίου προβλέπεται «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ». Αλήθεια από πού περισσεύουν και θα κόψουν;;

Οι απαντήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου επιβεβαιώνουν ότι ο Γολγοθάς θα συνεχιστεί. Οι πρώτοι αναπληρωτές ειδικής αγωγής θα έρθουν μετά το τελευταίο 10μερο του Οκτώβρη και βλέπουμε. Από την άλλη, η δήλωση ότι «μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε ειδικής και γενικής αγωγής» προμηνύει θύελλα  στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση.

Αποτελεί σύγχρονη λαϊκή-εκπαιδευτική ανάγκη, τα ειδικά σχολεία, όχι μόνο να μην κλείσουν, αλλά να αναβαθμιστούν υλικοτεχνικά και παιδαγωγικά ώστε να προσφέρουν  «προνομιακή» εκπαιδευτική υποστήριξη σε σχέση με τα γενικά. Για να μπορούν με επιστημονικό τρόπο να καλύπτουν την ανισοτιμία που γεννά η ίδια η αναπηρία. Η κάλυψη αυτών των αναγκών απαιτεί πολλαπλάσια κονδύλια, ειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλες δομές και όλα αυτά έχουν κόστος.

Δηλώνουμε ότι δε θα συμβιβαστούμε και θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούνται τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρίες. Γιατί  η μόρφωση, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η κοινωνική και παραγωγική ένταξη, παρά τις φυσικές και σωματικές δυσκολίες που προσθέτει η αναπηρία, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 18:00 μ.μ. στη Βουλή.

Διεκδικούμε για το σύνολο των αναγκών μας:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση.

Άμεση, γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού) στην Ειδική Αγωγή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού.

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα διαθέσει κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, με την αναγκαία χρηματοδότηση.

Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης, της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.

Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του.

Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των υπαρχόντων δομών Ειδικής Αγωγής ώστε ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 6 Οκτωβρίου 2015