Written by 19:57 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Αρ. Πρωτ: 102Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΘΕΜΑ:  Αναπληρωτές: Κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη Συλλόγων Π.Ε. και  ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Φτάσαμε Μάη μήνα και το ΥΠΟΠΑΙΘ ακόμα προσλαμβάνει αναπληρωτές! Τους ζητά να υπηρετήσουν για ένα-το πολύ ενάμισι μήνα ανά την Ελλάδα και την ίδια στιγμή αναγνωρίζει πως την επόμενη χρονιά οι ανάγκες που θα προκύψουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα φτάσουν τις 18.000 χωρίς στον αριθμό αυτό να υπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις.

Διαγράφεται πλέον ξεκάθαρα πως και η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί στα χνάρια της προηγούμενης: ο αναπληρωτής, του αναπληρωτή, τον αναπληρωτή, ω(!) αναπληρωτή …παντού και πουθενά. Στο παντού της Ελληνικής επικράτειας, στο πουθενά της ελαστικής εργασίας, της ανεργίας, της ανασφάλειας.

Η πολιτική αυτή που εξακολουθεί να υπηρετεί τις απαιτήσεις των δανειστών και του ΔΝΤ, που αποστραγγίζει οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά την κοινωνία έρχεται να επισφραγίσει τον θεσμό του ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΩΤΗ ως την ενδεδειγμένη λύση για την ΠΑΙΔΕΙΑ. Μίας Παιδείας υποχρηματοδοτούμενης, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς υποστηρικτικές δομές, χωρίς εκπαιδευτικούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Την Τρίτη 2/6,στις 18.00, στην ΟΛΜΕ, (Ερμού και Κορνάρου 2)  συμμετέχουμε στην κοινή σύσκεψη συλλόγων ΠΕ και τις ΕΛΜΕ και καλούμε όλους τους αναπληρωτές και άνεργους συναδέλφους για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία  Κολόζη                                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 30 Μαΐου 2015