Written by 12:15 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Ηλεκτρονικές εγγραφές στα Νηπιαγωγεία. Φτάνει πια!

νηπιαγ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  1 Ιουνίου  2015
Αρ. Πρωτ: 103Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας,

ΥΠΟΠΑΙΘ

ΘΕΜΑ:  Ηλεκτρονικές εγγραφές στα Νηπιαγωγεία: για άλλη μια φορά πειράματα στην πλάτη των νηπίων και των νηπιαγωγών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β’  Αθήνας  παγιώνοντας την τακτική αυθαίρετης  επιβολής συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής των νηπίων και  προεγγραφής προνηπίων την οποία εγκαινίασε ‘’πρωτοπορώντας’’ τον Ιούνιο του 2014, επανέρχεται με επίσημο πρωτοκολλημένο  υπηρεσιακό σημείωμά του προς τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, ενημερώνοντάς τες ότι και φέτος θα ισχύσει το ίδιο σύστημα.

Η εφαρμογή της «καινοτομίας» αυτής του Διευθυντή Εκπαίδευσης  κατά τη φετινή σχολική χρονιά, όπως ήδη είχε προειδοποιήσει ο Σύλλογός μας με σχετική ανακοίνωση του, είχε ως αποτέλεσμα :

1. Την κατάργηση τμημάτων του κλασσικού προγράμματος σε κάποια Νηπιαγωγεία.
  2. Τη μετατροπή κλασσικών τμημάτων  σε Ολοήμερα και την καταχρηστική έγκριση μεγάλου αριθμού πρόωρων αποχωρήσεων  ή τη δημιουργία τμημάτων « μικτής λειτουργίας » που αποδιοργανώνουν το πρόγραμμα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των νηπίων.
  3. Τις υποχρεωτικές μετακινήσεις νηπίων από το Νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους σε άλλο
  4. Την ασφυκτική πλήρωση των τμημάτων  με νήπια και μάλιστα σε περιπτώσεις ιδιαίτερα   ακατάλληλων κτιριακών υποδομών.
  5. Την αδόκιμη έως και επικίνδυνη για την ασφάλεια των νηπίων μετατροπή της χρήσης των χώρων για στέγαση νηπίων (6ο Νηπ/γείο Αγ. Παρασκευής)
  6. Τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων ακόμα και σε  περιπτώσεις λειτουργίας  Τ.Ε.
  7. Τη στέρηση της προσχολικής αγωγής από δεκάδες προνήπια που τελικά δεν απορροφήθηκαν.

Ωστόσο αρκετές συναδέλφισσες Προϊσταμένες  πραγματοποίησαν  τις εγγραφές όλων των νηπίων και προνηπίων  που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια των Νηπιαγωγείων τους  ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση, υπερασπιζόμενες το δικαίωμα όλων  των  παιδιών, νηπίων και προνηπίων , να φοιτήσουν  Νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους, παρά και ενάντια στις «εντολές» της διεύθυνσης.

Με το νέο έγγραφό του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  Β΄Αθήνας δίνει  την εντολή στις Προϊσταμένες  των Νηπιαγωγείων να πραγματοποιήσουν  ηλεκτρονικά εγγραφές  νηπίων και προεγγραφές προνηπίων ακολουθώντας « απαρέγκλιτα »  μια διαδικασία με την  οποία καλούνται:

1.Να παρακάμψουν  τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία για τις εγγραφές στο Νηπιαγωγείο (ν.1566/85άρ. 3 παρ.3 , Π.Δ. 200/98 αρ.1,7) εμπλεκόμενες σε μια σειρά παράνομων ενεργειών.

2.Να προχωρήσουν στη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής νηπίου/ προεγγραφής προνηπίου  εισάγοντας  ένα μυστικό «Κωδικό Επιβεβαίωσης» ο οποίος «  δεν πρέπει να κοινοποιηθεί σε άτομα εκτός των Προϊσταμένων των νηπιαγωγείων » εγκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό ένα καθεστώς  ηλεκτρονικής αδιαφάνειας και εν κρυπτώ διαχείρισης της κατανομής των εγγραφών. Απώτερος σκοπός η δημιουργία πληθωρικών τμημάτων, ο αποκλεισμός των προνηπίων  και η ενδεχόμενη κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών

3.Να καταρτήσουν  λίστα προεγγραφών για τα προνήπια χωρίς κατάθεση δικαιολογητικών και με την οδηγία  ότι «η διαδικασία εγγραφής τους θα γίνει γνωστή μετά τη λήξη των εγγραφών των νηπίων » – ποιος θα την ορίσει άραγε, πότε και με ποια νομιμοποίηση;- « και με βάση το νέο μαθητικό δυναμικό των νηπιαγωγείων » μονιμοποιώντας ένα καθεστώς  νεοάστεγων  της Προσχολικής  Εκπαίδευσης  ή αλλιώς προνηπίων « στα αζήτητα »

