Written by 08:55 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύλλογος Περικλής για την ακύρωση των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας

κιμωλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.                                Αγ. Παρασκευή  30 Αυγούστου   2016
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242                                               Προς: Τους συναδέλφους
Αγία Παρασκευή                                                μέλη του συλλόγου μας

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για την ακύρωση  των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ  Β’    Αθήνας

στις   29-8-2016  και 30-8-2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ακόμη δύο απόπειρες συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας ακυρώθηκαν μετά την παρέμβαση των τριών συλλόγων Π.Ε. Β΄Αθήνας ‘’ Ο Περικλής ‘’, Αμαρουσίου και ‘’Γ. Σεφέρης’’ και τη δήλωση αποχής από τις συνεδριάσεις των αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ κάλεσε σε συνεδρίαση τα μέλη του ΠΥΣΠΕ εκ νέου σε δύο συνεχείς ημερομηνίες, στις 29 Αυγούστου και στις 30 Αυγούστου  παρά το γεγονός ότι τα σχολεία είναι  κλειστά με τα εξής θέματα:

ΘΕΜΑ 1 ο : « Προσδιορισμός λειτουργικών κενών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19-20, ΠΕ32 των σχολικών μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας διδακτικού έτους 2016 – 2017 » ΘΕΜΑ 2 ο : « Προσδιορισμός λειτουργικών υπεραριθμιών ( αριθμητικά) κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας διδακτικού έτους 2016 – 2017 ».

Επαναλάβαμε για πολλοστή φορά  ότι η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ  δεν μπορεί  να πραγματοποιηθεί παρά μόνον όταν οι σύλλογοι διδασκόντων θα μπορέσουν να εκτιμήσουν την πραγματική εικόνα αναγκών των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη δασκάλου/ων  στο ολοήμερο, την απαιτούμενη μείωση αριθμού μαθητών σε τμήματα με  διαγνώσεις, τις ανάγκες για ενισχυτική διδασκαλία, τις ενδεχόμενες νέες εγγραφές μαθητών, τις μακροχρόνιες άδειες συναδέλφων.

Δηλώσαμε ότι  δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης και αυτές τις δύο φορές και παραμείναμε στα γραφεία της Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης μέχρι την αποχώρηση του Διευθυντή και των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παραμένουμε παρόντες  για να ακυρώσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων  της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Για το σκοπό  αυτό  υλοποιώντας την απόφαση της 85ης Γ.Σ. του Κλάδου,   συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 12.30 μ.μ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Να μην επιτρέψουμε να αλωθούν τα εργασιακά μας κεκτημένα δικαιώματα στο βωμό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας.

Είναι ανάγκη να υπερασπίσουμε από κοινού το δικαίωμα το κάθε παιδί να έχει πραγματικά τη/το Δάσκαλό του και η/ο κάθε Δάσκαλα/ος το Σχολείο του.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Από  το   Δ.Σ.

Last modified: 31 Αυγούστου 2016