Written by 21:26 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: κανένα παιδί να μη μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδικοί σταθμοί μαρούσι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.:120

Προς:   Τους συναδέλφους μέλη του   

             συλλόγου μας

 

Θέμα : Στηρίζουμε το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής στον

          αγώνα τους ώστε κανένα παιδί να μη μείνει έξω από τους παιδικούς

          σταθμούς.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      Σε μια εποχή που έχουν πληγεί τα εργασιακά δικαιώματα , έχουν χτυπηθεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών σε Β/θμια , Α/θμια εκπαίδευση οι λαϊκές οικογένειες έρχονται να αντιμετωπίσουν και άλλο ένα πρόβλημα , αυτό των παιδικών σταθμών.

     Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς είναι ασφυκτική . Ολοένα και περισσότερα παιδιά μένουν εκτός φοίτησης σε αυτούς και οι γονείς δεδομένης  της οικονομικής κατάστασης (ανεργία,απλήρωτη εργασία…) βρίσκονται σε απόγνωση.

     Αυτή η κατάσταση ενισχύεται και από τις συνθήκες  που επικρατούν στα νηπιαγωγεία. Η πολιτική του «αυτόματου κόφτη» δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά , νήπια και προνήπια. Υποχρεωτική είναι η φοίτηση μόνο για τα νήπια με αποτέλεσμα πολλά προνήπια να φοιτούν στα νηπιαγωγεία μόνο αν περισσεύουν θέσεις και μετά από κλήρωση , γεγονός που στρέφει τους γονείς αυτών των παιδιών προς τους παιδικούς σταθμούς.

Ο Σύλλογος Εκαπαιδευτικών Π.Ε. « Ο  ΠΕΡΙΚΛΗΣ »  στέκεται στο πλευρό  του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση  του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

 

                                           Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

                        Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

                    Άννα Μάγια Σταυροπούλου                    Γεωργία Γιανναρά

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Λεωφ. Συγγρού 80-88

117 41 Αθήνα

e-mail:syllogos.patt@gmail.com.

http:syllogospatt.wordpress.com

τηλ. προέδρου:6932442294

τηλ. Γραμματεα:6932473063

Αθήνα  6-9-2016

Αριθμ. Πρωτ.: 113

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣTΑΘΜΟΥΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να υιοθετήσει την πρωτοβουλία μελών του, να συγκεντρώσουν την εικόνα του προβλήματος, που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι γονείς, με την μη εξασφάλιση θέσης σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά τους.

Χρειάζεται να οργανώσουμε καλλίτερα την παρέμβασή μας αφού ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

       Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης οι μητέρες βρεφών και νηπίων που εργάζονται στο Δημόσιο δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ!!! που αφορά τη φιλοξενία των παιδιών τους στις ανάλογες δομές. Επίσης, η λειψή κρατική χρηματοδότηση δεν επιτρέπει στους Δήμους να καλύψουν τα παιδιά δημοτών εκτός ΕΣΠΑ, αφού και υποδομές δεν υπάρχουν (οι Παιδικοί Σταθμοί είναι λίγοι και ακόμα λιγότεροι οι Βρεφικοί) και το προσωπικό δεν επαρκεί… Έτσι πολλοί είναι οι γονείς συνάδελφοί μας στις Περιφέρειες, όπως και σε άλλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που δεν γίνονται δεκτά τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς. Όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα αναλαμβάνουν το κόστος και στέλνουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά στερούνται την αγωγή τους. Όμως η προσχολική αγωγή δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός. 

 

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ- ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μοιρολατρία και την απαράδεκτη λογική ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα παιδιά μας. Άλλωστε συνεχίζουμε να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους-χαράτσια. Που πάνε τα λεφτά μας; Απαιτούμε να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού.

       Γι αυτό καλούμε, κάθε γονιό βρέφους ή νηπίου που δεν βρήκε θέση στο δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής του, να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να οργανώσουμε συλλογικά την αντίδρασή μας. Ακόμη και στην περίπτωση που βρήκε θέση πληρώνοντας τροφεία σε δημοτική δομή ή  αναγκάστηκε να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό θέλουμε να μας ενημερώσει, για να κάνουμε βήματα στην οργάνωση της δράσης, που χρειάζεται.

       Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά μας.-

 

          Για το Δ.Σ.

 

                         Η Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

 

 

                    Πανουτσάκου Βέτα                                   Ζαβερδινός Άλκης

 

 

 

 

Last modified: 13 Σεπτεμβρίου 2016

Close