4.Να επισκεφθούν τα γραφεία της Δ/νσης την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και με τη λήξη των εγγραφών «για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει » ενώ «οι τελικοί πίνακες εγγεγραμμένων νηπίων του σχολείου θα πρέπει να βρίσκονται αναρτημένοι  στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου  τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 το πρωί »  υποχρέωνοντάς τες να εργαστούν πέραν του εργασιακού τους ωραρίου και μάλιστα μετά τη λήξη του σχολικού έτους.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  ως νέος αλχημιστής  θα πειραματιστεί για άλλη μια φορά στην πλάτη δεκάδων παιδιών και των οικογενειών τους  αλλά και συναδέλφων νηπιαγωγών.

Στο  έγγραφο της Διεύθυνσης  δηλώνεται  ότι  οι εγγραφές θα  γίνουν « λαμβάνοντας υπόψη τις κτιριακές υποδομές και τις υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας, την ισοκατανομή του μαθητικού δυναμικού κατά δήμο και σχολική μονάδα, και την αφομοίωση(;;)  των πιέσεων από τους γονείς ».

Γίνεται σαφές  ότι  πρόθεση της Διεύθυνσης  είναι  να διαχειριστεί  τις ανεπάρκειες  της πολιτικής των μνημονίων, χωρίς καμία πρόθεση  πρόνοιας  για νέες κτιριακές υποδομές, με στόχευση στην εξακτίνωση των παιδιών σε επίπεδο δήμου αλλά και  σε όμορους δήμους (!) σύμφωνα  με  την παραίνεση του Δ/ντη Εκπ/σης  προς τη ΔΕΠ  Αγίας Παρασκευής  να εξασφαλίσει τη « συνεργασία των όμορων  Δήμων » για την « αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης των μαθητών και των νηπίων »

Παράλληλα μεθοδεύει το στοίβαγμα  των νηπίων μέσα σε τάξεις με 25 και περισσότερα παιδιά,  την ασφυκτική εξάντληση των δυνατοτήτων κάθε νηπιαγωγείου, το κλείσιμο τμημάτων και νηπιαγωγείων.

Ποια λογική άραγε απαγορεύει στον κάθε γονιό να γράψει το παιδί του στο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς του; Ποιος νόμος επιβάλλει ότι την απόφαση αυτή μπορεί να την παίρνει ένας γραφειοκράτης από το γραφείο του, χωρίς να λογαριάζει προγραμματισμούς και οικογένειες ; Ποιος αποφασίζει ότι το παιδάκι των 4 και των 5  χρόνων είναι ένας σκέτος αριθμός στο κομπιούτερ της Διοίκησης;

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας:

Καταγγέλλει τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.

Καλούμε τις συναδέλφισσες Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων:

Να μην εφαρμόσουν την απαίτηση – «παράκληση» της Διοίκησης, που δεν είναι νόμιμη και δεν μπορεί να είναι «εντολή».

Να ενημερώσουν τους γονείς για τις συνέπειες της εφαρμογής της.

Να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες εγγραφής όλων των νηπίων και προνηπίων που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Νηπιαγωγείου  τους, πραγματοποιώντας  κληρώσεις στις περιπτώσεις των υπεράριθμων  εγγραφών και τηρώντας  τα όρια του μειωμένου αριθμού παιδιών στις περιπτώσεις λειτουργίας Τ.Ε.

Να μη συναινέσουν στη μεθόδευση ακύρωσης του δικαιώματος όλων των παιδιών να εγγραφούν και να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους.

Να μην υποκύψουν στην καταστρατήγηση του εργασιακού τους ωραρίου.

Ο Σύλλογός μας παρέχει στις συναδέλφισσες πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη απαίτηση – «παράκληση» της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Καλούμε τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.

Καλούμε όλους τους γονείς να αντιδράσουν στην άθλια αυτή μεθόδευση που πλήττει πρώτα από όλους, αυτούς και τα παιδιά τους.

Διεκδικούμε :

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια. Με 15 παιδιά σε κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου.

Δημιουργία νέων Νηπιαγωγείων στους Δήμους της περιοχής για να φοιτήσουν  τα εκατοντάδες προνήπια που μένουν κάθε χρόνο εκτός νηπιαγωγείου.

Αναβαθμισμένη και ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα.

Μαζικούς  διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας