Written by 12:20 Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Καθαρίστριες Δημόσιων Σχολείων-Απεργία 15 Ιουνίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγ. Παρασκευή,  3  Ιουνίου  2015
Αρ. Πρωτ: 108

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

 

 

ΘΕΜΑ: Καθαρίστριες Δημόσιων Σχολείων: Απεργία 15 Ιουνίου

                                    

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων  που ζώντας μόνιμα  σε εργασιακή ανασφάλεια στις 15 Ιουνίου απεργούν και βγαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων & Εργολαβικών Συνεργείων

 

                                              Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας                              

       Μαρία  Κολόζη                                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

         ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:  ΠΕΙΡΑΙΑ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ /ΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ.    ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ : ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων,

των εργολαβικών συνεργείων.  

 

Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά – απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων. Οι καθαρίστριες παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και με την σημερινή κυβέρνηση. Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

 

Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον «αέρα» και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!

Μας εμπαίζουν ξανά με τα ίδια τεχνάσματα (διαγωνισμός ΑΣΕΠ, μετάθεση ευθυνών, παραπομπή λύσης στο μέλλον κ.α.)  συγκυβέρνηση, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος- καμία εργαζόμενη να μην γνωρίζει τι «ξημερώνει» αύριο.

 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών δημιουργήθηκε από σωματεία και επιτροπές αγώνα καθαριστριών από όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε τη δικαίωση για ΟΛΕΣ τις καθαρίστριες που δουλεύουν κακοπληρωμένες σε άθλιες συνθήκες. Διεκδικούμε τη δικαίωση για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αόριστου χρόνου που δουλεύουν με μερική απασχόληση από μισή  έως 4 ώρες, τις 8.500  συμβασιούχους που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις επανωτές συμβάσεις, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις 2.500 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, 8ωρες που κάνουν πλέον όλες τις δουλειές ακόμα και την καθαριότητα των νεκροταφείων μετά την ένταξη τους στους δήμους.

 

15 Ιουνίου: Απεργούμε και βγαίνουμε στο δρόμο!

 

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, Καμία απόλυση εργαζομένου, Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία , πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων & Εργολαβικών Συνεργείων καλεί:

 

Όλες τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, των εργολαβικών συνεργείων να πάρουν μέρος στην απεργία και στην συγκέντρωση της Αθήνας. Τώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!

 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

 

Παρά τα παχιά προεκλογικά λόγια για κατάργηση των εργολαβικών συνεργείων, μονιμοποίηση των καθαριστριών, μέχρι και η ανανέωση των σημερινών συμβάσεων της ντροπής έγινε ως το Δεκέμβρη του 2015, δηλαδή ούτε καν για όλη τη σχολική χρονιά!!!

Ξέρουμε ότι μόνο με αγώνα θα κρατήσουμε τη δουλειά μας.

Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία. Αφορά τους εκπαιδευτικούς. Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους. Όχι με ψίχουλα!

 

Όλοι μαζί στον αγώνα

Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, Εργαζόμενοι στους Δήμους,      Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι εκπαιδευτικών

 

Η μόνη ρεαλιστική λύση που απαντάει τόσο στις εργασιακές μας ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

 

 

 

 

 

Last modified: 14 Ιουνίου 2015

Close